Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

LAGE BESKRIVELSER. BRUKES TIL Innhenting av priser, tilbud og anbud En viktig del av kontraktsgrunnlaget Viktig dokument for utførelse av arbeidet – sammen.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "LAGE BESKRIVELSER. BRUKES TIL Innhenting av priser, tilbud og anbud En viktig del av kontraktsgrunnlaget Viktig dokument for utførelse av arbeidet – sammen."— Utskrift av presentasjonen:

1 LAGE BESKRIVELSER

2 BRUKES TIL Innhenting av priser, tilbud og anbud En viktig del av kontraktsgrunnlaget Viktig dokument for utførelse av arbeidet – sammen med tegninger Å henge resurser på når vi kalkulerer og etterkalkulerer som entreprenør. Danner grunnlag for økonomisk oppgjør av kontrakten

3 Kort om : Kontoplan for bygninger kaller vi ”K” Bygningsdelstabellen kaller vi ”B” Faginndeling (Fagkapitler) kaller vi ”F” Prosjektdeler kaller vi ”P” Løpenr på prisbærende poster i en beskrivelse kaller vi ”L”

4 Hvordan bør en beskrivelse bygges opp Prosjekteringsteamet må først velge entrepriseform i samråd med byggherren. Blir totalentreprise valgt er det normalt å lage en bygnignsdels beskrivelse iht kontoplan for bygninger og bygningsdelstabellen (ns3451) to eller tresifret nivå. (Vis kontoplan og NS3451) Kapitlene vil da normalt få en form ”K.BB” eller ”K.BBB”. Eks 2.22 = Bygning – Bæresystemer. Her skal arkitekt og rådgivere stort sett levere prosa beskrivelse. Delte entrepriser, hovedentrepriser, og generalentrepriser. Her skal rådgiverne lage detaljerte mengdebeskrivelser på alle fag. Erfaring viser at kapitler best bygges opp med fag som første inndeling da det tross alt er faginndeling som gjelder ved prisforespørsler og oppgjør for utført arbeid. Mest brukt på små og mellomstore jobber blir derfor ”K.FF.LLL” eks 2.12 Bygning – Betongarbeider alternativt ”FF.LLL”. På store bygg kan det være aktuelt å velge formen ”K.FF.BB.LLL” dette kan være fordelaktig på store bygningsentrepriser samt tekniske entrepriser. En ønsker ofte å skaffe seg erfaringstall fordelt på bygningsdeler. Er det et kompleks bygningsmasse Kan en i tillegg ha behov for et siffer eller to for prosjektdel som førstesortering. Dette kan og gjelde anlegg hvor prosjektdel kan være for eks del parseller eller del konstruksjoner. ”PP.K.FF.BB.LLL” eller en kutter ut bygningsdeler ”PP.K.FF.LLL I tillegg kan det ofte være nødvendig med underkapitler før løpenr. Dette brukes av den enkelte råsdgiver uten å være en del av den generelle kapittelindelingen i prosjektet. ”K.FF.UU” eks: 2.12.01 - Bygning – Betongarbeider – Fundamenter for søyler, som kan inneholde postene for søylefundamentene som trengs. Hos LAB brukes mest formen ”K.FF.UU.LLL”. Dette funker bra for oss på bygg.

5 VIKTIG Prosjekteringsteamet må sørge for at alle fagområder har fått sin entydige plassering i beskrivelsen, og at delbeskrivelser kan slåes sammen til et hele uten kollisjoner på like post og kapittelnr. Hvis ikke dette er på stell er det meget tungt å ta igjen. I mange prosjekter blir det gjort feil med dette med de problemer det avstedkommer senere i prosjektet. Derfor – gjør dette rett med en gang.


Laste ned ppt "LAGE BESKRIVELSER. BRUKES TIL Innhenting av priser, tilbud og anbud En viktig del av kontraktsgrunnlaget Viktig dokument for utførelse av arbeidet – sammen."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google