Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Velkommen til nye 1. klasseforeldre!

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Velkommen til nye 1. klasseforeldre!"— Utskrift av presentasjonen:

1 Velkommen til nye 1. klasseforeldre!
Haukedalen skole vi lærer sammen!

2 Program Presentasjon og informasjon fra skolen
Presentasjon av skolefritidsordningen (SFO) Presentasjonen blir lagt ut på hjemmesiden.

3 Haukedalen skole - vi lærer sammen!
Fakta 1.-7. trinn elever – 51 skolestartere To paralleller på hvert trinn (tre på neste års 3.trinn) Ca. 46 ansatte 26 pedagoger 10 pedagogiske medarbeidere Lederteam: Rektor, to avdelingsledere skole og avdelingsleder SFO Konsulent-renholdere Bodil Strømsnes på småtrinnet og Arne Olsen på mellomtrinnet. Monica Atterås på SFO Vi har 26 lærere- 19 kvinnelige lærere 7 mannlige lærere 26

4 Satsingsområde Opplæringsloven Psykososialt læringsmiljø Trivselsleder Sammen for kvalitet -Læring Vurdering for Læring Vi har Opplæringsloven som Sikrer rettigheter og plikter for alle parter i skolen. F.eks. tilpasset opplæring til alle og spesialundervisning til de med behov for det. Det er også opplæringsloven som krever et godt skolemiljø jmfr §9A-4. Vi har tiltaksplan i forhold til psykososialt læringsmiljø som ligger på hjemmesiden og vi har fokus på organisert lek i friminuttene som trivselsleder. Trygghet og trivsel kommer aller først! Vi vil hele tiden jobbe for at elevene har en skolehverdag som inneholder trivsel og læring. I det øyeblikket dere opplever at barnet deres ikke har en god og trygg skolehverdag må dere kontakte oss. Samarbeid er utrolig viktig for å trygge eleven og ikke minst dere. I tillegg har vi Årsplaner og ukeplaner som vil bli lagt på hjemmesiden.

5

6 1. trinn skoleåret 2018/2019 Vi har 51 innmeldte elever per i dag
24 gutter og 27 jenter I klassene er det foreløpig 25, 26 elever. Det er tilknyttet 4 pedagoger og 2 pedagogiske medarbeidere til trinnet. Elevene vil arbeide på trinn, i grupper på tvers av klasser, i klasser, i grupper i klassen.

7 Organisering av 1. trinn Elevene går på skolen 24 skoletimer i uken
8.30 –13.20 (12.25 på fredager) Dagen er organisert med ulike fag. Hver uke er ganske lik hverandre i struktur, men innholdet varierer.

8 Frem mot skolestart Les for og sammen med barnet ditt. Snakk om det dere leser. Vis at dere bruker lesing og skriving i hverdagen Tull med ord, lag nye ord og lag rim og regler. Skap gode holdninger til lesing og bøker.

9 Tips frem mot skolestart
Telle sammen, forlengs og baklengs Sammenlign størrelser Snakk om navn på dager, måneder, bruk klokkeslett La barnet få kjennskap til myntene vi bruker og hvilken verdi de har Lek med tall

10 Hva gjør skolen? Stort fokus på lesing og regning
Vi kurser og utdanner lærerne Haukedalen skole Vi-skole Målinger Vurdering for læring

11 Foresatte som: Formidler positive verdier
Stiller forventninger til barnet Verdsetter godt arbeid Engasjerer seg i samtale med barnet Viser interesse for det barnet holder på med Oppmuntrer barnet til å jobbe videre Du er ditt barns første og viktigste lærer!

12 Foresatte som: Er engasjert i sitt barns undervisning
Er aktiv i forhold til skolen Tar opp med lærerne ifht hva de er opptatt av Stiller på foreldremøter og utv. samtaler Er positive i sin omtale av skolen når barna hører på Er aktivt med på arbeid mot mobbing

