Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

”MULTIPLIKASJONSBÅNDET” Addisjon og subtraksjon 1i:SEE Conceptual Learning DA i:SEE.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "”MULTIPLIKASJONSBÅNDET” Addisjon og subtraksjon 1i:SEE Conceptual Learning DA i:SEE."— Utskrift av presentasjonen:

1 ”MULTIPLIKASJONSBÅNDET” Addisjon og subtraksjon 1i:SEE Conceptual Learning DA i:SEE

2 For å se denne presentasjonen 2i:SEE Conceptual Learning DA Da enkelte av bildene i denne presentasjonen inneholder animasjoner anbefaler vi sterkt å velge funksjonen ”Lysbildefremvisning” eller ”Slide show” på verktøylinjen for å få det riktige utbytte av den !

3 Addisjon og subtraksjon 3i:SEE Conceptual Learning DA Når er det pluss og når er det minus ? Ordene betyr : Addere: Å legge sammen, summere. Subtrahere: Å trekke et antall fra et annet antall.

4 Gode verktøy for å lære addisjon og subtraksjon Veiledning til bruk av Cuisenairestavene Matteboksen med cuisenairestavene Multiplikasjonsbåndet 4i:SEE Conceptual Learning DA

5 Bruk Multiplikasjonsbåndet sammen med cuisenairestavene for å 1.bli kjent med hva stavfargene symboliserer i antall opp til 10 2.lære addisjon og subtraksjon Legg på en hvit stav som symboliserer antallet 1, slik som på illustrasjonen. 5i:SEE Conceptual Learning DA ”Multiplikasjonsbåndet”

6 1 + 1 = 2 Legg på en hvit stav til, og finn så en rød stav som symboliserer antallet 2. 6i:SEE Conceptual Learning DA ”Multiplikasjonsbåndet”

7 1 + 1 + 1 = 3 2 + 1 = 3 Legg på en hvit stav til de 2 hvite, eller en hvit stav til den røde, og Finn en lysegrønn stav som symboliserer antallet 3. 7i:SEE Conceptual Learning DA Legg på øvrige ønskede staver og lag alle mulige + og – regnestykker. Først opp til 5, så til 10, videre til 20 og 100. ”Multiplikasjonsbåndet”

8 Flere tips og øvelser finner du i heftet ”Hvordan bruke cuisenairestaver. Veiledning og oppgaver til Matteboksen”. 8i:SEE Conceptual Learning DA

9 I addisjon og subtraksjon lærer eleven å bruke konkrete tallord når de regner 9i:SEE Conceptual Learning DA Cuisenairestavene hjelper eleven å gå fra konkreter (stavene) til de abstrakte tallordene og andre symboler. Elevene lærer hvordan de kan gjøre antall større og mindre ved hjelp av stavene. Symbolet ’+’ bruker vi når vi skal gjøre antallet større, ’-’ bruker vi når vi skal gjøre antallet mindre, og ’=’ betyr at antallet er det samme på hver side.


Laste ned ppt "”MULTIPLIKASJONSBÅNDET” Addisjon og subtraksjon 1i:SEE Conceptual Learning DA i:SEE."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google