Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE FOR VG1 Lærelyst for livet: Det beste i hver enkelt. Mestring – engasjement – respekt.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE FOR VG1 Lærelyst for livet: Det beste i hver enkelt. Mestring – engasjement – respekt."— Utskrift av presentasjonen:

1 VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE FOR VG1 Lærelyst for livet: Det beste i hver enkelt. Mestring – engasjement – respekt.

2 Hva skal det handle om i dag? Halvårsvurdering. Elevundersøkelsen. Oppfølging av evalueringsrapporten. Skolens arbeid mot mobbing. Info fra helsesøster. Hilsen fra den nye rektoren. Informasjon om Vg2 Samtaler med lærere. Presentasjonen legges på www.mysen.vgs.no

3 Midtveis i skoleåret 1. termin sluttet 15. januar Elevene har fått halvårsvurdering i alle fag: med karakter uten karakter: muntlig og/eller skriftlig Vurderingen skal fortelle deg: hvordan du ligger an i faget hvordan du kan forbedre prestasjonene dine

4 Oppfølging av karakteroppgjøret Ta en prat hjemme: Hva er bra? Hva kan bli enda bedre? Kan jeg få passordet ditt i OPPAD? Tar du mot tilbud om ekstra undervisning? Hvor viktig er skolen for deg? Får du noen råd om hva du kan gjøre for å forbedre prestasjonene?

5 Ikke vurdert En elev får IV når han/hun: Har stort fravær Har vært fraværende på prøver og i andre vurderingssituasjoner Ikke har levert oppgaver, rapporter. Elever med IV i fag stiller bakerst i køen ved inntak til Vg2. Det er fortsatt mulig å reparere dette!

6 Eksamen i Vg1 Ingen obligatoriske eksamener, MEN: Elevene kan trekkes ut til skriftlig eksamen i matematikk (+ engelsk på ST). Elevene kan trekkes ut til muntlig eksamen matematikk og naturfag, samt i engelsk, geografi og samfunnsfag på ST.

7 «Den gode timen» Vi arbeider kontinuerlig for å forbedre oss. Det handler veldig mye om å utøve et solid håndverk. Kollegacoaching skal bidra til at lærerne lærer mer av hverandre. Lærergruppene jobber ellers på ulike måter med å følge opp rapporten.

8 Elevenes bidrag. Elevene kan komme med innspill gjennom møter med ledelsen. Elevene er utfordret til å lage sin «plakat», som viser hva den gode timen skal inneholde.

9 Elevundersøkelsen Gjennomført i november i Vg1 og Vg2. Elevene trives godt på Mysen vgs. Svært lite mobbing. Forbedring på noen sentrale områder som: - arbeidsro - opplevelse av mestring - støtte fra lærerne Elevene opplever skolen som nyttig.

10 Elevundersøkelsen (2) På de fleste spørsmål der det ikke er relevant å sammenlikne med tidligere undersøkelser, ligger Mysen vgs. på eller over landsgjennomsnittet.

11 Skolens arbeid mot mobbing Vi arbeider bevisst for å etablere gode klassemiljøer, og elevene følges opp gjennom elevsamtaler. Alle klasser har et verneombud. Skolen har et «mobbeteam» med rutinerte lærere som håndterer de sakene som blir meldt. Utfordring: Ikke all mobbing blir meldt til skolens ledelse.

12 Veien videre 1. mars er søknadsfristen for neste skoleår. Elevene har fått passord og bruksanvisning. Husk å forhåndssvare, eller sørg for at du er tilgjengelig når tilbudet kommer. Det er mulig å søke nytt Vg1. Karakterene avgjør, og du må ha minst 2 i alle fag for å være sikret plass i Vg2. (Frederik II tilbyr International Baccalaureat.)

13 Ny rektor Brynjard Rønningen overtar som rektor på Mysen videregående skole 15. februar.


Laste ned ppt "VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE FOR VG1 Lærelyst for livet: Det beste i hver enkelt. Mestring – engasjement – respekt."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google