Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Tjenestekatalog Ovf-nett Dan Cato Fagernes.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Tjenestekatalog Ovf-nett Dan Cato Fagernes."— Utskrift av presentasjonen:

1 Tjenestekatalog Ovf-nett Dan Cato Fagernes

2 Oversikt Innledning IKT strategi Hva er Ovf-nett
Tjenestekatalog, hva og hvorfor Viktigheten av Tjenestekatalog Oppsummering

3 1. Innledning IKT i den norske kirke IKT i Ovf
Siste års planer og utredninger Hvorfor er IKT viktig i DNK? Forventninger og muligheter

4 2. IKT strategi i DNK Visjon:
IKT skal brukes målrettet for å understøtte kirkens visjoner og satsningsområder Mål: Kirken samlet til ett IKT-rike, med felles IKT-verktøy for alle medarbeidere, og likt servicenivå til alle, der kirkens brukere er i sentrum Tjenester Sentralisert ITIL ASP SLA SOA Ovf-nett? Cloud computing Grønn-IT TCO Infrastruktur

5 3. Hva er Ovf-nett Hvem er vi og hvilken rolle spiller vi?
Leverandør? Rådgiver? Støttespiller? Eier? Innkjøper? Bestiller? Hva leverer vi? Helpdesk E-post Internettforbindelse Sentralisert løsning Infrastruktur Applikasjoner Hva kan vi være og hva ønsker dere at vi er? Vi håper Tjenestekatalogen kan bidra til å avklare mye av dette.

6 4. Tjenestekatalog, hvorfor?
Det er viktig å se IKT som tjenester. Endrer fokus fra levering av tekniske løsninger til levering av funksjonalitet. Gir ett mer samlet grep på tvers av fagområder Vi ønsker å plassere oss riktig i dagens bilde. IKT-strategi i kirken er viktig for oss. Beskrive hva Ovf-nett leverer i dag, hvordan det er strukturert og hvordan tjenester kan bestilles. Tjenestekatalogen skal gi en bedre forståelse for Ovf-nett. Kunden(brukerne) er med og bestemmer hva som skal være med.

7 4. Tjenestekatalog, hva? Tjenestekatalogen er foreløpig utgitt som ett dokument. Den beskriver på en enkel måte hva Ovf-nett er og hvilke tjenester du får som bruker. Bestillingsrutiner for tilleggstjenester. Hva vi kan levere av telefoni og datautstyr. Beskriver driftsorganisasjonen og kort om prosessene som sikrer stabilitet, sikkerhet, og skalerbarhet.

8 5. Viktigheten av Tjenestekatalog
Beskriver de usynlige tjenestene som gir en stabil og sikker leveranse Den oppsummerer på en lettfattelig måte hva vi leverer Innholdet styres av brukernes behov Skal beskrive alt Ovf-nett leverer

9 Gruppe diskusjon? Spørsmål notert underveis?
Tilbakemeldinger på Tjenestekatalogen

10 Oppsummering Tjenestekatalogen versjon 1, som utlevert. Videre arbeid


Laste ned ppt "Tjenestekatalog Ovf-nett Dan Cato Fagernes."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google