Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Fastlegens rolle Linn Skogholt Frosta Legekontor.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Fastlegens rolle Linn Skogholt Frosta Legekontor."— Utskrift av presentasjonen:

1 Fastlegens rolle Linn Skogholt Frosta Legekontor

2 Mann født -66 I utgangspunktet frisk, men vært plaget med meniere`i varierende grad over flere år. Konsultasjon mai 2011 Vært på tredemølla og fått ukontrollerbar tremor I høyre legg i forskjellige situasjoner i etterkant. US: observerer lett dirring i kneet ved fleksjon. Myk i muskulaturen og ikke noe nevrologiske funn. Mulig mangel på magnesium? Tar orienterende blodprøver som selvfølgelig er helt fine….

3 Konsultasjon august 2011 Kommer i utgangspunktet pga lateral epikondylitt. Tar opp at han fortsatt har risting I høyre fot. Dårlig compliance med magnesium og blir enig om å prøve litt mer fast inntak. Konsultasjon desember 2011 Kommer da han også har fått tremor fingre høyre hand i spesielle situasjoner. Ingen nevrologiske utfall. Blir enig om å henvise til nevrolog.

4 Nevrolog Duraj februar 2012 Funn: Kraftigere refleks brachiradialis høyre side Moderat nedsatt finmotorikk og psykomotrisk tempo høyre hand Nedsatt psykomotorisk tempo høyre ben Lett rigiditet høyre handledd Varsler pasient om at det er stor mistanke om utvikling av parkinson. Sendes på cerebral MR-undersøkelse og DAT-scan. Starter med Eldepryl 10mg.

5 Nevrolog Duraj mai 2012 DATscan bekreftet diagnose. Ble lagt til Requip depot I opptrapping til 10mg. Har etter dette vært til kontroll vær 6.mnd Endret en god del på medisin og kombinasjoner. Medisinliste nå: Azilect 1mg x 1 Sifrol Depot 1.57mg x 1 Sinemet 25/100 1 x 3 Sinemet depot mite 25/100 1 tablett kveld. Diskutert ev operasjon.

6 Fordel med nevrolog Duraj Lett tilgjengelig for pasienten med at han kan sende spørsmål og oppdatering av effekt på medisin som mail. (dette er jo en avlastning for meg også som slipper å vurdere medisinene når de ikke får tak I nevrologen.) Holder det han lover i forhold til kontroller. Pasienten forholder seg til en lege og virker som pasientene er fornøyde. Lettere for en Frosting å kjøre til Trondheim enn Namsos.

7 Min rolle som fastlege: Sykemeldinger. Ble først sykemeldt 20% i et år der tiden ble brukt på trening. Fikk uføregrad 20% gjennom KLP etter sykepengerettighetene gikk ut. På grunn av at funksjonen har gått ned såpass mye har han nå søkt om uføretrygd 50% “Progredierende kronisk sykdom” Bruker mye tid på trening. Med jevnlig kontakt pga sykemeldinger, ble medisiner og antall piller om dag diskutert mye. Stor motstander av å ta såpass mye og måtte bruke lang tid på å bearbeide det. Overanalysert ofte egen funksjon og bivirkninger.

8 Kunnskap om egen sykdom. Motiverte med en gang da han fikk diagnosen til å henvise til Namsos for gruppeopplæring gjennom Læring og kunnskapssenteret. Motiverte også til at han måtte involvere kona for å gi henne kunnskapen. Veldig godt utbytte av dette. Aktiv i parkinsonforeninga nå Har også vært på opphold på Kastvollen. Dette satt lagt inne…...

9 I forhold til både MS og Parkinson har jeg nok en passiv rolle både i forhold til utredning og behandling medikamentelt. Felt som utvikler seg stadig og har ikke mulgiheten til å holde meg oppdatert. Henviser derfor ved mistanke til nevrolog. Hovedsaklig rolle er psykologisk støtte for å få pasienten trygg på situasjonen å få kunnskap om diagnosen. Kommer også inn I forhold til tilretteleging på jobb og kontakt med NAV ved behov.

10 Slapp av…... Våren kommer!!!


Laste ned ppt "Fastlegens rolle Linn Skogholt Frosta Legekontor."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google