Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Ledelse i smidige prosjekter Noen erfaringer fra Capgemini DnD fagmøte i prosjektledelse 17. juni 2009 En lyntale av Jon Øgar.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Ledelse i smidige prosjekter Noen erfaringer fra Capgemini DnD fagmøte i prosjektledelse 17. juni 2009 En lyntale av Jon Øgar."— Utskrift av presentasjonen:

1 Ledelse i smidige prosjekter Noen erfaringer fra Capgemini DnD fagmøte i prosjektledelse 17. juni 2009 En lyntale av Jon Øgar

2 Tema Basert på erfaring fra to prosjekter med ”innslag” av smidig utvikling vil jeg snakke om:  Motsetningen mellom prosjektanskaffelse og smidig utvikling  Fordelen med smidig utvikling i prosjektleveranse

3 Jeg er Jon Øgar 1. Prosjektleder i Capgemini Norge •Utviklingsprosjekt – pensjon (scrum/ADM) •Utviklingsprosjekt - fondshandel (“scrum”/RUP) 2. Andre prosjekter •Utvikling av resultatsystem til OL’94 (A/S EDB) •Leveranse og integrasjon – Telefonbank (HP) 3. Roller Konsulent (programmerer, forretningsrådgiver, prosjektleder), selger, leveranseansvarlig, linjeleder.

4 Prosjektanskaffelse vs smidig utvikling Jeg kjøper prosjekt fordi jeg er ute etter: 1.Forutsigbarhet for leveranse 2.Forutsigbarhet for kvalitet 3.Forutsigbarhet for tid 4.Forutsigbarhet for kostnad Jeg utvikler en løsning med smidig metodikk fordi jeg mener at.. • kunden kontinuerlig må utfordres på prioritering av hva som skal utvikles og dette er noe kundens folk i prosjektet er beredt til å delta i. • det er viktigere å ha godt samarbeid enn å bruke faste prosesser og verktøy. • det er viktigere å respondere på endringer underveis enn å følge en ferdig oppsatt plan. • erfaring viser at det er billigere å utvikle slik enn å avtale pris på forhånd →Er smidig utvikling håpløst med en leveranseforpliktelse? →Kan anskaffelses- og utviklingsperspektivene forenes?

5 Utviklingsprosjekt detaljeringsgrad og kompleksitet tid


Laste ned ppt "Ledelse i smidige prosjekter Noen erfaringer fra Capgemini DnD fagmøte i prosjektledelse 17. juni 2009 En lyntale av Jon Øgar."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google