Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kompetansesituasjonen i Rogaland innen bioenergi per 2020

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kompetansesituasjonen i Rogaland innen bioenergi per 2020"— Utskrift av presentasjonen:

1 Kompetansesituasjonen i Rogaland innen bioenergi per 2020
Eva Kristin Aune – prosjektleder KER Strand videregående skole

2 Rogaland – en skapende region med vilje til vekst.
Vi må ha tilgang på tilstrekkelig og relevant kompetanse i alle deler av fylket. En kompetanseprofil som samsvarer med behovet i næringsliv og offentlig sektor. Regionalplan for næringsutvikling Rogaland 2011 – 2020

3 2020 – Ryfylke landets kompetansesenter innenfor Bioenergi
Hva har skjedd? UiR – Utdanning i Ryfylke er etablert som egen organisasjon knytta til de videregående skolene i Ryfylke Tilbudet om fagteknikerutdanning innen miljøteknologi er godt etablert 5 kull er uteksaminert Studentene har kommet fra ulike næringer; bl.a.skogbruk, landbruk og fiskeri/opprettsnæringa Fagmiljøet ved skolen innenfor bioenergi har ekspandert. Innenfor bioenergi tilbys utdanning på universitetsnivå i samarbeid med Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB)

4 Kompetanse - innovasjon
Utdanna fagteknikere har bidratt til: I Ryfylke har man valgt riktig produksjonsanlegg i forhold til tilgang av bioråstoff Anlegga er tilpassa behova, og er sikra lønnsom drift. Auka kompetanse om bioenergi i privat og offentlig virksomhet. De offentlige og de private spiller på lag. Auka nyskaping og innovasjon. Det er i Ryfylke utvikling innen Bioenergi skjer.

5 Nasjonalt senter for miljøteknologi
Et fagmiljø innen bioenergi lokalisert på Strand videregående skole Skal vi nå dette målet må vi

6 Taumarka - bioenergi

7 Ny kompetanse – nye muligheter
Storstilt samarbeid mellom oppdrettsnæringa og landbruket – fiskeavfall bidrar til å skape energi. Ryfast har ført til byggeboom: Alle nye områder for utbygging er planlagt med infrastruktur for oppvarming av bygg ved hjelp av bioenergi. «Down-town» Hjelmeland – oppvarming og lys basert på bioenergi fra oppdrettsnæringa.


Laste ned ppt "Kompetansesituasjonen i Rogaland innen bioenergi per 2020"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google