Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Høken legger kunstgress våren2013

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Høken legger kunstgress våren2013"— Utskrift av presentasjonen:

1 Høken legger kunstgress våren2013

2 Nytt banedekke på Bleik Stadion 2013

3 Spk Høken legger kunstgress våren 2013
1971 fikk Spk Høken ny gressbane på Bleik Siden den gang har det bare vært gjort sporadiske renoveringsarbeider for at klubben skal kunne ha en respektabel spillerflate å tilby sine spillere og motstandere gjennom fotballsesongen. For at det fortsatt skal kunne spilles seriekamper på Bleik må vi nå ta en totalrenovering av gressbanen. Tenkt plan er å blinde av en rørgate som nå fører regn og overflate vann gjennom banen. Med tiden har disse rørene gått i oppløsning og vannet graver nå ut store sandmasser under spillerflaten. Når nye rør er på plass, vil gressmatten fjernes. Så vil arbeidet med å bygge opp den nye banen med en overhøyde på 40 cm starte. For å oppnå et optimalt resultat ved legging av kunstgress er banenes beskaffenhet av den aller største betydning. Underlaget må være godt komprimert og drenerende, med bærelag med pukkmasse fra 32 mm til finavrettingen som består av 0-8mm, før gummipad og kunstgress legges.

4 Kunstgress Det er en rivende utvikling innenfor kunstgress, både når det gjelder selve produktet og aksepten for bruk av kunstgress som spillerunderlag. Kvaliteten blir stadig bedre og levetiden på gresset øker også. En kunstgressbane blir utsatt for ekstreme belastninger selv med helt ordinært bruk. Enkelte undersøkelser viser at levetiden kan forlenges med opptil 25% ved godt vedlikehold. I tillegg til kunstgressets levetid er det også viktig å se på kvaliteten av dekket i dets levetid. Med godt og strukturert vedlikehold vil anleggseier over lengre tid ha et kunstgress med høy kvalitet. En kunstgressbane i Norge er i utgangspunktet ikke en helårsbane, men kan betegnes som en forlenget sesongbane. Med lyssetting rundt banen vil Spk Høken kunne få en bane hvor det kan være aktivitet 8-9 måneder i året.

5 Hva kan vi tilby brukerne av banen
Fotball for alle. Topp moderne fotballanlegg med lys som forlenger sesongen flere måneder. Fotballskole og andre idrettsaktiviteter. Garderobeanlegg med dusjer og klubbhus få meter fra banen. Golfklubben vil også kunne bruke banen.

6 Hvorfor støtte prosjeket ?
Topp moderne fotballbane for alle som har lyst - uten driftutgifter for kommunen. Landsbyen Bleik og Spk Høken blir enda mer attraktiv for tilflyttere. Fotball er den desidert største aktiviteten i Landsbyen og har bred støtte i befolkningen. Spk Høken har en sunn økonomi. Vi har lange og sterke tradisjoner med dugnadsarbeid. Spk Høken forskutterer også spillermidler fra fylke, og vi slipper og vente 5-6 år på realisering av prosjektet. Spk Høken står som eier, drifter og tar ansvar for hele etablerings/byggeprosessen. Stolt fortid – Lys Framtid

7 MOTTO Trim trivsel og trygghet
Trivsel ser vi på som svært viktig for å beholde ungdommen i Spk Høken i en positiv aktivitet. For å skape god trivsel må baneforholdene være bra og det er de desverre ikke ved Bleik Stadion nå. Kunstgress på Bleik Stadion i kommunal regi ser ut til å ligge mange år frem i tid. Vi i Spk Høken ønsker derfor å legge kunstgress på den eksisterende gressbanen med egne midler. Kort fortalt, klubben går fra og ha en gressbane som er stengt store deler av sommersesongen, til og få en bane som kan brukes 8-9 måneder i året uten restriksjoner. Banen er planlagt ferdigstilt i mai/juni 2013 For å få til dette trenger vi din hjelp. Ved å signere for kunstgressavtalen, samt fortsette og kjøpe andeler I Høkenkunstgress.no kan du være med å bidra til at ditt barn, ditt barnebarn eller barn og unge i Landsbyen får et godt treningstilbud. Med kunstgress på Bleik Stadion vil Landsbyen få en fantastisk idrettsarena der vi får samlet alle aktivitetene på en plass!

8 Fordelene med kunstgress er mange, bl.a.:
Ingen avlyste kamper uansett regnmengder Ubegrenset trening på stadion Alltid topp forhold Alltid ferdig merket bane Kamper (og trening) på stadion også for andre lag enn A-laget I klubben. Større muligheter for andre arrangementer Lavere driftskostnader pr. brukstime Ordinære sko med faste knotter kan benyttes Vesentlig større økonomisk bidrag fra spillemidlene

9 NFF har vedtatt å anbefale at alle nye anlegg bygges med kunstgressflate.
I første omgang bør de eldste og mest slitte gressbanene skiftes ut med kunstgress, dette for å øke brukstiden til trening, kamp og egenorganisert aktivitet. I neste omgang bør grusbaner bygges om til kunstgress.

10 Mange klubber kan revitalisere sitt klubbmiljø ved at det bygges
en kunstgressbane ved siden av klubbhuset. Her kan barn og unge bruke kunstgressbanen på dagtid, enten gjennom skolen og skolefritidsordningen eller egenorganisert aktivitet. Tidlig på ettermiddagen kan barn og unge drive organisert fotballaktivitet gjennom klubben, mens de eldre spillerne trener på kveldstid. Hele dagen kan klubbhuset være åpent, For andre sosiale aktiviteter. På denne måten kan klubben få nærhet mellom fotballaktivitet på kunstgressbanen og det sosiale livet på klubbhuset.


Laste ned ppt "Høken legger kunstgress våren2013"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google