Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

TYSVÆR KOMMUNE Foreldrenes medvirkning i barnehagen Konferanse 26.11.2012.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "TYSVÆR KOMMUNE Foreldrenes medvirkning i barnehagen Konferanse 26.11.2012."— Utskrift av presentasjonen:

1 TYSVÆR KOMMUNE Foreldrenes medvirkning i barnehagen Konferanse 26.11.2012

2 TYSVÆR KOMMUNE Nabokommune til Haugesund Ca.10 450 innbyggere – kommune i vekst med ung befolkning 11 barnehager – 9 kommunale og 2 ikke-kommunale Tysvær kommune:

3 TYSVÆR KOMMUNE Utviklingen i bruk av barnehage: 2004: 78,0 % i alderen 1-5 år med barnehagetilbud 55,1 % i alderen 1-2 år 91,5 % i alderen 3-5 år 49.1 % hadde under 33 t. tilbud RESULTATOMRÅDE BARNEHAGE 2011: 731 barn med barnehageplass 91,6 % i alderen 1-5 år med barnehagetilbud 83,4 % i alderen 1-2 år 97,4 % i alderen 3-5 år 14,3 % u. 33 t. tilbud

4 TYSVÆR KOMMUNE Utbyggingsplan – som tar opp i seg endringer i behov i ulike distrikter i kommunen. RESULTATOMRÅDE BARNEHAGE Foreldreutvalg i Tysvær kommune: November 2011: Barnehagesjefen inviterte alle foreldrerepresentantene i barnehagene sine samarbeidsutvalg til informasjonsmøte. Representant fra FUB sentralt deltok. Komite som planla neste møte – foreldre + barnehagesjefen. Nytt møte (feb. 2012) hvor alle foreldrerepresentantene : Tema: Opprettelse av et lokalt foreldreutvalg ? Informasjon om kommunalt foreldreutvalg for skole

5 TYSVÆR KOMMUNE RESULTATOMRÅDE BARNEHAGE Mars 2012: Valg av medlemmer til kommunalt foreldreutvalg – ønskelig med et medlem fra hver barnehage. Barnehagesjefen har deltatt på et møte der forslag til budsjett og utbyggingssaker var tema. Utfordring: Foreldreutvalg arbeider med overordnet barnehagesaker – ikke detaljer som ”våte klær og lignende.

6 TYSVÆR KOMMUNE Hvorfor foreldreutvalg: Mål for foreldresamarbeid i barnehagene i Tysvær kommune. Barnehagene i Tysvær kommune skal legge til rette for at foreldrene kan være aktive bidragsytere til barnas hverdag i barnehagen. RESULTATOMRÅDE BARNEHAGE En metode for å oppnå dette er å opprette et kommunalt foreldreutvalg for barnehage. Felles mål: Barnehager med høy kvalitet som er til det beste for barna som gruppe og enkelt individ. Vi vil det beste for alle barn.

7 TYSVÆR KOMMUNE RESULTATOMRÅDE BARNEHAGE Foreldrene er en ressurs for kommunen, viktige samarbeidspartnere på barnehageområdet. Se på foreldrene som reelle samarbeidspartnere med reell medvirkning Innspill i arbeidet med å styrke samarbeidet mellom hjem og barnehage. Eksempel på hvordan en kan samarbeide med foreldrene I utbyggingsprosjekter - Innhold/struktur – kvalitetskriterier Høringsinstanser i planarbeid Budsjett Samarbeidspartnere i kompeheving av foreldre – temakvelder

8 TYSVÆR KOMMUNE RESULTATOMRÅDE BARNEHAGE Eksempel på når samarbeidet ikke har vært optimalt Mangel på informasjon i utbyggingsprosjekt VIGILO VIGILO er en helt ny og spennende måte for barnehagen til å kvalitetssikre all informasjon om barn og ansatte. Det er med å sikre at de foresatte får en god innsikt i hva som skjer i barnehagen og gir dermed et godt grunnlag for medvirkning. Systemet er enkelt å bruke, og benyttes av både ansatte og foresatte.


Laste ned ppt "TYSVÆR KOMMUNE Foreldrenes medvirkning i barnehagen Konferanse 26.11.2012."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google