Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

. Asbjørn Wahl Daglig leder Utfordringer for valget – mot kommersialisering av velferden.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: ". Asbjørn Wahl Daglig leder Utfordringer for valget – mot kommersialisering av velferden."— Utskrift av presentasjonen:

1 . Asbjørn Wahl Daglig leder Utfordringer for valget – mot kommersialisering av velferden

2 Den nye norske velferdsstaten Multinasjonale, kommersielle selskaper, til dels eid av investorer registrert i skatteparadis, er på full fart inn i våre velferdstjenester. Familier har slått seg opp som mangemillionærer innen barnehager, barnevern og sykehjem.

3 Konsekvenser av utviklingen Adecco-skandalene, Incita-skandalene, Konstali-skandalene, Ragn-Sells- skandalene. Hvor mye mer dokumentasjon trengs det for at politikerne skal iverksette mottiltak?

4 Dette er en arena for politikk Politikere har avregulert Politikere har privatisert Politikere har vedtatt å konkurranseutsette Politikere har åpnet for økt innleie Noen ønsker denne utviklinga, andre motarbeider den sammen med oss, kanskje har noen også vært litt naive?

5 Finansmarkedene er lovregulert Finansmarkedene reguleres av den velkjente jungelens lov. Spis eller bli spist! Investorene er nådeløse, de er ikke naive. Høyest mulig avkastning på kortest mulig tid er den like enkle som brutale målsettinga de har å holde seg til.

6 Ta tjenestene tilbake! Det finnes ikke noen offentlig veileder om hvordan vi kan drive velferdstjenestene i egenregi. Det har vi i For velferdsstaten tatt konsekvensen av: Vi har laget den manglende veilederen.

7 Unngå privatiseringsfellene Presset for markedsorientering og kommersialisering er massivt – fra WTO og fra EU/EØS På de fleste områder er det fortsatt mulig å drive tjenestene i offentlig egenregi. Da må man imidlertid kjenne til fallgruvene og regelverket

8 Politiser lokalpolitikken Har avpolitisert pragmatisme tatt over? Adeccoiseringen av de lokale velferdstjenestene er ikke er spørsmål om å finne pragmatiske løsninger – det dreier seg om de grunnleggende politisk-ideologiske kampsakene.

9 To verdisyn møtes Marked eller styring Kontroll ovenfra eller engasjement nedenfra Bygge på de ansattes erfaringer og kompetanse – eller basere oss på eksterne konsulenter, konkurranse, styring ovenfra og et stadig mer detaljert målings- og rapporteringsregime.

10 Tre myter om offentlig styring Det er viktig å skille politikk og administrasjon. Det er viktig å skille bestiller og utfører Det er det samme om det er private eller offentlige som utfører tjenestene, så lenge det offentlige finansierer og styrer

11 Tre utfordringer til dere En tsunami av uttalelser mot at omsorgsløftet skal åpne for fullt for de kommersielle interessene Full kartlegging av bruken av vikarer og vikarbyråer, av lønns- og arbeidsforhold – samt krav om opprydding Konfronter lokalpolitikerne om valget mellom Adecco-Norge og et offentlig velferds-Norge. La det styre partivalget!

12 Takk for oppmøtet! Første anledning til å følge opp dette blir vår valgkampstart i Oslo i kveld Litteraturhuset kl. 19 Ta tjenestene tilbake! Vel møtt!


Laste ned ppt ". Asbjørn Wahl Daglig leder Utfordringer for valget – mot kommersialisering av velferden."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google