Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

PREFORM AS Kvar: Fjaler 2800 innb. Uten reiselivsmotorar og kulturhus.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "PREFORM AS Kvar: Fjaler 2800 innb. Uten reiselivsmotorar og kulturhus."— Utskrift av presentasjonen:

1 PREFORM AS Kvar: Fjaler 2800 innb. Uten reiselivsmotorar og kulturhus.
Kven: Profesjonelle kunstnarar og den kreative næringa i regionen Kva: Produksjon av kunst og kreativ næring Korleis: Vedtekter: selskapet skal yte rådgjeving til kunst/kulturprodusentar og den kreative næringa Fjaler og nærområda, sikre at profesjonelle kunstnarar får stilt til rådvelde lokale for kunstproduksjon og kunstnarleg utvikling, samt medverke til å utvikle, profesjonalisere og auke kvalitet på kulturprodukta.

2 Kvar: Fjaler 2800 innb. Manglar reiselivsmotorar og kulturhus.
Kven: Profesjonelle kunstnarar og den kreative næringa i regionen Kva: Produksjon av kunst og kreativ næring Korleis: Det kommunale prosjektet PreForm Kan ein liten kommune i bygdenorge bli ei drivkraft i norsk profesjonell kunstproduksjon ? Vedtekter: selskapet skal yte rådgjeving til kunst/kulturprodusentar og den kreative næringa i Fjaler og nærområda, sikre at profesjonelle kunstnarar får stilt til rådvelde lokale for kunstproduksjon og kunstnarleg utvikling, samt medverke til å utvikle, profesjonalisere og auke kvalitet på kulturprodukta.

3 Kvar: Fjaler 2800 innb. Manglar reiselivsmotorar og kulturhus.
Kven: Profesjonelle kunstnarar og den kreative næringa i regionen Kva: Produksjon av kunst og kreativ næring Korleis: oppstat Nordisk Kunstnarsenter Jakob Sande - selskapet Sandsund / Lie Transplant Produksjonsmiljø i gamle kommunehuset Andre kunstnarar. Vedtekter: selskapet skal yte rådgjeving til kunst/kulturprodusentar og den kreative næringa i Fjaler og nærområda, sikre at profesjonelle kunstnarar får stilt til rådvelde lokale for kunstproduksjon og kunstnarleg utvikling, samt medverke til å utvikle, profesjonalisere og auke kvalitet på kulturprodukta.

4 Kvar: Fjaler 2800 innb. Manglar reiselivsmotorar og kulturhus.
Kven: Profesjonelle kunstnarar og den kreative næringa i regionen Kva: Produksjon av kunst og kreativ næring Korleis: Konklusjonen frå PreForm- prosjektet des Produksjonslokale Rådgjeving / samordning Bruke kunstarane sin kompetanse Frie produksjonsmidlar Vedtekter: selskapet skal yte rådgjeving til kunst/kulturprodusentar og den kreative næringa i Fjaler og nærområda, sikre at profesjonelle kunstnarar får stilt til rådvelde lokale for kunstproduksjon og kunstnarleg utvikling, samt medverke til å utvikle, profesjonalisere og auke kvalitet på kulturprodukta.

5 PREFORM AS Kvar: Fjaler innb. Manglar reiselivsmotorar og kulturhus. Kven: Profesjonelle kunstnarar og den kreative næringa i regionen Kva: Produksjon av kunst og kreativ næring Korleis: Ide – konseptutvikling Distribusjon Finansiering Planlegging Produksjon Visning Vedtekter: selskapet skal yte rådgjeving til kunst/kulturprodusentar og den kreative næringa i Fjaler og nærområda, sikre at profesjonelle kunstnarar får stilt til rådvelde lokale for kunstproduksjon og kunstnarleg utvikling, samt medverke til å utvikle, profesjonalisere og auke kvalitet på kulturprodukta.

6 PREFORM AS Kvar: Fjaler innb. Manglar reiselivsmotorar og kulturhus. Kven: Profesjonelle kunstnarar og den kreative næringa i regionen Kva: Produksjon av kunst og kreativ næring Korleis: Samarbeid, kommune, fylke: Felles møte med kulturråd og dep. Preform AS Etablert desember enkeltpersonar Fjaler kommune, Nordisk kunstnarsenter Dale, Jakob Sande -selskapet, Teaterfestivalen i Fjaler Vedtekter: selskapet skal yte rådgjeving til kunst/kulturprodusentar og den kreative næringa i Fjaler og nærområda, sikre at profesjonelle kunstnarar får stilt til rådvelde lokale for kunstproduksjon og kunstnarleg utvikling, samt medverke til å utvikle, profesjonalisere og auke kvalitet på kulturprodukta.

