Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Brukarundersøkjing Fokusområder:

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Brukarundersøkjing Fokusområder:"— Utskrift av presentasjonen:

1 Brukarundersøkjing www.bedrekommune.no Fokusområder:
Informasjon om fagleg og sosial utvikling, fagleg innhald og undervisningsopplegg Vurdering undervegs; skriftleg og munnleg Informasjon om kartlegging

2 Brukarundersøking - Fokus
Motivasjon til å lære, krav til eleven Læringsstilar Tilpassa undervisning Samarbeid med heimen Munnleg og skriftleg dialog Informasjon Forventninger Ro og orden Studieteknikk Læringsstrategier

3 Ekstern skulevurdering
Vurderingsgruppa skriv ein rapport om resultatet av vurderinga. Rapporten trekk fram verksemda sine sterke sider, og kva utfordringar skulen har.   Vurderinga tek ikkje mål av seg til å gje eit fullstendig bilete av skulen, men eit bidrag til kva ein kan arbeida vidare med innan det fokusområde som er vurdert.

4 Vurderingstema Leseopplæringa: - kartleggjing
-          integrering i andre fag -          arbeidsplanar -          læringsstilar -          samarbeid med heim

5 Metodar Vi har i denne vurderinga valt å nytte fylgjande metodar: Vurdering av planar vi har fått på førehand frå skulen Observasjon i klassene Samtale/ intervju med lærarar, rektor, foreldre og elevar. Spørjeundersøkjing blant elevar

6 Skulen sine sterke sider innan vurderingstemaet
Kartlegging: Skulen er oversiktleg og godt organisert.I skulekvardagen vert elevane følgt godt opp.Skulen nyttar ulike typar kartleggingsmateriellsom: ·        Carlsten ·        Læringssenteret sine prøver ·        nasjonale prøver. Resultata frå kartleggingar vert diskutert i fellesskap blant kollegiet, tatt opp på kontaktmøte, PPT kontakta om behov, lagra på server.

7 Skulen sine sterke sider innan vurderingstemaet
Integrering i andre fag: Elevane får høve til å lese både høgt og stille i dei fleste fag. IKT vert nytta i delar av leseopplæringa, og ulike ped.program er i bruk. Skulen nyttar Ped Arbeidsplanar: Alle elevane nyttar arbeidsplanar. Læringsstilar: Skulen er fysisk tilrettelagt for å kunne nytte ulike læringsstilar. 

8 Samarbeid med heimen: I møte med FAU fekk vurderarane eit klart inntrykk av eit godt samarbeid mellom heim og skule. Foreldra er godt nøgde med leseopplæringa, læreverket som vert nytta og systematikken i leseopplæringa. Elevane skal lese heime kvar dag. Leseopplæringa vert oppfatta som positiv for alle partar.

9 Skulen sine utviklingsområder innan vurderingstemaet
Kartleggjing Liabygda skule bør ha ein plan for lese- og skriveopplæringa. Denne planen bør vere meir enn ein metodisk plan. Kartlegginga bør kome fram i lese- og skriveoppl.planen. Skulen driv ei form for kartlegging i dag, men den bør setjast betre i system, noko som skal kome fram i planen. Arbeidet med kartlegging bør vere ei hjelp til å skape ei best mogleg tilpassa opplæring for elevane. Dette bør kome fram i planen.

10 Integrering i andre fag
Ei bevisstgjering i kollegiet for å få integrert leseopplæringa i dei fleste fag. Dette kan gjelde tilgang til ulike typar materiell som kan gjere dette arbeidet både meir motiverande og meiningsfylt. Dei fleste elevane skriv i spørjeskjema at dei er ”kjempeglade” i å lese.Det kjem vidare fram at ikkje alle får høve til å lese på skulen kvar dag. Det er viktig for innlæring og leselyst at elevane får lese på skulen kvar dag. Elevane etterlyser òg tilgang til meir lesestoff av ulike kategoriar.

11 Arbeidsplanar Vi har sett at alle elevane nyttar arbeidsplanar, noko som er positivt. Likevel burde planane for dei ulike trinna vore utarbeidd frå ein meir lik mal. Inn mot leseopplæringa meiner vi at arbeidsplanar kan vere eit godt verkty for å tilpasse arbeidsmengde og arbeidsmåte, differensiere lekse, skape samarbeid med heimen o.l.

12 Læringsstilar Kunnskapen om ulike læringsstilar er svært viktig i skulen i dag. Vi har sett at dei tilsette ved skulen nyttar seg av ulike læringsstilar. Vi vil likevel leggje vekt på kor viktig det er å halde seg oppdatert på dette området, slik at ein kan gje kvar enkelt elev ei best mogleg leseopplæring. Fokuset på at elevar tilegnar seg kunnskap ulikt, er svært viktig å ha med seg i kvardagen. Klasseromma bør stimulere meir til leselyst.

13 Samarbeid med heimen Foreldra bør vere med i utarbeidinga av ein plan for lese- og skriveopplæringa. Alle foreldre/ føresette bør kjenne til innhaldet i ein slik plan. Oppgåver for heimen skal vere nøye avklarte, slik at alle er kjende med korleis dei skal ta del for å sikre ei god leseopplæring. Det er viktig at dette gjeld for alle elev-gruppene.

14 Internt dokument: Positive observasjoner ved Liabygda skule 
·     Harmoni ·      Ro ·      Godt samarbeid elev, lærar,heim ·      Godt-arbeidande lærarar ·      Fin tone i kollegiet ·      Elevar tek lett oppgåver/ beskjedar ·      Elevane aktive i friminutta

15 Leirskule Vedtak samarbeidsutvalet 25.03.04
Elevar ved Liabygda skule skal på to leirskular i perioden frå 3.-7.kl. Ein på Yste Skotet haust eller vår (femte kvart år) Ein på våren i 6. el. 7. Kl (anna kvart år) Inntekter frå arr. i regi av skulen skal gå inn på ein leirskulekonto som skulen disponerar

16 Diverse


Laste ned ppt "Brukarundersøkjing Fokusområder:"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google