Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Katalase – enzymkonsentrasjon og reaksjonshastighet

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Katalase – enzymkonsentrasjon og reaksjonshastighet"— Utskrift av presentasjonen:

1 Katalase – enzymkonsentrasjon og reaksjonshastighet
Problemstilling: Hvordan påvirker enzymkonsentrasjonen reaksjonshastigheten? Hypotese: Når enzymkonsentrasjonen øker, vil reaksjonshastigheten ... fordi ...

2 Variabler kan deles inn i tre grupper:
Uavhengig variabel – den faktoren du varierer i dette forsøket enzymkonsentrasjon Avhengig variabel – den faktoren som måles i dette forsøket blir det skumhøyde per tidsenhet Kontrollerte variabler – faktorer som kan påvirke forsøket men som holdes konstant, f.eks. konsentrasjon og volum av substrat (H2O2) volum av gjærløsningen temperatur pH

3 Fyll inn i elevheftet: reaksjonsligning uavhengig variabel
kontrollerte variabler

4 Beskriv rådataene muntlig – jobb i par
Er det stor variasjon mellom gjentagelsene? Ser du noe mønster? Er det noen rare, overraskende eller sterkt avvikende verdier?


Laste ned ppt "Katalase – enzymkonsentrasjon og reaksjonshastighet"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google