Laste ned presentasjonen
PublisertToril Mathisen Endret for 9 år siden
1
Munnen Magesekken Karbohydrater Proteiner Enzymet Amylase
Tenner, tunge og spytt Magesekken Elter og knar maten Sterk syre (lav pH) dreper bakterier Karbohydrater Polysakkarider disakkarider Proteiner Proteiner enkle proteiner Enzymet Amylase Klipper opp/spalter karbohydrater Enzymet Pepsin Klipper opp/spalter proteiner
3
Tolvfingertarmen Tynntarmen Bukspytt fra bukspyttkjertel
Galle fra galleblære Spalting av fett, proteiner og karbohydrater fullføres Spaltede næringsstoffer fraktes til blodet Proteiner → enkle proteiner → aminosyrer Fett → glyserol + fettsyrer Polysakkarider → disakkarider → monosakkarider enkle proteiner → aminosyrer Fett → glyserol + fettsyrer disakkarider → monosakkarider Galle finfordeler fett Bukspytt nøytraliserer magesyren og inneholder forskjellige enzymer som spalter fett, proteiner og karbohydrater. Tynntarmen Tarmtotter
5
Tykktarmen Spiserøret Bakterier lager K-vitamin
Vann og salter suges opp og føres over til blodet Spiserøret Bakterier lager K-vitamin Forbinder svelget med magesekken Tarminnholdet blir gradvis fastere Endetarmen lagrer avføringen Avføringen består av ≈ 60% bakterier Muskler dytter mat/drikke nedover Peristaltiske muskelbevegelser
Liknende presentasjoner
© 2023 SlidePlayer.no Inc.
All rights reserved.