Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Prosjekt støy og hygiene i barnehager Arbeidsmiljøavdelingen 2007 - 2008.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Prosjekt støy og hygiene i barnehager Arbeidsmiljøavdelingen 2007 - 2008."— Utskrift av presentasjonen:

1 Prosjekt støy og hygiene i barnehager Arbeidsmiljøavdelingen 2007 - 2008

2 Bakgrunn Bevissthet og fokus om at temaene er aktuelle: Høyt støynivå gir en opplevd stressbelastning. Hyppige infeksjoner et vanlig fenomen i barnehager. Tiltak har effekt – det vet vi! Utgangspunktet er arbeidsmiljøperspektivet som gjelder de ansatte. Kan også sees som et kvalitetstiltak i forhold til tjenesten.

3 Målsetting Redusert støy og god hygienisk standard er hensiktsmessig: –Virker forebyggende og helsefremmende for barn og voksne. Praktisk HMS arbeid: –Øke nærværet og redusere fraværet ved å forebygge helseplager. Gir effekt på tjenestekvaliteten.

4 Tiltak som virker Vi vet at: –Både organisatoriske, pedagogiske og praktiske tiltak bidrar til å redusere støynivået. –Enkle hygienetiltak kan redusere smittespredning og forebygge infeksjonssykdommer. Undervisning og opplæring viktig som grunnlag for arbeidet med tiltak. Verktøykasser med forslag til tiltak er utviklet.

5 Gjennomføring Kveldsseminarer bydelsvis, en til to ganger pr bydel. –Tidramme: kl. 17.00 – 20.00. Alle ansatte får anledning til å delta: –Alle får den samme kunnskapen. Det er første steg på veien mot endring. –Gjør det mulig å jobbe med handlingsplaner og tiltak i etterkant av seminaret. –Dette er avgjørende for at støyen kan reduseres og hygienestandarden heves i barnehagen.

6 Innhold i seminarene Undervisning: –Sammenhengen mellom støybelastning og opplevd stress. –Hygiene i barnehagen – enkle tiltak virker. Verktøykassene med forslag til tiltak presenteres. Presentasjon av forslag til fremgangsmåte for det videre arbeidet med temaene i barnehagen.


Laste ned ppt "Prosjekt støy og hygiene i barnehager Arbeidsmiljøavdelingen 2007 - 2008."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google