Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

1 Lekens betydning for barn på sykehus Støttende tiltak for barn med smerter.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "1 Lekens betydning for barn på sykehus Støttende tiltak for barn med smerter."— Utskrift av presentasjonen:

1 1 Lekens betydning for barn på sykehus Støttende tiltak for barn med smerter

2 2 FØRSKOLENS MÅL: Ta vare på det friske i barnet. Være med på å få barnet friskt, eller så godt fungerende som mulig. Hjelpe barnet slik at de kommer seg gjennom sykehusoppholdet med både psykisk og fysisk helse i behold.

3 3 Metoder: Tilrettelegge et pedagogisk tilbud med utgangspunkt i sykehusmiljøet, barnets alder, helsetilstand og funksjonsnivå. Skape en trygg og positiv atmosfære slik at barnet opplever trivsel og trygghet. Tilrettelegge for lek og aktiviteter slik at barnet føler mestring, glede, selvtillit og gis mulighet til å uttrykke/bearbeide følelser og opplevelser.

4 4 Hvorfor Lek? Lek er medisin! Den verken smaker vondt eller gjør vondt. Lek er med på å få barnet friskt eller så godt fungerende som mulig. Lek på sykehus kan ha en helbredende/terapeutisk funksjon. Lek er barns naturlige arena for utvikling på alle plan. Motorisk Språklig. Sosialt emosjonelt intellektuelt

5

6 Støttende tiltak: Direkte lek (førskolen, avdeling/rom.) Lek som premedikasjon Bruk av sanse rom Musikk/musikkterapi Støttende tiltak for medisinsk personell Gaver/premier Underholdning/trivselstiltak

7 7

8 8

9 9

10 10

11 11

12 12

13 13


Laste ned ppt "1 Lekens betydning for barn på sykehus Støttende tiltak for barn med smerter."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google