Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Norskinstituttfornæringsmiddelforskning OPTIBARR Optimal barriere Status og framdrift.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Norskinstituttfornæringsmiddelforskning OPTIBARR Optimal barriere Status og framdrift."— Utskrift av presentasjonen:

1 Norskinstituttfornæringsmiddelforskning OPTIBARR Optimal barriere Status og framdrift

2 Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Agenda for møtet 1.Konstituering av styringsgruppen 2.Utvidelse av prosjektgruppen – emballasjeleverandører og evt. dagligvarekjede 3.Prosjektbakgrunn fra hver av bedriftene/instituttene 4.Endelig budsjett, detaljert arbeidsplan og metodikk for prosjektet 5.Status og erfaringer så langt 6.Rapportering fra prosjektet 7.Møteplan for styringsgruppen (2 møter til i år?) 8.Faglig kobling mot KIM-programmet?

3 Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Foreslåtte emballasje-leverandører Amcor Flexibles CFS Wipak A.B. Corneliussen Bemis Færch Sealed air Forutsetninger: 20’ i kontantutlegg og 180’ i egeninnsats per bedrift over to år (pluss medlemsskap i Emballasjeforsk) OJH lager invitasjonsbrev – bedriftene sender til sine respektive foreslåtte leverandører

4 Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Prosjektbakgrunn

5 Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Prosjektbakgrunn STØ

6 Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Forslag til revidert budsjett

7 Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Aktivitetsplan Fastlegge produkter for analyse Dokumentere lagring/distribusjon/eksponering Verdikjedeanalyse og svinn Kartlegge/analysere emballasjeparametre (OTR, gass i headspace etc) Gjennomføre produktanalyser referanseprodukt (dagens løsning: reelle/ideelle betingelser) Samlet analyse og tolkning Prosjektledelse og administrasjon

8 Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Tidsplan for 2004-aktivitetene

9 Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Fastlegge produkter for analyse BedriftProduktTester Gilde4 typer kjøttpåleggGassanalyser, OTR Holdbarhet (mikrobiologisk, farge etc) Enkel sensorikk PriorStrimlet kyllingkjøttGassblanding (G/P-forhold) Mikrobiologi Enkel sensorikk ? Holdbarhet FjordlandFersk laksefiletGassblanding (G/P-forhold) Mikrobiologi Enkel sensorikk ? Holdbarhet

10 Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Dokumentere lagrings/distribusjons/eksponering Lysmålinger gjennomført i 2 butikker Gjennomført møter med Coop sentralt Besøk i forretninger pågår (besøkt 4 butikker Møte med salgsmeieri er avtalt Møte med produksjonsanlegg er avtalt for Fjordland og Prior

11 Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Verdikjedeanalyse og svinn Datainnsamling påbegynt, Fjordland Datainnsamling starter torsdag 25/6, Prior

12 Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Gjennomføre analyser av emballasjeparametre Gilde: Kartlegging av oksygen i headspace ved –pakking (ved 2 anlegg) –under lagring (ved Matforsk) Kartleggingen skal gi grunnlag for valg av parametre og analysemetodikk i videre forsøk

13 Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Gjennomføre produktanalyser referanseprodukt (dagens løsning) Kartlegge/dokumentere reelle lagrings- og distribusjonsforhold (for dagens emballasjeløsning) Sammenligne holdbarhet for dagens løsning ved reelle/ideelle forhold –enkel sensorikk –mikrobiologiske analyser –andre produktspesifikke analyser

14 Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Samlet analyse og tolkning Vil trolig først kunne gjennomføres etter avsluttet testprogram for i år. Overføres derfor til 2005

15 Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Prosjektledelse / administrasjon Pågår i hele prosjektperioden. Forholdsvis stor aktivitet i starten for å etablere systemer

16 Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Status ressurser MiljøTilgjengelig 2004 Brukt pr 31/5Rest Prosjekt- kostnader Kr Kr Kr

17 Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Erfaringer fra kartlegging i butikk Tynne produkter er mest følsomme Varierende lysforhold (lysrør varierer) Varierende temperatur (minst variasjon i kjøledisk med luftsperre) Gjennomløpshastighet Lagringstid

18 Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Vareflyt i butikk - eksempelprodukt

19 Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Rapportering til Forskningsrådet Halvårsrapportskjema og 2005 Årsrapportskjema med tillegg og 2005 Økonomisk rapport og 2006 Sluttrapportskjema med vedlegg i februar 2006

20 Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Arbeidstitler på publikasjoner Optimal barrier properties of packging for chilled food – how to determine the most important factors in a value chain perspective Optimal barrier properties of packaging for chilled food – material properties, process improvements and need for competence in a value chain perspective. Experiences from case studies in the Norwegian meat industry.


Laste ned ppt "Norskinstituttfornæringsmiddelforskning OPTIBARR Optimal barriere Status og framdrift."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google