7 PREFORM AS Kvar: Fjaler innb. Manglar reiselivsmotorar og kulturhus. Kven: Profesjonelle kunstnarar og den kreative næringa i regionen Kva: Produksjon av kunst og kreativ næring Korleis: ut i det BLÅ 2015: *ikkje avklart produksjonslokale 2016: *omlegging av søknadsordning i kulturrådet *kommunen kjøpte Transplantbygget 2017: *kommunen avgjorde at Transplantbygget skulle brukast til kultur *søknadsfrist kultur og kreativ næring. 2018: *Kommunen kjøpte Coopbygget Vedtekter: selskapet skal yte rådgjeving til kunst/kulturprodusentar og den kreative næringa i Fjaler og nærområda, sikre at profesjonelle kunstnarar får stilt til rådvelde lokale for kunstproduksjon og kunstnarleg utvikling, samt medverke til å utvikle, profesjonalisere og auke kvalitet på kulturprodukta.

8 PREFORMA AS 2017 Norsk kulturråd – kreativ næring
PREFORMA AS Norsk kulturråd – kreativ næring. Regional Bransjeutvikling Ordningen skal bidra til regional bransjeutvikling gjennom tjenesteutvikling og kompetanseheving. Den langsiktige målsetningen er å styrke strukturene rundt de utøvende aktørene i det frie feltet.  Ordningen disponerer 10,1 mill. kroner som skal fordeles likt mellom Nord-, Midt-, Vest-, Sør og Øst-Norge. De regionale midlene retter seg mot organisasjoner, nettverk og andre bransjebyggende aktører innen kulturell og kreativ næring. Det oppfordres til samarbeid, gjerne på tvers av kunstområdene. Ordningen forvaltes administrativt av Kulturrådets fagadministrasjon.

9 2018 – 2019 Samarbeid med Fjaler kommune deltaking i prosjektgruppe - utvikling av bygget/driftsmodell. Arbeide med innhald og finansiering av produksjonslokala. Arbeide med strategi og konseptutvikling for Preform AS Følge opp kartlegginga frå januar 2017 og arbeide vidare med lokale og eksterne nettverk med tanke på lokal produksjon og for å fylle bygget med aktivitet frå Seminar og nettverksmøter Dageleg drift av selskapet i tråd med vedtektene.   Vedtekter: selskapet skal yte rådgjeving til kunst/kulturprodusentar og den kreative næringa i Fjaler og nærområda, sikre at profesjonelle kunstnarar får stilt til rådvelde lokale for kunstproduksjon og kunstnarleg utvikling, samt medverke til å utvikle, profesjonalisere og auke kvalitet på kulturprodukta.

10 PREFORM AS Prøvelokale for scenekunst Kontorarbeidsplasser til dagleg bruk og prosjektarbeidsplasser. Lydstudio – podcast/ radioproduksjon, voiceover film, opptak scenekunstproduksjonar og musikk Prosjektrom / whitebox Lager Verkstad

11 PREFORM AS Drivkraft i norsk kunstproduksjon ??
Kvar: Fjaler innb. Manglar reiselivsmotorar og kulturhus. Kven: Profesjonelle kunstnarar og den kreative næringa i regionen Kva: Produksjon av kunst og kreativ næring Korleis: Drivkraft i norsk kunstproduksjon ?? Teaterfestivalen i Fjaler Konferanse i Skien i februar 2018 Auke i arrangørstøtteordnnga. Regionreforma – ekspertutvalget: Regionale og lokale tiltak - knytt til publikum sin geografi – også enkelttiltak Kunstnarar med nasjonalt og internasjonalt nedslagsfelt - kunst er flyttbar. Vedtekter: selskapet skal yte rådgjeving til kunst/kulturprodusentar og den kreative næringa i Fjaler og nærområda, sikre at profesjonelle kunstnarar får stilt til rådvelde lokale for kunstproduksjon og kunstnarleg utvikling, samt medverke til å utvikle, profesjonalisere og auke kvalitet på kulturprodukta.


Laste ned ppt "PREFORM AS Kvar: Fjaler 2800 innb. Uten reiselivsmotorar og kulturhus."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google