Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Velkommen til KFF Kurs for skoleledere 5. august 2019

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Velkommen til KFF Kurs for skoleledere 5. august 2019"— Utskrift av presentasjonen:

1 Velkommen til KFF Kurs for skoleledere 5. august 2019
Gunn Dirdal Helge Vatne Sidsel Høland Olausson Jan Erik Sundby

2 Kristen skole Dagens ord, Joh 3,18-24:
Mine barn, la oss elske, ikke med tomme ord, men i gjerning og sannhet. Slik skal vi vite at vi er av sannheten, og vi skal la vårt hjerte falle til ro for hans ansikt.  For selv om hjertet fordømmer oss, er Gud større enn vårt hjerte og vet alt.  Mine kjære, dersom vårt hjerte ikke fordømmer oss, kan vi være frimodige overfor Gud. Og det vi ber om, får vi av ham. For vi holder hans bud og gjør det som er godt i hans øyne. Og dette er hans bud: Vi skal tro på hans Sønn Jesu Kristi navn og elske hverandre, slik som han bød oss.Den som holder hans bud, blir værende i Gud og Gud i ham. Og at han er i oss, det vet vi fordi han har gitt oss sin Ånd. KFF og denne dagen – mye oppmerksomhet på regler. Vi er grunnleggende opptatt av at kristne skoler skal være skoler som formidler troen. Dere kan også være mennesker som fort framstår som regelfokuserte. Glem ikke hvorfor dere driver skole. En daglig leder bør være aktiv i den kristne formidlingen. Det er det som er kjernevirksomheten. Vi ber om at skolene våre må gi anledning til at ditt ord blir sådd og at vekstforholdene blir gode. Vi ber om at de som tar fatt på nytt skoleår som ledere må få anledning til å løfte blikket og se de mulighetene du Herre gir i skolehverdagen. At ansatte er seg bevist den viktige oppgaven de har i å synliggjøre ditt rike i sitt daglige arbeid og at det skapes grobund for at ditt ord vokser i unge menneskers hjerter.

3 I Dagen 6. august: (Om rektorrollen) ………….
Friskoler er også godkjent på et særskilt grunnlag. Rektorer ved kristne friskoler har et spesielt ansvar for å legge til rette for å synliggjøre skolens kristne grunnlag i alle fag. Det handler om mer enn andakt og eget kristendomsfag. Når noen likevel vil påta seg et rektoroppdrag med trange økonomiske rammer, svært omfattende ansvar, komplisert regelverk, få virkemidler, lite handlingsrom og kanskje sprikende forventninger, tror jeg det skyldes opplevelsen av å kunne bidra til at barn og unge formes og utvikles og får gode verdier med seg på veien videre i livet.

4 KFF sine oppgaver Friskolepolitikk – juridiske og økonomiske rammer. Kontakt med myndighetene om regelforståelse. Gi råd og veiledning til medlemmene om aktuelle saker. KFF-KSS Oppmerksomhet på hva det vil si å drive kristen skole. Bistå enkeltskoler med råd og veiledning. Ta kontakt med oss på telefon eller mail. Både dere og vi blir litt klokere. Høringer Påvirke beslutningstakere Felles organ som har med regelforståelse å gjøre.

5 Hvem er KFF Skoler godkjent som kristne skoler kan søke medlemskap.
Foreningen har representantskapsmøte (årsmøte) 2. hvert år. Årsmøtet velger KFF sitt styre, vedtar budsjetter og fastsetter medlemskontingent. Styret består som regel av skoleledere fra medlemsskolene. Foreningen har et forventningsdokument til sine medlemmer. Sekretariatet har tre ansatte og er den største organisasjonen for friskoler.

6 KFF sine samtalepartnere
Partiene på landsplan Stortinget – UF-komiteen KD med politisk ledelse og embetsverk Udir Andre aktuelle offentlige myndigheter (for eksempel LDO, Riksarkivaren, Arbeidstilsynet, Datatilsynet, Skattedirektoratet, Sivilombudsmannen.)

7 Viktige deler av «friskolebildet»
Grunnleggende tanker om skole i det kristne oppdraget. Menneskerettene viktig politisk fundament for friskoler. Norsk friskolepolitikk er spesiell. Godkjenning etter skjønnsmessig vurdering - ikke rettighet Synliggjøring – krav om å være annerledes Lokalpolitisk motstand – politisk «slagmark» Liten andel friskoler (men andelen kristne skoler er stor – 1/3-del) Litt om de andre friskolene – Friskolenes Kontaktforum


Laste ned ppt "Velkommen til KFF Kurs for skoleledere 5. august 2019"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google