Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

PSYKISK HELSE & OVERGANG FRA UNGDOMSSKOLEN Skolehelsetjenesten i Stavanger.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "PSYKISK HELSE & OVERGANG FRA UNGDOMSSKOLEN Skolehelsetjenesten i Stavanger."— Utskrift av presentasjonen:

1 PSYKISK HELSE & OVERGANG FRA UNGDOMSSKOLEN Skolehelsetjenesten i Stavanger

2 Skolehelsetjenesten Tastarustå skole  Helsesøster Ellen Nordvik er på skolen:  mandag og torsdag  Skolelege på mandager. Helsesøster formidler avtaler med skolelegen.  Skolehelsetjenesten har et utvidet tilbud, Helsestasjonens familiesenter, der det er familieveiledere og psykologer.

3 Ungdomsundersøkelsen «Hør på meg» i Stavanger 2013  Mange ungdom i Stavanger har det bra!  Nesten halvpartene av jentene rapporterer at de i løpet av siste uka har vært ganske eller veldig mye plaget av å føle at alt er et slit. Og at de har bekymret seg for mye. En fjerdedel av guttene sier det samme.  Andelen som sliter øker med stigende klassetrinn på ungdomsskolen. http://ungdata.no/asset/7741/1/7741_1.pdf

4 Hva trenger den unge  Forskning peker på betydningen av støtte fra familien for å ha en god psykisk helse.  Foreldrene er viktige rollemodeller.  Foreldrene er en kilde til praktisk og emosjonell/følelsesmessig støtte for den unge i hverdagen. http://www.plusstid.no/Barn-og-familie/Barn/Tenaaring-i- huset-hvor-skal-grensen-gaa

5 Hva trenger den unge?  Foreldre som er tilgjengelig, og er ledig for en prat når den unge har behov.  Si og vis at du er glad i den unge, at den unge betyr noe, uavhengig av prestasjoner og resultater.

6 Hva trenger den unge?  Støtte fra venner og tid sammen med venner er en avgjørende beskyttende faktor mot psykiske plager for ungdom.  Bevissthet på den enorme personfokuseringen og fokus på vellykkethet som følger sosiale media som Instragram, Facebook, blogger og lignende.

7 Å velge  Det kan være veldig stressende å velge videregående skole og linje.

8 Søvn!  Gjennomsnittet ca 8. – 9. timer søvn.  Søvn og døgnrytme kan være forebyggende på problemer. Denne brosjyren ligger på skolen hjemmeside, helsesøster

9 Råd til foreldre/foresatte  Delta på foreldremøter og sett deg inn i skoleløpet den unge har valgt.  Tilby støtte til skolearbeid dersom den unge ønsker det.  Vær oppmuntrende og ikke bidra til prestasjonsangst.  Ta raskt kontakt med skolen dersom du ser ungdommen din øker fraværet.

10  Helsestasjon for ungdom (Nytorget 1)  Skolehelsetjenesten i videregående skole


Laste ned ppt "PSYKISK HELSE & OVERGANG FRA UNGDOMSSKOLEN Skolehelsetjenesten i Stavanger."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google