Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Ledelse i smidige prosjekter Noen erfaringer fra Capgemini DnD fagmøte i prosjektledelse 17. juni 2009 En lyntale av Jon Øgar.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Ledelse i smidige prosjekter Noen erfaringer fra Capgemini DnD fagmøte i prosjektledelse 17. juni 2009 En lyntale av Jon Øgar."— Utskrift av presentasjonen:

1 Ledelse i smidige prosjekter Noen erfaringer fra Capgemini DnD fagmøte i prosjektledelse 17. juni En lyntale av Jon Øgar

2 Motsetningen mellom prosjektanskaffelse og smidig utvikling
Tema Basert på erfaring fra to prosjekter med ”innslag” av smidig utvikling vil jeg snakke om: Motsetningen mellom prosjektanskaffelse og smidig utvikling Fordelen med smidig utvikling i prosjektleveranse

3 Jeg er Jon Øgar Prosjektleder i Capgemini Norge Andre prosjekter
Utviklingsprosjekt – pensjon (scrum/ADM) Utviklingsprosjekt - fondshandel (“scrum”/RUP) Andre prosjekter Utvikling av resultatsystem til OL’94 (A/S EDB) Leveranse og integrasjon – Telefonbank (HP) Roller Konsulent (programmerer, forretningsrådgiver, prosjektleder), selger, leveranseansvarlig, linjeleder.

4 Prosjektanskaffelse vs smidig utvikling
Jeg kjøper prosjekt fordi jeg er ute etter: Forutsigbarhet for leveranse Forutsigbarhet for kvalitet Forutsigbarhet for tid Forutsigbarhet for kostnad Jeg utvikler en løsning med smidig metodikk fordi jeg mener at .. kunden kontinuerlig må utfordres på prioritering av hva som skal utvikles og dette er noe kundens folk i prosjektet er beredt til å delta i. det er viktigere å ha godt samarbeid enn å bruke faste prosesser og verktøy. det er viktigere å respondere på endringer underveis enn å følge en ferdig oppsatt plan. erfaring viser at det er billigere å utvikle slik enn å avtale pris på forhånd Er smidig utvikling håpløst med en leveranseforpliktelse? Kan anskaffelses- og utviklingsperspektivene forenes?

5 Ja, takk, men glem ikke behovet for forutsigbarhet.
Utviklingsprosjekt Smidig? Ja, takk, men glem ikke behovet for forutsigbarhet. detaljeringsgrad og kompleksitet tid


Laste ned ppt "Ledelse i smidige prosjekter Noen erfaringer fra Capgemini DnD fagmøte i prosjektledelse 17. juni 2009 En lyntale av Jon Øgar."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google