Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hvordan etablere nettbutikk med GoOnline Commerce

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hvordan etablere nettbutikk med GoOnline Commerce"— Utskrift av presentasjonen:

1 Hvordan etablere nettbutikk med GoOnline Commerce

2 Nettbutikk i GoOnline Commerce Klikk ”Ny side” velg deretter ”Database uformatert”

3 Lag en menytittel og velg at ”siden er synlig for alle brukere”

4 Klikk ”Rediger database. Her skal vi legge inn varedata.

5 Skjermbilde som viser databasen åpner seg
Skjermbilde som viser databasen åpner seg. Her kan en skrive inn all vareinformasjon direkte. Vi anbefaler at likevel at en lager en ekstern database i eks. Excel. De fleste kan eksportere ut vareregister fra økonomisystem til Excel.

6 Eksempel fra Excel. Det har ingen betydning hvor kolonnene med informasjon står i forhold til hverandre. Eneste begrensning er at det maks kan være 30 kolonner.

7 Sett inn rett antall kolonner slik det tilsvarer Excel filen med varedata.

8 Trykk ”Fil” – ”Importer database” for å importere inn varedata fra Excel filen.

9 Velg ”Excelfil (xls)” som filtype
Velg ”Excelfil (xls)” som filtype. Husk også og sett antall topplinjer som databasen inneholder. Finn deretter filen på disken og trykk ”OK”

10 Når alle varedata er importert må du gi alle kolonnene navn
Når alle varedata er importert må du gi alle kolonnene navn. Klikk ”Format” – ”Kolonnenavn” Gi deretter alle kolonner navn. Husk kolonnenavn vises i nettbutikken.

11 For å tilegne data i enkelte kolonner en egenskap, merk kolonnen, velg ”Format” – ”Datatype for kolonne” Her kan du sette egenskaper som ”Tall”, ”Valg”, ”Tekst”. Sett pris kolonnen til ”Tall” og de som skal være kategorivalg til ”Valg”

12 For å gi en bedre forklaring på hva vi mener med ”Valg” Se illustrasjon over. For å splitte opp mange produkter brukes kategorier som valg. En kan ha inntil 2 valg i GoOnline.

13 For å slippe og tilpasse produktdatabaser fra økonomisystemer kun til GoOnline, støtter programmet inntil 30 kolonner. Flere av disse skal kanskje ikke vises på nett som eks. innkjøpspris. For å skjule disse velg ”Format”- ”Synlighet for kolonne på web” og velg ”Usynlig på web”

14 Nå kan du lukke databasevinduet og velge hvilke felt fra databasen du vil skal bli med på opplistingen av produkter. (Se skjermbilde fra nettstedet) Velg de feltene fra ”Database” og kopier over til ”Meny 2”. Du trenger ikke å ta med ”Pris” da den kommer automatisk med når du velger å lage nettbutikk av databasen. Husk også å velg hvilke kolonner som skal være første og andre valg under ”Meny 1” og ”Meny 2”

15 For å lage nettbutikk av databasen, klikk ”Rediger nettbutikk” Klikk deretter på ”Generer nettbutikk av denne databasen” ( punkt 1) Hvis dette feltet ikke lar seg markere har du (a) enten ikke lisens som åpner for nettbutikk, eller (b) ikke satt en av kolonnene i databasen som tall. Husk og velg hvilken kolonne som skal være varenummer, hvilken som skal være varenavn og hvilken som skal være pris ( se punkt 2 ) Skal du bruke varianter til samme varenr. Støtter GoOnline dette. (Se punkt 3), velg hvilken kolonne som skal være variant, sett også opp hvilke skilletegn som blir brukt. Skal du bruke bilder til produktene støtter GoOnline bildekobling etter varenr. Dvs. bildet må ha filnavn som er identisk med varenr. og være av format .jpeg. Merk boksen ”Benytt bildekobling etter varenr”. Klikk deg frem til mappen på din pc som bildene ligger i ( se punkt 4 ). Ønsker du små bilder på opplisting merk ”Vis også bilder på laveste menynivå” Du kan regulere størrelsen på disse under knappen ”Bildestørrelser” på basissiden for nettbutikken.

16 Klikk på ikonet for forhåndsvisning og se resultatet lokalt.

17 Før du kan publisere resultatet ut på Internett, må du sette opp egenskaper for nettbutikken
Klikk på ikonet med handlekurv og skriv inn den eposten som du ønsker at bestilling og bekreftelse av ordren skal sendes til. Husk å fyll inn begge feltene. Hvis du ønsker å lagre kopi av ordren på server kryss av for dette.

18 Klikk på ikonet for ”Globale innstillinger”
Klikk på ikonet for ”Globale innstillinger”. For at nettbutikken skal klare å sende order må adressen til SMTP-server være riktig. Navn og adresse feltet må også være utfylt.

19 Nå er du klar til å publisere ut nettbutikken på Internett
Nå er du klar til å publisere ut nettbutikken på Internett. Klikk på ikonet for ”Eksporter til Internett”. Fyll ut brukernavn og passord fra din ISP leverandør. Klikk deretter på ”Eksporter”

20 Test nettbutikken Prøv og lag en bestilling til deg selv. Du skal da motta både ”ordrekopi” siden du er ”nettbutikkeier” og ordre som skal bekreftes (kunde). Bekreft ordren og motta da bekreftelse av ordren. Hensikten med at kunden skal bekrefte ordren er at kunden viser sin identitet med bruk av e-post adresse. Dette er en enklere måte en å ha en lang registreringsprosess. Kunden får også beholde en ordrebekreftelse som han kan kontrollsjekke både forsendelse og faktura mot.

21 Problemløsning Feil: 1. Du publiserer men nettstedet viser ikke i nettleser. 2. (a) Nettbutikken sender ikke ordren. 3. (b) Nettbutikken sender ikke ordren. 4. (c) Nettbutikken sender ikke ordren. 5. Du får ”error” ved forhåndsvisning eller. publisering av nettbutikk. 6. Du får ikke ”Generere nettbutikk av denne databasen” i ”Rediger nettbutikk” Årsak 1. Webhotellet støtter ikke Windows standard ftp. Gi beskjed til din isp lev. at du skal publisere direkte til www katalogen. 2. (a) Webhotell har ikke ist. ASP Mail fra server objects. 3. (b) Du har satt opp feil SMTP i ”Globale Innstillinger” eller har glemt å fylle ut firmanavn og adresse. 4. (c) Du har valgt å ”lagre ordre på server” i egenskaper for nettbutikk men har ikke skriverettigheter til mappen ”orders” som GoOnline lager på server. Gi beskjed til ISP at du har behov for dette. 5. Hvis kolonner som er definert som ”Valg” i databasen er tomme får du ikke generere nettbutikk. 6. Minst en av kolonnene i databasen må være definert som tall for å lage nettbutikk eller så har du ikke lisens for å lage nettbutikk.


Laste ned ppt "Hvordan etablere nettbutikk med GoOnline Commerce"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google