Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Nasjonal Aksjon Lærebedrift Nasjonal Aksjon Lærebedrift Fellesprosjekt LO - NHO.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Nasjonal Aksjon Lærebedrift Nasjonal Aksjon Lærebedrift Fellesprosjekt LO - NHO."— Utskrift av presentasjonen:

1 Nasjonal Aksjon Lærebedrift Nasjonal Aksjon Lærebedrift Fellesprosjekt LO - NHO

2 Nasjonal Aksjon Lærebedrift  LO og NHO har et felles prosjekt for å øke antallet lærebedrifter. Hovedmål: Nasjonal Aksjon lærebedrift skal arbeide for å øke antallet læreplasser med 10% i prosjektperioden 01.01 2012 – 31.12 2013. Dette tilsvarer en økning av antallet lærekontrakter til samlet 37.700 årlig løpende lærekontrakter.

3 Nasjonal Aksjon Lærebedrift Handlingsplaner lokalt: 3 Sogn og Fjordane Næringsregion Vest har laget en egen ti-punkts liste som er overlevert fylkeskommunene ved fylkesordfører i de fire vestlandsfylkene. Sendt brev til samtlige bedrifter i to- tre av fylkene med henstilling om å ta inn lærlinger. Jobber med implementering av lærlingeklausuler. I tillegg er de ulike fylkene i gang med å kartlegge behovet for læreplasser og utarbeide handlingsplaner i hvert fylke. Møre og Romsdal Hordaland Rogaland Vest AgderHar et stort behov for å skaffe kvalifisert arbeidskraft. Har søkt om "Farvemidler" fra NAV for sammen med Opplæringskontorene å bidra til flere fleksible opplæringsløp. Særlig fokus på flere lærekontrakter i salgsfaget og restaurant- og matfag. Aust Agder TelemarkDefinert og laget egne samfunnskontrakter for fire utvalgte bransjer sammen med bransjeorganisasjonene og Fylkeskommunen: Elektro, Byggfag, Prosessindustri og Helsefag. Levert handlingsplan. Etablere hospiteringsordninger for nye lærebedrifter. Hovedfokus på dimensjonering, antall læreplasser, alternativ vg3 og PTF. VestfoldDet er ansatt en person i Fylkeskommunen som skal jobbe med Nasjonal aksjon lærebedrift. BuskerudHar hatt kick off 23.10.12 med utlevering av brosjyrer og etablert egen sms-tjeneste sammen med fylkeskommunen. Har en målsetning om flere elever som er ute i bedrift i PTF. Etablerer også et rådgiverforum i fylket.

4 4

5 5 Erna Kristin Gerd

6 6

7

8 8 ELLER DU? E L L E R D U ?

9 9 viktigvalg.no


Laste ned ppt "Nasjonal Aksjon Lærebedrift Nasjonal Aksjon Lærebedrift Fellesprosjekt LO - NHO."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google