Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Helsesøster som samfunnsaktør Astrid Grydeland Ersvik Leder landsgruppen av helsesøstre NSF Folkehelsekonferansen 2014.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Helsesøster som samfunnsaktør Astrid Grydeland Ersvik Leder landsgruppen av helsesøstre NSF Folkehelsekonferansen 2014."— Utskrift av presentasjonen:

1 Helsesøster som samfunnsaktør Astrid Grydeland Ersvik Leder landsgruppen av helsesøstre NSF Folkehelsekonferansen 2014

2

3

4 Kan sykepleiere nok om: POLITISKE OG ADMINISTRATIVE SYSTEMER KVALITET OG INTERNKONTROLL KOMMUNIKASJON OG PÅVIRKNINGLOV OG RAMMEVERK

5 Kommunikasjon og påvirkning Vi blir ikke invitert…. …men psykiatrien blir som alltid gjemt og glemt….. Vi har det så travelt…. Ingen vil høre på oss….

6 Kan vi se det annerledes? Inviterer vi oss inn? Har vi et budskap verdt å lytte til? Hva vil vi fortelle? Kan vi rydde tid?

7 Rollebevissthet Offer Rebell Ekspert/kommentator Helt Goliat

8

9 FLINK HELSESØSTER GIR UTSLAG PÅ ELEVENES TRIVSEL, skriver avisa Driva. Elevene ved Sunndal ungdomsskole oppgir flink helsesøster som en av årsakene til at trivselen har økt.

10 Helsesøster Anne Holter Bentzrød er helt enig i at søvn er viktig for helsen. - Når jeg møter ungdom som sliter, som opplever at hverdagen lugger, som er deprimerte og slitne, eller har høyt skolefravær spør jeg dem alltid om søvn og sovevaner, sier hun. - Ta søvnen tilbake Hun kjenner igjen Bærums-ungdommen beskrivelse, og ser at mange er opptatt av skjermaktiviteter når de egentlig burde ga sovet. - Dette ser vi komme på ungdomsskolen og på videregående skole, sier hun. Helsesøsteren mener det er viktig at foreldrene snakker med barna om behov for søvn, og at de selv er bevisst sine egne vaner. Hun tror mange foreldre bør se på sine egne vaner, og endre dem. - Også mange voksne presser grenser og sover for lite. Vi bør ha en kampanje; Ta søvnen tilbake. Det er folkehelseprinsipp nummer en, det er viktig for sultregulering og andre viktige mekanismer.

11 Folkehelse i all sykepleie- Sykepleieren som samfunnsaktør

12


Laste ned ppt "Helsesøster som samfunnsaktør Astrid Grydeland Ersvik Leder landsgruppen av helsesøstre NSF Folkehelsekonferansen 2014."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google