13 Samarbeidsområde Foresattes ansvar Skolens ansvar Frokost Legge til rette for og sørge for at barnet spiser Melde fra til foresatte om at barnet stiller sultent Komme presis Sende barnet av gårde tidsnok Melde fra til foresatte dersom barnet kommer for sent Skolemat Sørge for at barnet har med nok mat til de timene det skal være på skolen Gi barnet nok tid til å spise maten sin. Melde fra dersom barnet ikke har mat eller har for lite mat Lekser Sørge at barnet gjør de leksene som står på ukeplan Sørge for at barnet har tilpassede lekser. Være tydelig i planer. Melde fra om barnet ikke gjør leksene. Gymtøy/svømmetøy/turtøy Sørge for at barnet har med tøy til alle dagens aktiviteter. Sjekke ukeplan. Sørge for at det kommer tydelig fram i planene hvilke aktiviteter som skal skje. Melde fra om barnet ikke møter med nødvendig utstyr. Ukeplan Lese plan daglig. Følge opp innhold. Produsere tydelige planer og sende de hjem i god tid. Legge planene ut på skolens nettsider. Melding ved fravær Gi beskjed til kontaktlærer og avdelingsleder. Søke om fri Svare på hendvendelser. Melde frå om det ikke foreligger melding. Alt fravær skal dokumenteres. Merke klær Sørge for at barnas klær er merket med navn. Hjelpe barnet å holde kontroll på klær og utstyr. Innesko Sørge for at elevene har innesko på skolen. Sørge for at innskoene blir brukt.

14 Vi ønsker alle lykke til med et spennende år i barnets utvikling
Vi ønsker alle lykke til med et spennende år i barnets utvikling. Vi ønsker å gjøre vårt for at eleven skal få utvikle seg optimalt ut fra sine forutsetninger

15 Haukedalen SFO Husk å søke SFO plass hvis du enda ikke har gjort det. Når du mottar tilbud om plass, må du takke ja Dagsplan – før skolen Åpner klokken Meld fra at dere kommer, og se til at barnet blir «krysset inn» av en voksen! Rolig aktivitet, lesing og lek. De som ønsker det kan spise medbragt frokost.

16 Dagsplan – etter skoletid
Aktiviteter: Måltid, SFO-kor, kulturkarusell i samarbeid med Bg.Kulturskole, håndballskole (2. trinn), aktiviteter i gymsal, bibliotek, ulike formingsaktiviteter og pepperkakeby til jul hvert år. Måltid - smøremåltid. 1/1-18 innførte Bg.kommune smøremåltid i SFO. Barna får et enkelt smøremåltid (mellommåltid) i tidsrommet kl Organisert og frilek ute og inne Pass på at barna blir krysset av når de går hjem!

17

18 Oppstart Vi har tre oppstartsdager, disse dagene vil vi ha mye fokus på de nye barna. Langdager: Barna er på SFO for å bli kjent med rutiner, grenser, bygget, hverandre og de voksne. Lever inn påmelding til august innen fristen, slik at vi vet hvem som kommer de ulike dagene! Vi organiserer grupper, der de voksen viser uteområdet, grenser og passer på at barnet har noen og være med. Si noe om hva en primærkontakt er.

19 Plasstyper Priser for 2018: Hel plass (07.30-16.30): Kr.2550,- pr.mnd.
Morgenplass ( ): Kr.960 kr Morgen-/ettermiddagsplass (60%): Kr.2015,- ( eller ) For mer informasjon se hjemmesiden De som har 60% plass har 60 % på langdager (til info)

20 SOSIAL KOMPETANSE Å være en god venn Å ha gode venner Å hjelpe til så alle har det bra Målet er å ha elever som trives og er trygge på seg selv og andre i et godt skolemiljø Sosial kompetanse er vårt viktigste satsningsområdet. Det er dette vi streber etter hele tiden. Det ligger til grunn for alle valg vi tar. Barna skal ha det godt, de skal bli sett, de skal bli hørt, de skal oppleve at de er viktige og at de teller, og de skal lære å ta hensyn til andre og bli en god samfunnsborger.

21 Hva gjør vi på skolen? Vi er med elevene inne og ute og hjelper dem som trenger det inn i lek Vi er i nærheten og er tydelige voksne Vi har Trivsel leder aktiviteter. Vi lærer leker som alle kan være med på Vi kartlegger trivsel og venner

22 Hva gjør dere hjemme? Snakker om skolen som en samarbeidspartner
Snakker positivt om barna i klassen Spør hva som har vært fint i dag Inviterer hjem andre barn fra klassen, holder aldri noen utenfor Inviterer alle (jenter/gutter) i klassen i bursdag.

23 Begynn og forberede dere allerede nå!
1. Start tidlig  2. Kommuniser med skolen 3. Dra på besøk  4. Samle informasjon og bilder  5. La barnet ta føringen  6. Finn balansen 7. Bygg nettverk 

24 Nyttige lenker: http://www.fug.no/ http://www.udir.no/


Laste ned ppt "Velkommen til nye 1. klasseforeldre!"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google