Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Velkommen til Oslo og Omegn Bilbransjeforenings 80 års Jubileum v/styreleder Jarle Viuls Onsdag 14.september 2011 Oslo Militære Samfund.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Velkommen til Oslo og Omegn Bilbransjeforenings 80 års Jubileum v/styreleder Jarle Viuls Onsdag 14.september 2011 Oslo Militære Samfund."— Utskrift av presentasjonen:

1 Velkommen til Oslo og Omegn Bilbransjeforenings 80 års Jubileum v/styreleder Jarle Viuls
Onsdag 14.september 2011 Oslo Militære Samfund

2 Program faglig del OOBF v/styreleder Jarle Viuls ønsker velkommen
NBF v/adm.direktør Stig Morten Nilsen; Utfordringer, satsningsområder og prioriteringer fra NBF DnB NOR Markets v/sjeføkonom Øystein Dørum; Økonomiske utsikter (er det Handlingsregelens skyld?) Jan Gustavsson – lengst fartstid som tillitsvalg i foreningen; historie – nåtid – fremtid (og viktige saker for videre arbeid) NHO region Oslo og Akershus v/Olaf Stene; Fremtidige utfordringer og rammebetingelser for vårt lokale næringsliv Kåre Valebrokk; En verden av muligheter – eller umuligheter? Fylkesmann i Oslo og Akershus Hans J. Røsjorde; Bilens og bilbransjens fremtidige rammevilkår i hovedstadsregionen Avslutning faglig program / oppsummering senest kl.19.00

3 Oslo og Omegn Bilbransjeforenings historie
Den 15. april 1931 ble Bilverkstedenes Forening stiftet på et møte i Håndverkeren i Oslo. I 1933 tok man initiativet til etableringen av Automobilverkstedenes Landsforbund hvor foreningen inngikk som lokalavdeling. Parallelt eksisterte Automobilforhandlernes Landforbund I 1962 ble de to landsforbund sammenslått til Norges Bilbransjeforbund (drevet av sentrale medlemmer i vår forening) I 1964 ble Bilverkstedenes forening og den lokale automobilforhandlerforeningen sammenslått til dagens Oslo og Omegn Bilbransjeforening (som lokalforening av NBF). Når man løfter blikket ved en milepæl som 80-års jubileet kan vi se tilbake på en dynamisk utvikling av en forening for en sammensatt og kompleks bransje – en forening som har vært en førende kraft i norsk bilbransje som har bidratt til å løse mange utfordringer til det beste for bilbransjen – både lokalt og nasjonalt.

4 Foreningens formål Oslo og Omegn Bilbransjeforenings formål er å ivareta medlemmenes bransjeinteresser, skape gode forhold og godt samarbeid mellom medlemmene og virke for sunn utvikling av bilbransjen i Oslo og Omegn. Samhold skaper styrke!

5 Samarbeid Dersom vi ønsker å oppnå resultater må vi som bransje samarbeide om de tyngste løftene og gjennomføre det vi avtaler. Styret er organisert tilsvarende de funksjonene vi normalt ser hos en bilforhandler og ansvaret for de enkelte funksjoner og fagområder er fordelt i styret. Dette sikrer et bredt engasjement innenfor vår bransje.

6 Organisering Daglig leder: John Fiskvik Styret: Styreleder (ansvar nyttekjøretøy): Jarle Viuls, BOS VLB AS Styrets nestleder (ansvar nye biler): Cathinka Skotvedt Sundling, Skotvedt A&B Styremedlem (ansvar frittstående/deler): Thomas Engebretsen, Ødegården Auto AS Styremedlem (ansvar brukte biler): Knut Karlsen, Toyota Oslo AS Styremedlem (ansvar verksted): Terje Berntsen, Bilia Personbiler AS Styremedlem (ansvar skade/lakk): Ove Arne Sønsteby, Toyota Oslo AS Observatør (ansvar opplæring): (Tore Laskerud), daglig leder OBOA Valgkomiteen: Leder: Knut Espen, Møller Bil Skadesenter AS Medlem: Rune Hegstad, RSA Detalj AS Medlem: Lars Petter Svendsen, Karosserispesialisten AS

7 Samhandling og godt lagspill gir gode resultater!

8 Fra samarbeid til utvikling
Hvordan skal vi samarbeide for å utvikle oss? Hvordan skal vi som bransje fremstå som attraktive for våre ansatte, kunder, leverandører og eiere? Vi må sørge for rekruttering som dekker bransjens behov for fremtidig kompetanse og hindre for stort frafall.

9 Bransjens renommé Vi representerer en fantastisk bransje med en verden av muligheter. Utviklingen går fort og vi må raskt tilpasse oss for å møte morgendagens krav. Karrieremulighetene hos oss er mange – og spennende; Teknikk Salg Administrasjon Nye forretningsområder Vårt ansvar er å sørge for å bringe dette budskapet videre!

10 Aktuelle saker Rekrutteringsprosjektet som også inkluderer bilbransjens renommé – utvikling av egen rekrutteringsfilm og annet materiell samt et nært samarbeid (avtale) med utdanningsetaten og skoleverket. Godt og nært samarbeid med OBOA, hvor OOBF har en observatørplass i styret (og OBOA tilsvarende hos oss). Bransjegruppe internett (bl.a. prosess vs. Finn.no og andre portaler). Skade - og lakk konferanser (den siste var særs et viktig arrangement som bl.a. bidro til et nærmere samarbeid med forsikringsselskapene). Årlige bruktbilkonferanser under sterk innflytelse av vår forening Medlemsmøter med dagsaktuelle temaer – og ikke minst dagens jubileumsarrangement Systematisk arbeid mot svart arbeid (for økt etterlevelse) – Skatt Øst Samarbeidet med NBF er meget godt; vi adresserer saker, vi inviteres til bordet og vi er med på å sette dagsorden…

11 Følg foreningen på www.nbf.no/oslo

12 Det er mange å takke! I salen i dag er det mange spesielt inviterte hedersgjester som har bidratt med enorm innsats for både bransjen og foreningen gjennom mange år. Det blir for omfattende å nevne alle, men tusen takk for det dere har bidratt med. Takk til Knut Melhuus som med sin erfaring, historie og engasjement har skrevet foreningens jubileumsbok. I dag ledes foreningen av vår daglige leder John Fiskvik, som gjør en formidabel innsats og står på for vårt felles beste. John har en imponerende bransjekunnskap, er utålmodig og med en enorm arbeidskapasitet. Foreningen preges sterkt av ditt arbeid og vi er meget takknemlige – Tusen takk!

13 Takk til kveldens sponsorer


Laste ned ppt "Velkommen til Oslo og Omegn Bilbransjeforenings 80 års Jubileum v/styreleder Jarle Viuls Onsdag 14.september 2011 Oslo Militære Samfund."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google