Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Sogn Arena Forventninger til hva samarbeidsavtalen skal bringe. ”Selbu”-seminaret 2011.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Sogn Arena Forventninger til hva samarbeidsavtalen skal bringe. ”Selbu”-seminaret 2011."— Utskrift av presentasjonen:

1 Sogn Arena Forventninger til hva samarbeidsavtalen skal bringe. ”Selbu”-seminaret 2011

2 Sogn Arena Samarbeidsavtalen Kolonnetittel 1 Prosjektet Fremtidens Byggestudium skal sikre at NTNU utdanner tilstrekkelig antall sivilingeniører med den kompetanse og kvalitet som byggenæringen etterspør. Støtte til studieprogram for bygg- og miljøteknikk

3 Samarbeidsavtalen Kolonnetittel 2 AF ønsker å støtte forskningsprosjekter som tjener AF’s faglige og forretningsmessige interesser, og som har realistiske og relevante mål for gjennomføring og resultatoppnåelse.

4 Samarbeidsavtalen Kolonnetittel 3 AF ønsker støtte undervisningen gjennom forelesninger, prosjektoppgaver, seminarer og lignende hvor AF deler sin kompetanse med studenter og lærere.

5 Sogn Arena Kolonnetittel NTNU / byggenæringen Forventninger Påvirke utdannelsen slik at den i større grad er tilpasset behovene vi har. Bidra til at kvaliteten på utdanningen heves. Økt nytenkning/utvikling av bransjen gjennom forskning. NTNU tiltrekker seg flere gode studenter. NTNU utdanner mange og dyktige studenter. Studentene stiller bedre forberedt for den virkeligheten de møter etter studielivet.

6 Sogn Arena AFs forventninger til kandidatene og til studieprogrammet Kolonnetittel Beskrivelse av drømmekandidat Har tilegnet seg gode arbeidsvaner. Godt trenet i å sette seg inn i nye og komplekse problemstillinger, og i å anvende teoretiske kunnskaper til løsning av praktiske problemer. Kandidaten er grundig, systematisk og målrettet i sitt arbeid og er vant til å overholde tidsfrister. Foruten å være analytisk har kandidaten en kreativ holdning til problemløsning og er orientert mot nytenkning i søk etter å finne frem til det enkle i det komplekse. Sivilingeniøren har fortsatt evnen til undring, men skal ha en sunn kritisk holdning til problemstillinger, basert på et solid moralsk og etisk fundament.

7 Sogn Arena NTNU kan bidra til at kandidatene er godt forberedt Kolonnetittel På en arbeidssituasjon preget av: Krav til økonomisk konkurransedyktighet og effektivitet. Stadig tøffere krav til lederrollen. Stadig kortere byggetider og samtidig økt fokus på HMS og kvalitet. Tverrfaglig sammensatte prosjekter og effektiv styring av disse. Høye krav til kontraktuell forståelse og evne til å bruke kontrakter aktivt i oppnåelse av interne mål, kundens mål og i styring av leverandører. Samarbeidskontrakter/partnering. Internasjonalisering (Leverandører/UE) Stor fokus på miljø generelt og inneklima spesielt. Standardisering, prefabrikasjon og industriell tankegang.

8 Sogn Arena Viktige emner i et entreprenørmiljø: Kolonnetittel Forretningsmessig forståelse Ledelse Logistikk/planlegging Risikoanalyse og –styring Produksjonsteknikk Standardiseringer BIM HMS Kvalitet (kvalitetskontroll) FDV-dokumentasjon

9 Sogn Arena Viktige emner i et entreprenørmiljø: Kolonnetittel Avtalerett, kontrakt og standarder Etikk Akkvisisjon Tekniske fag/materiallære Økonomistyring og rapportering Lese en balanse, likviditet, investeringsanalyse Livssykluskostnader Bransjekunnskap

10 Sogn Arena Kolonnetittel NTNU / AF Forventninger Økt kontakt mellom NTNU og AF Gruppen. Øke kjennskapen til AF Gruppen blant studenter. Tiltrekke oss dyktige studenter. Fast undervisningsbidrag. Gjesteforelesninger.

11 Sogn Arena Kolonnetittel Bransjeutfordring Sommerjobber Prosjektoppgaver Bachelor oppgaver Masteroppgaver Forberede studentene for den virkeligheten de møter etter studielivet.

12 Sogn Arena Kolonnetittel Utfordringer i avtalen Partene forutsettes å bidra aktivt for å nå de mål som forventes. Finne riktige og nyttige samarbeidsprosjekter. Få slippe til som gjesteforelesere. Ha tilbud til alle som ønsker sommerjobber og prosjektoppgaver.

13 Sogn Arena Kolonnetittel Felles utfordringer Det pensjoneres flere ingeniører enn det utdannes de siste 5 år og de neste 5. Motivere til økt interesse for realfag i ungdomsskolen. ”Reklamere” for ingeniørfagene på videregående.


Laste ned ppt "Sogn Arena Forventninger til hva samarbeidsavtalen skal bringe. ”Selbu”-seminaret 2011."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google