Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Prosjekt støy og hygiene i barnehager

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Prosjekt støy og hygiene i barnehager"— Utskrift av presentasjonen:

1 Prosjekt støy og hygiene i barnehager
Arbeidsmiljøavdelingen

2 Bakgrunn Bevissthet og fokus om at temaene er aktuelle:
Høyt støynivå gir en opplevd stressbelastning. Hyppige infeksjoner et vanlig fenomen i barnehager. Tiltak har effekt – det vet vi! Utgangspunktet er arbeidsmiljøperspektivet som gjelder de ansatte. Kan også sees som et kvalitetstiltak i forhold til tjenesten.

3 Målsetting Redusert støy og god hygienisk standard er hensiktsmessig:
Virker forebyggende og helsefremmende for barn og voksne. Praktisk HMS arbeid: Øke nærværet og redusere fraværet ved å forebygge helseplager. Gir effekt på tjenestekvaliteten.

4 Tiltak som virker Vi vet at:
Både organisatoriske, pedagogiske og praktiske tiltak bidrar til å redusere støynivået. Enkle hygienetiltak kan redusere smittespredning og forebygge infeksjonssykdommer. Undervisning og opplæring viktig som grunnlag for arbeidet med tiltak. Verktøykasser med forslag til tiltak er utviklet.

5 Gjennomføring Kveldsseminarer bydelsvis, en til to ganger pr bydel.
Tidramme: kl – Alle ansatte får anledning til å delta: Alle får den samme kunnskapen. Det er første steg på veien mot endring. Gjør det mulig å jobbe med handlingsplaner og tiltak i etterkant av seminaret. Dette er avgjørende for at støyen kan reduseres og hygienestandarden heves i barnehagen.

6 Innhold i seminarene Undervisning:
Sammenhengen mellom støybelastning og opplevd stress. Hygiene i barnehagen – enkle tiltak virker. Verktøykassene med forslag til tiltak presenteres. Presentasjon av forslag til fremgangsmåte for det videre arbeidet med temaene i barnehagen.


Laste ned ppt "Prosjekt støy og hygiene i barnehager"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google