Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

WORLD SKILLS Skolekonkurranser som metode.. Hvorfor kan dette gi bedre læring? Å konkurrere kan være et virkemiddel for å sette fokus på bil og yrkesfag.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "WORLD SKILLS Skolekonkurranser som metode.. Hvorfor kan dette gi bedre læring? Å konkurrere kan være et virkemiddel for å sette fokus på bil og yrkesfag."— Utskrift av presentasjonen:

1 WORLD SKILLS Skolekonkurranser som metode.

2 Hvorfor kan dette gi bedre læring? Å konkurrere kan være et virkemiddel for å sette fokus på bil og yrkesfag. Gjennomføring og deltagelse i skolekonkurranser setter også fokus på kvalitet i opplæringen og i yrkesutøvelsen.

3  Vi mener at konkurranser kan være en nyttig del av underveisvurdering, og de passer godt som trening til eksamen. Med praktiske yrker er det viktig med trening i realistiske situasjoner – samtidig som elevene har godt av å bli dyttet litt ut at komfortsonen som en vanlig klasseromssituasjon kan være.  Gjennom å profilere skolekonkurransene kan vi vise fram den faglige kompetansen våre elever og lærlinger har, og bidra til at yrkesfagene blir mer synlige. Vi er avhengig av at elever søker seg inn på yrkesfaglig utdanning, og ved å vise fram hva fagene inneholder ønsker vi å bidra til at flere søker seg inn på yrkesfaglig retning når de starter på sin videregående opplæring.

4 Konkurransen skaper skjerpet fokus.

5

6 En fornøyd gjeng etter en lang dag.

7  Dette handler ikke om penger, men vilje.  Dette er bare positivt for skolene og dets utvikling.  Omdømmebygging, for elevene, skolene og fremtiden for yrkesfag.  En Rektor kan få til det han eller hun vil.  Dette vil bli et langsiktig prosjekt og må inn i planlegging og inkluderes i budsjettet på den enkelte skole. Det vil være midler - (å søke på)  Fokuserer på de gode tingene.

8 Tanker rundt gjennomføringen.


Laste ned ppt "WORLD SKILLS Skolekonkurranser som metode.. Hvorfor kan dette gi bedre læring? Å konkurrere kan være et virkemiddel for å sette fokus på bil og yrkesfag."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google