Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Eksamenskurs og sommerskole Rådgiversamling 21. april 2016 Valgerd Mørch og Anna Skarheim.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Eksamenskurs og sommerskole Rådgiversamling 21. april 2016 Valgerd Mørch og Anna Skarheim."— Utskrift av presentasjonen:

1 Eksamenskurs og sommerskole Rådgiversamling 21. april 2016 Valgerd Mørch og Anna Skarheim

2 Eksamenskurs våren 2016 Informasjon sendt ut i brev fra eksamenskontoret Informasjon via SMS til målgruppa 53 påmeldte per 17/4 Påmeldingsfrist 29.april

3 Sommerskolen 2016 Seks kurs Alle kurs er i uke 31/32 Arendal vgs. (Tyholmen) Gratis med lunsj Påmeldingsfrist 26. juni Samarbeid med Vitensenteret Plakat og brosjyre www.austagderfk.no/sommerskolen

4 Kurs 1 Naturfag for yrkesfag (NAT1001) eksamen Når: Fra 4. til 12. august 2016 Hvem: Elever og lærlinger på yrkesfag som ikke har standpunkt eller bestått eksamen, OT-ungdom Eksamen: 12. august 2016 (praktisk/muntlig) For elever som mangler standpunkt eller eksamen i Vg1 naturfag? Her får elevene en ny mulighet. Erfarne og engasjerte lærere gjennomgår hovedområdene i faget, og veileder elevene fram til muntlig eksamen. Det vil også bli noe undervisning på Vitensenteret. Vi melder opp og betaler eksamensavgiften til elevene. Resultatene tidligere år har vært svært gode.

5 Kurs 2 Matematikk for yrkesfag (MAT1001) eksamen Når: Fra 4. til 12. august 2016 Hvem: Elever og lærlinger på yrkesfag som ikke har standpunkt eller bestått eksamen, OT-ungdom Eksamen: 12. august 2016 (skriftlig eksamen) For elever som mangler standpunktkarakter eller har strøket i matematikk på Vg1 yrkesfag. Erfarne og engasjerte lærere gjennomgår hovedområdene i faget, og veileder elevene fram til skriftlig eksamen. Det vil også bli noe undervisning på Vitensenteret. Vi melder elevene opp og betaler eksamensavgiften. Resultatene tidligere år har vært svært gode.

6 Kurs 3 Matematikk for påbygg Hvem: Elever på påbygg som har behov for å bedre sine kunnskaper i matematikk eller som ikke har standpunkt eller bestått eksamen Når: 8. - 12. august 2016, kl 09.00-14.30 Eksamen: Det er ikke mulig å gå opp til eksamen i sommer. Det vil bli arrangert et eksamenskurs i november for elever som skal opp til ny sentralgitt prøve i faget. For elever som skal begynne på påbygg og som synes matematikk er litt vanskelig. Eller for elever som gått der og mangler karakter i faget. Matematikkurs hvor elevene får innføring eller repetisjon i pensum. De flinke lærerne hjelper elevene til å bli tryggere på faget ved å jobbe med praktiske oppgaver.

7 Kurs 4 Matematikk for studieforberedende Hvem: Elever på påbygg som har behov for å bedre sine kunnskaper i matematikk eller som ikke har standpunkt eller bestått eksamen Når: 8. - 12. august 2016, kl 09.00-14.30 Eksamen: Det er ikke mulig å gå opp til eksamen i sommer. Det vil bli arrangert et eksamenskurs i november for elever som skal opp til ny sentralgitt prøve i faget. For elever som synes du matematikk er litt vanskelig på studieforberedendefag eller ligger an til stryk – eller mangler karakter i faget. Kurset er ikke knyttet opp mot en bestemt variant av matematikk på studieforberedende, men vil dekke opp noen av de grunnleggende ferdighetene. De flinke lærerne hjelper elevene til å bli tryggere på faget ved å jobbe med praktiske oppgaver.

8 Hvem: Elever i videregående skole (YF/SF), lærlinger og OT-ungdom som ikke har norsk som morsmål Når: 8. - 12. august 2016, kl 09.00-14.30 Eksamen: Det er ingen eksamen i dette. For elever med kort botid i Norge som sliter du med å forstå tekstoppgavene i matematikk eller lærestoffet i samfunnsfagboka. Elever som synes det vanskelig å skrive rapporter eller oppgaver i fagene: For elever som ikke alltid forstår instrukser som blir gitt. Vi lærer deg gode og effektive måter å lære fag på. Vi tilbyr et annerledes norskkurs som skal gjøre elevene bedre i stand til å klare å gjennomføre skolen og eventuelt læretida i bedrift. Å bruke en liten uke på sommerskolen kan gi elevene det ekstra de trenger for å få en god start på neste skoleår som elev eller lærling. Kurs 5 Norsk for elever med et annet morsmål

9 Kurs 6 Bedre forberedt til videregående Hvem: Tiendeklassinger som skal starte på videregående skole på yrkesfag, elever i OT og elever som velger nytt Vg1 Når: 8. - 12. august 2016, kl 09.00-14.30 Eksamen: Det er ingen eksamen i dette. For elever som strever med å motivere seg til et nytt skoleår eller elever som gruer seg litt for alt det nye. Vi gir elevene en kickstart slik at de er bedre forberedt til videregående skole. Elevene vil få tips til hvordan du kan jobbe bedre og mer effektivt med fagene ved å lære seg gode lesestrategier og jobbe noe med fagskriving. Vitensenteret har spennende opplegg som viser elevene matematikk og naturfag i praksis. Vi skal også få besøke Sam Eyde videregående skole slik at elevene får et innblikk i hva som kan møte deg på en yrkesfaglig skole.

10


Laste ned ppt "Eksamenskurs og sommerskole Rådgiversamling 21. april 2016 Valgerd Mørch og Anna Skarheim."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google