Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Registrering av testresultater fra mobiltelefon

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Registrering av testresultater fra mobiltelefon"— Utskrift av presentasjonen:

1 Registrering av testresultater fra mobiltelefon www.vintest.net/wap

2 Trinnene i prosessen Logg deg inn Opprett en ny test Legg til testresultater Registrer produktet som er testet

3 Innlogging Fra mobiltelefonen går du til www.klubbweb.no/wap/?lag=xx (der xx erstattes med nummeret til din klubbs hjemmeside). Bla deg nederst til siden der du finner valget ”Logg inn”.

4 Innlogging Logg deg inn med din brukerident og passord. For å forenkle senere innlogging kan du merke av for ”Lagre bruker og passord”.

5 Opprett en ny test 1.Du har nå fått et nytt valg ”Legg inn en ny test…” nedenfor teksten under ”Søk” knappen. Trykk på det nye valget.

6 Opprett en ny test 2.Du får nå opp en oversikt over alle tester vinklubben har foretatt. 3.Klikk på knappen ”Legg til”.

7 Opprett en ny test 4.Du kan nå velge om du vil registrere en ”ny blindtest…” eller du kan finne produktet du skal teste ved å fylle inn søkefeltet og trykke på ”Søk”. Dette eksemplet viser registrering av en blindtest, men trinnene er stort sett de samme i begge tilfeller, bare i en litt annen rekkefølge.

8 Opprett en ny test 5.Du får nå opp bildet for å registrere en ny test. 6.Du kan nå velge å fylle inn feltene i dette bildet eller vente med dette til senere. 7.For å fortsette registreringen MÅ du trykke på knappen ”Lagre”.

9 Opprett en ny test 8.Når testen er lagret dukker det opp en knapp ”Legg til testresultat…” under den røde streken og en knapp ”Velg/endre testet produkt” oppe i registreringsbildet. 9.Du kan nå velge å legge inn hvilket produkt som testes, men forklaringen videre her viser hvordan en blindtest registreres. Vi venter derfor med å registrere mer data om produktet som testes. 10.Trykk på ”Legg til testresultat…” for å komme videre til å legge til testresultat(ene).

10 Legge til resultat(ene) 11.Du må nå velge om dere vil legge inn et samlet resultat for alle personene som har vært med på testen, eller ett resultat for hver enkelt av dere. Hvis du velger å legge inn for hver enkelt fullfører du alle punktene fram til pkt. 17 og gjentar deretter prosessen fra pkt 10. 12.Fyll inn navnet på personen eller personene som har testet. 13.Skriv en tekstlig beskrivelse for farge, lukt, smak og evt. en vurdering av produktet. 14.Hvis dere ønsker kan dere legge inn antall poeng på Parkers vinskala ved å velge fra de forskjellige nedtrekkslistene. 15.Fyll inn antall stjerner dere vil gi produktet sett i forhold til prisen (Dette valget synes ikke på bildet her. Bla nedover på telefonen for å finne det) 16.Når dette er gjort trykker du ”Lagre” og deretter ”Avbryt” for å komme tilbake til forrige bilde (Disse valgene ligger også nederst i bildet). 17.Hvis dere legger inn resultat pr. person gjentas nå prosessen fra pkt 10.

11 Legge til resultat(ene) 18.Du kommer nå tilbake til bildet for selve testen og kan evt. legge til testresultat for neste person hvis det er ønskelig og gjenta dette til alle resultater for dette produktet er lagt inn. Denne veiledningen viser et tilfelle der man har registrert et felles resultat for alle som var med. 19.Det er nå klart for å legge inn hvilket produkt som er testet. Dette gjøres ved å trykke på knappen ”Velg/endre testet produkt”. Denne knappen brukes da som teksten sier også hvis du har registrert feil produkt eller for å gjøre endringer på produktet.

12 Registrere/endre testet produkt 20.Registrering av testet produkt følger en trinnvis prosess. 21.Det enkleste er hvis du kjenner vinmonopolets serienummer. Skriv i så fall dette inn i søkefeltet og trykk på ”Søk”. Kjenner du ikke serienummeret kan du skrive hele eller deler av produktets navn inn i søkefeltet i stedet. Obs! Dette kan gi veldig mange treff hos Vinmonopolet og bare de første 30 vises i listen her. Finner du ikke produktet i listen kan du prøve å presisere søket ved å oppgi mer av navnet eller andre deler av navnet.

13 Registrere/endre testet produkt 22.Hvis produktet var registrert hos www.vintest.net fra før vil det komme opp under pkt. 2 i bildet, og du velger det derfra.www.vintest.net 23.Hvis det ikke fantes fra før, men ble funnet i vinmonopolets liste vil det vises under pkt. 3 i bildet og du trykker på knappen ”Legg til” ved siden av det riktige produktet. Husk at denne lista maks inneholder de første 30 treff fra Vinmonopolet. 24.Finnes ikke produktet i noen av de to ovenforstående listen må du legge det inn manuelt ved å trykke på knappen ”Legg til” under pkt. 4 Ikke legg til et nytt produkt hvis det allerede finnes under pkt. 2 25.I dette eksempelet fant vi produktet hos vinmonopolet og legger til det riktige produktet ved trykke på ”Legg til”-knappen ved siden av.

14 Registrere/endre testet produkt 26.Ettersom vi nå hentet produktet fra vinmonopolet så vil de fleste data bli fylt ut automatisk. Kjenner du systembolagets serienummer er det fint om du legger inn dette også. 27.Det er også veldig fint om det tas bilde av flasken samt et nærbilde av etiketten slik at disse kan legges inn. Dette gjøres ved å trykke på knappene ”Velg bilde”. Det tar seg absolutt best ut om man tar bilde av uåpnet flaske, men dette er selvfølgelig opp til dere. OBS! Det er ikke alle mobiltelefoner som har mulighet til å legge til bilder. Dette kan evt. gjøres fra web’en senere. 28.Trykk til slutt på knappen ”Lagre og bruk i testen”.

15 Registrere/endre testet produkt 29.Du kommer nå tilbake til testen og produktdataene er fylt ut. Sjekk at dataene som er satt inn er riktige. 30.Skriv inn navnet på stedet der produktet er testet. F. eks. ”Kari” eller ”Storgata 2” eller hva dere ønsker å benytte. Kan være greit å være litt konsekvent her ettersom testresultatene kan grupperes blant annet på dette feltet. 31.Legg inn årgangen på produktet som er testet. 32.Til slutt trykker du på ”Lagre” og deretter ”Avslutt test” (bla ned for å finne knappene) og du kommer tilbake til oversikten over alle tester.

16 Til slutt Testresultatet vises nå øverst i listen over testede produkter. Du er nå klar for å registrere neste produkt dere har testet denne dagen. Ønsker du å endre noe i testen trykker du på ikonet helt til venstre i kolonnen Rediger. Husk at denne listen viser tester av et gitt produkt en gitt dag. Skal du senere teste samme produkt skal du ikke redigere denne testen, men legge til en ny ved å starte på nytt fra pkt. 1 i veiledningen. LYKKE TIL


Laste ned ppt "Registrering av testresultater fra mobiltelefon"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google