Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

1. mai og fagforeninger. Refleksjonsspørsmål - fagforeninger I innslaget hørte dere om fagforeninger, og hvordan de første fagforeningene oppstod. De.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "1. mai og fagforeninger. Refleksjonsspørsmål - fagforeninger I innslaget hørte dere om fagforeninger, og hvordan de første fagforeningene oppstod. De."— Utskrift av presentasjonen:

1 1. mai og fagforeninger

2 Refleksjonsspørsmål - fagforeninger I innslaget hørte dere om fagforeninger, og hvordan de første fagforeningene oppstod. De hadde lange dager, dårlig lønn og farlige arbeidsforhold – og samlet seg for å få til endringer. Hvorfor tror dere det var viktig at arbeiderne samlet seg om sine krav framfor at hver enkelt tok opp sakene med arbeidsgiverne? I dag har vi en rekke lover og avtaler som regulerer mange av disseforholdene, f.eks. Arbeidsmiljølov og hovedavtalen. Tror dere behovet for fagforeninger er like stort nå som da de ble startet? Hvorfor/hvorfor ikke?

3 Refleksjonsspørsmål – fagforeninger 2 Oljeprisen har gått ned, og det har ført til at mange har blitt arbeidsledige i oljesektoren. Hva slags rolle har fagforeningene i slike saker – de kan jo ikke kreve at arbeiderne får jobbe hvis det ikke er jobber? Det finnes land i dag hvor arbeidernes har få rettigheter, omtrent som det var i Norge tidligere. De har lange dager, dårlig lønn og farlige arbeidsforhold. I flere av disse landene har opprettelse av fagforeninger møtt stor motstand fra arbeidsgiverne. Hva tror dere det kan komme av? I Norge går man i tog også for å sette fokus på arbeidsforholdene i andre land. Tror dere at dette fører til at arbeidere i disse landene får bedre betingelser? Hvorfor/hvorfor ikke?


Laste ned ppt "1. mai og fagforeninger. Refleksjonsspørsmål - fagforeninger I innslaget hørte dere om fagforeninger, og hvordan de første fagforeningene oppstod. De."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google