Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kort fra VO-gruppa i Østlandssamarbeidet

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kort fra VO-gruppa i Østlandssamarbeidet"— Utskrift av presentasjonen:

1 Kort fra VO-gruppa i Østlandssamarbeidet

2 VO-gruppas medlemmer kommer fra følgende 7 fylkeskommuner og Oslo kommune
Akershus fylkeskommune Buskerud fylkeskommune Hedmark fylkeskommune Oppland fylkeskommune Oslo kommune Telemark fylkeskommune Vestfold fylkeskommune Østfold fylkeskommune

3 Om VO-gruppa Vi har mandat (fra opprettelsen i 2006) med oppgaver som:
Erfarings- og informasjonsutveksling Regionsperspektiv og praktisering av lovverk Gruppa har 3 – 4 møter i året Leverer årlig statusrapport til kompetansegruppa (fylkesopplæringssjefene/-direktørene) på nyåret.

4 Saker fra september 2014 – sommeren 2015
Vi har gjennomført 3 møter siden konferansen i fjor. På forrige møte takket Lillan Arvei av som leder av VO-gruppa i Østlandssamarbeider og Jorunn Fossen ble valgt til ny leder.

5 Saker vi har behandlet Revidering av felles prisliste for realkompetansevurdering har vært drøfta siste året. Det var på tide å revidere satsene, siden det er mange år siden sist (sist vedtatt i 2007) og pga. nye retningslinjer for RKV. Vi har ennå ikke landet på et felles forslag for oversendelse til kompetansegruppa, som vedtar satsene. Gjeldende satser er faste, mens vi nå har drøfta at prisene bør være veiledende i neste omgang.

6 Saker forts. Planlegging av denne konferansen på Østlandet har vært den andre gjennomgående saken i møtene De som ble valgt inn i programkomiteen er: Hedmark – Eli N. Ruud-Olsen &  Jorunn Fossen Vestfold – Lillan Arvei, som gruppas leder Buskerud – Kjersti Hagen Telemark – Ellen Kristiansen Oppland – Anne Larsen Det er også andre medlemmer i VO-gruppa i Østlandssamarbeidet som har deltatt i dette arbeidet. Takk til alle!

7 Saker forts. Oppfølging etter konferansen i nord i 2014: vi har:
a) drøfta voksenopplæringsstatistikk, og b) fulgt opp oppfordringen fra KD og Utdanningsdirektoratet om å sende innspill til kommende stortingsmelding. Innspillet ble sendt over til kompetansegruppa som vedtok å sende over 4 punkter til KD og U-dir., om : 1. Ungdom år som har brukt opp retten til VGO; 2. Behov for norskferdigheter ved inntak til VGO; 3. Rett til VGO for innvandrere ….; 4. Rett til rådgivning for voksne som søker VGO og RKV. c) fått info om nettstøttet VGO-undervisning i østlandsfylkeskommunene (egentlig en politisk sak)

8 Saker forts. Vi har hatt erfaringsutveksling om unge som har brukt opp retten sin til VGO og drøfta lovverket om sammenhengende uttak av rett til VGO, dvs. sømløs overgang ungdomsrett – voksenrett for VGO.

9 Saker forts. Gruppa har fått diverse orienteringer: - fra fagkonsulentsamling som fag- og yrkesopplæringsgruppa ved Buskerud gjennomførte om praksisvurdering m.v.; - fra Vigo Voksen-gruppa, - om internasjonalisering, og - fra kompetanseprosjekt i Oppland om innvandrere og flyktninger som ressurs.

10 Saker forts. Ved møte lagt til Oslo VO Sinsen i vår var realkompetansevurdering særskilt tema, og VO Sinsen presenterte sine rutiner, som er utarbeidd for kvalitetssikring av hele RKV-løpet.

11 Arbeidet videre Vårt neste møte blir 24.november, med fellesmøte med sør-vest som del av dette. Vi tenker at det vil være interessant å komme nærmere inn på noe av det VO- sørvest presenterte i Kirkenes i fjor (hva sør-vest arbeider med og struktur for arbeidet). Det er nyttig å lære av hverandre!


Laste ned ppt "Kort fra VO-gruppa i Østlandssamarbeidet"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google