Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

POLICYDOKUMENT – TRAFIKKSIKKERHET

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "POLICYDOKUMENT – TRAFIKKSIKKERHET"— Utskrift av presentasjonen:

1 POLICYDOKUMENT – TRAFIKKSIKKERHET

2 POLICYDOKUMENT – TRAFIKKSIKKERHET
Vedtatt på kretstinget og gjelder: Retningslinjer for trafikksikkerhet i forbindelse med trening, kamper og turneringer.

3 Felles transport Ved bestilling av felles transport til kamper og
POLICYDOKUMENT – TRAFIKKSIKKERHET Felles transport Ved bestilling av felles transport til kamper og andre arrangementer: Bestilles buss med monterte bilbelter til alle passasjerer. Alle plikter å nytte bilbelter der dette er montert.

4 Førstehjelp Klubben bør ha tilbud om førstehjelpskurs til alle
POLICYDOKUMENT – TRAFIKKSIKKERHET Førstehjelp Klubben bør ha tilbud om førstehjelpskurs til alle medlemmer og foreldre (sjåfører). Lokalt Røde Kors kan kontaktes med tanke på kurs. Førstehjelpsutstyr (pute) bør forefinnes i bilen.

5 Melding om nesten ulykker
POLICYDOKUMENT – TRAFIKKSIKKERHET Melding om nesten ulykker Klubbene skal rapportere nestenulykker til kretsen på eget skjema. Rapportene kan sendes inn/leveres anonymt. Men det er viktig at disse hendelsene blir rapportert.

6 Transport med privat bil
POLICYDOKUMENT – TRAFIKKSIKKERHET Transport med privat bil Ved all transport til og fra kamper og turneringer: Planlegges avreisetidspunktet med god tidsmargin for trygg og sikker transport. Erfarne førere bør foretrekkes. All bagasje plasseres i bagasjerom. Før transporten skal sjåføren gjennomføre sikkerhetskontroll på bil med fokus på lys, bremser og dekk.

7 Kjøretøy Det nyttes kun sykler som har lys og bremser som samsvarer
POLICYDOKUMENT – TRAFIKKSIKKERHET Kjøretøy Det nyttes kun sykler som har lys og bremser som samsvarer med sikker sykling. Det brukes kun biler som er i forskriftsmessig og forsvarlig stand, og som er godt utrustet etter rådende forhold. Sikkerhetsutstyr som nødhammer og belteskjærer anbefales i alle kjøretøy. Refleksvester skal være lett tilgjengelig for alle i bilen.

8 POLICYDOKUMENT – TRAFIKKSIKKERHET
Bilbelte/hjelm Ved transport og under reise, har fører ansvaret for alle i bilen nytter bilbelte. Alle som sykler til/fra trening/kamp skal nytte sykkelhjelm.

9 Søvn Alle som skal transportere seg selv og spillere
POLICYDOKUMENT – TRAFIKKSIKKERHET Søvn Alle som skal transportere seg selv og spillere har et ansvar for å få nok søvn før kjøring. Underveis i kjøringen (bør) føreren stoppe for å hvile, om han/hun opplever tretthet.

10 Treningstøy – synlighet
POLICYDOKUMENT – TRAFIKKSIKKERHET Treningstøy – synlighet Alle som ferdes på eller ved vegen skal nytte refleks eller refleksvest, også i den lyse årstiden. I tillegg benyttes treningstøy i godt synlige farger.

11 Passasjers plikter – si fra
POLICYDOKUMENT – TRAFIKKSIKKERHET Passasjers plikter – si fra Passasjeren har plikt til å si ifra og stille krav til føreren, dersom han/hun opplever utrygghet underveis i transporten.

12 Parkering generelt Ved parkering plasseres bilen alltid med fronten
POLICYDOKUMENT – TRAFIKKSIKKERHET Parkering generelt Ved parkering plasseres bilen alltid med fronten mot neste ønsket kjøreretning.

13 POLICYDOKUMENT – TRAFIKKSIKKERHET


Laste ned ppt "POLICYDOKUMENT – TRAFIKKSIKKERHET"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google