Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Enzymet Amylase Klipper opp/spalter karbohydrater Magesekken Elter og knar maten Sterk syre (lav pH) dreper bakterier Munnen Tenner, tunge og spytt Karbohydrater.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Enzymet Amylase Klipper opp/spalter karbohydrater Magesekken Elter og knar maten Sterk syre (lav pH) dreper bakterier Munnen Tenner, tunge og spytt Karbohydrater."— Utskrift av presentasjonen:

1 Enzymet Amylase Klipper opp/spalter karbohydrater Magesekken Elter og knar maten Sterk syre (lav pH) dreper bakterier Munnen Tenner, tunge og spytt Karbohydrater Polysakkarider disakkarider Enzymet Pepsin Klipper opp/spalter proteiner Proteiner Proteiner enkle proteiner

2

3 Galle finfordeler fett Bukspytt nøytraliserer magesyren og inneholder forskjellige enzymer som spalter fett, proteiner og karbohydrater. Spalting av fett, proteiner og karbohydrater fullføres Spaltede næringsstoffer fraktes til blodet Tolvfingertarmen Bukspytt fra bukspyttkjertel Galle fra galleblære Proteiner → enkle proteiner → aminosyrer Fett → glyserol + fettsyrer Polysakkarider → disakkarider → monosakkarider Tynntarmen Tarmtotter enkle proteiner → aminosyrer Fett → glyserol + fettsyrer disakkarider → monosakkarider

4

5 Tarminnholdet blir gradvis fastere Endetarmen lagrer avføringen Avføringen består av ≈ 60% bakterier Spiserøret Tykktarmen Vann og salter suges opp og føres over til blodet Bakterier lager K-vitamin Muskler dytter mat/drikke nedover Peristaltiske muskelbevegelser Forbinder svelget med magesekken

6


Laste ned ppt "Enzymet Amylase Klipper opp/spalter karbohydrater Magesekken Elter og knar maten Sterk syre (lav pH) dreper bakterier Munnen Tenner, tunge og spytt Karbohydrater."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google