Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

UTV i Sandefjord Kommune

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "UTV i Sandefjord Kommune"— Utskrift av presentasjonen:

1 UTV i Sandefjord Kommune
Ungdomsskolen (Ranvik). Videregående skole.

2 www.utv-pakken.no Min plan/Min hospiteringsplan
Yrkesdatabase med over 500 yrker Tester: Utdanningstest og yrkestest

3 Ranvik-modellen Lærebok: Utdanningsvalg. www.utv-pakken.no
Egen utarbeidet fagplan. 8.trinn: 1 t. pr. uke. Mest teori og bli kjent med muligheter innen faget.

4 Ranvik-modellen 9.trinn: 2 timer pr. uke.
Samarbeid med svgs. De kommer og informerer om De 12 utdanningsprogrammene. 1-2 fag pr. uke. 2. Elevene fordyper seg i 3 utdanningsprogram i 7 uker på hvert program. 3. Hospitering, yrkesorientering, bransjeorientering.

5 Ranvik-modellen 10.trinn: 1 t. pr. uke. Siste finish til søking.
Fordyping i yrke og utdanningsprogram. Samarbeid svgs.

6 Sandefjordsmodellen WEB-booking og SMSPRO
Samarbeid svgs og ungdomsskolene. Web-booking Hospitering for u-skoleelever på svgs. Bedriftshospitering. SMSPRO Varslingssystem etter at du har booket inn eleven.

7 Web-booking Hospitering på vgs
Rådgivere fra u-skolene kan booke inn elever som vil hospitere på svgs. Lærerne på svgs har angitt tidspunkt når de kan motta elever/ grupper. Rådgiverne fra u-skolene kan se hva som er ledig på web-booking. Tar i mot grupper på 2-6 elever som kan være med en økt eller en dag i en klasse/ på et utdanningsprogam. Samme elev kan melde seg på i flere utdanningsprogram. Betaling: Foreløpig gratis, men det diskuteres i fylket, grunnskolen skal betale. Haugesundskolene, Aase Bjelland. Rogaland: kr pr. elev pr. hospitering?

8 Bedriftshospitering Foreløpig 100 bedrifter i Vestfold som er lagt inn. Lagt inn på bransje og på bedrift. 2 dagers hospitering for elevene. Gratis, bedriftene ser på elevene som aktuelle jobbsøkere. Foreløpig.

9 Tilbake

10 SMSPRO SMSPRO, www.smspro.no
Sms til lærer på svgs og elev på u-skolen. Sms til bedrift og elev. Legge inn navn og nummer på elev etter at de er booket inn på web-booking. Sette på varsling for eksempel dagen før.

11

12                             Vestfold fylke Forskjellige løsninger av UTV-faget i de andre kommunene. Noen ungdomsskoler har fire lærere som har ansvar for tre utdanningsprogram hver. Har et karrieresenter i Tønsberg. Holder på å bygge opp et karrieresenter med karriereveiledere i Sandefjord, på Framnes. 4 personer er ansatt. Både vgs og ungdomsskoler bruker

13 Kommentarer Hospitering og UTV-faget er i startgropen.
Noen ulemper ved hospitering: Det er lærerne på vgs som setter opp når de kan. Noen setter max og noen setter min. Kommer an på læreren. Ungdomsskolene må innordne seg. Sms. Noen vil heller ha mail og direkte telefonkontakt. Mer forpliktende. Litt vanskelig tilgjengelig- for det må legges inn telefonnummer til eleven, og settes på varsling etter at de er booket inn på web-booking. ( Mer å huske på). Utfordringen er å få dette i et system. Og etter hvert vil dette fungere bedre og bedre…….


Laste ned ppt "UTV i Sandefjord Kommune"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google