Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

PIA - HVEM ER VI? Oppvekstkomitemøte

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "PIA - HVEM ER VI? Oppvekstkomitemøte"— Utskrift av presentasjonen:

1 PIA - HVEM ER VI? Oppvekstkomitemøte 15.3.2016
Prensentere meg som leder og resten av styret. Tusen takk for invitasjonen - egentlig er det vel mer riktig å si at dere ga etter for maset… Likevel - takk for at vi fikk komme. Vi vil gi en kort presentasjon på hva Pia er og hva vi er opptatt av.

2 Ulike eiere og driftsformer Eget styre Ledermøter Arbeidsgrupper
38 medlemsbarnehager 1900 barn 520 ansatte Ulike eiere og driftsformer Eget styre Ledermøter Arbeidsgrupper Pia er en interesse forening for de private barnehagene i Asker - herav navnet. Pia består av 38 medlems barnehager. Det jobber godt over 500 ansatte i våre barnehager og vi representerer ca halvparten av barna som går i barnehage i Asker. Pia barnehagene har ulike eiere og driftsformer. Noen tilhører kjede barnehager, , andre er foreldreeide, noen er ideelle. Vi har stort mangfolk og alle profilerer seg ulikt. Foreningen har et styre med 6 medlemmer. Vi har fordelt roller og oppgaver. Vi har styremøter 1 gang i måneden, hvor vi både har dagsaktuelle saker på agendaen i tillegg til litt mer langsiktige planer. Styret arrangerer ledermøter en gang i måneden. Agendaen her bærer preg av hva vi er opptatt av og hvilke oppgaver som ligger framfor oss. Det seg være opptak, årsmelding, informasjon. Dette er også en arena for kollegaveiledning og faglige diskusjoner. Kommunen, ved blant annet administrasjonen, kan invitere seg inn på disse møtene. Det er en god mulighet til å treffe flere på en gang. Også andre avdelinger i kommunen kan invitere seg inn, eksempelvis helsestasjonen, barnevern, avdeling pedagogikk med flere. I tillegg har vi aktører utenfra som tar kontakt og vil fortelle hvem de er og hva de driver med. Det vil til enhver tid være en avveining på hva vi skal bruke tiden til og om dette er aktuelt å bruke ledermøtene til. Medlemmene er delt inn i forskjellige arbeidsgrupper. Disse gruppene har lagt opp til møter samme formiddag som vi har ledermøter. Gruppene vi har er: Kvalitet og kompetanse, økonomi, profilering, drift og en sosial gruppe. På grunn av de ulike driftsformene og størrelsene på barnehagene har dessverre ikke alle anledning til å møte hver gang.

3 Likeverdig behandling Samarbeid med Asker kommune
Som forening har vi eksistert i ? år. Vi har i løpet av disse årene vært opptatt av mange forskjellige saker, men kanskje aller mest likeverdig behandling. Vi har stått på og kjempet for at politikerne i Asker skulle være opptatt av dette og ha alle barn i fokus - uavhengig av om du går i en kommunal eller privat barnehage. Vi opplever at vi har blitt hørt og tatt på alvor og at vi har fått fram vårt budskap. Det er vi takknemlige for. Vi samarbeider med administrasjonen og har laget et årshjul som har faste møtepunkter på agendaen. Ved at kommunen har en likeverdig holdning til oss private barnehager, så blir vi invitert til å være med i arbeidsgrupper, prosjekter og ad hoc grupper som gjør at vi kan være med på å påvirke barnas og de ansattes hverdag. Vi har en liten jobb å gjøre for å synliggjøre oss i alle ledd i det kommunale systemet, slik at vi blir invitert med fra først stund når slike grupper dannes. Det skaper nemlig et helt annet utgangspunkt for engasjement og implementering av prosjekter som settes i gang.

4 Strategi kvalitet i Oppvekst 2015
Vi har fått en ny strategi som skal gjelde for hele oppvekst. Mye er videreført fra forrige strategi, og det er vi glad for. Det er viktig at vi går sakte fram og grundig til verks for å få med oss alle. Asker blir sett på som en foregangskommune, som tar barn på alvor. Men vi må passe på at det ikke blir bare på papiret. Hvis ordene i planen skal bli virkelighet, må vi sette av tid og ressurser for å få det til. Forebygging og tidlig innsats God helhet og samhandling God kvalitet Nødvendig kompetanse

5 Hva kan dere politikere gjøre for oss?
Når vi først har fått anledning til å komme hit å treffe dere politikere som har ansvaret for vårt område - oppvekst, så vil vi gjerne tillate oss å komme med noen ønsker. Vi vil selvfølgelig at dere fortsatt skal tenke likeverdig behandling. At vi private barnehager har de samme forutsetninger for å drive kvalitativt gode barnehager. At det legges gode føringer for at vi fortsatt skal være inkludert i de avgjørelser som har med barn under skolepliktig alder i Asker kommune å gjøre. det seg være prosjekter, ad hoc grupper, strategi arbeid o.l. At dere lytter til oss og brukerne. Vi er de som skal gjennomføre handlingsplaner og strategier, nå mål og strekke oss etter visjoner. Vi ønsker oss god dialog og tidlig informasjon. Og det vi ønsker oss aller mest er at sektoren skånes for kutt i kommunens budsjetter. Hvis vi skal få til forebygging og tidlig innsats, god helhet og samhandling, god kvalitet og nødvendig kompetanse så koster dette mer penger - ikke mindre. Det må være nok penger til barn med særskilte behov og utfordringer. Det må være nok spesial pedagoger til å gjennomføre spesial pedagogiske vedtak. Pr i dag opplever vi at vi ikke kan forebygge og gi tidlig innsats på den måten barna fortjener fordi vi ikke har nok ressurser. Det går ut over de aller svakeste. Tidlig innsats er en viktig sak for oss i PIA, fordi den berører daglig. Vi ønsker et fokus på hva tidlig innsats vil si i barnehagen. Avslutningsvis vil vi komme med en invitasjon til dere politikere, ja veldig gjerne til Kai Erik også. Vi ønsker en dialog omkring tidlig innsats og, bruken av ekstra ressurser og spesial pedagogiske vedtak. Det er ikke satt av nok midler til å gi de aller svakeste et godt nok tilbud. Vi vil at dere skal ta del i hverdagshistorier om hvordan dette ser ut i barnehagen, hvordan utfordringene oppleves men også historiene som viser at tidlig innsats nytter! Dette er ikke arena for denne diskusjonen, men vi vil gjerne at dere politikereønsker å høre på oss. Håper dere sier ja til den invitasjonen. Takk for oss!


Laste ned ppt "PIA - HVEM ER VI? Oppvekstkomitemøte"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google