Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Åpen dag på skolen Navn på skole Dato.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Åpen dag på skolen Navn på skole Dato."— Utskrift av presentasjonen:

1 Åpen dag på skolen Navn på skole Dato

2 Velkommen, foreldre! Ønsk foreldrene velkommen til klasserommet.
Angi målene for åpen dag på skolen: Hjelpe foreldrene med å forstå hva barna deres skal lære i løpet av skoleåret. Forklare dine forventninger til barnet. Dele informasjon om hvordan foreldrene kan støtte barnets læring.

3 Læreplanmål Beskriv hva elevene skal lære i løpet av skoleåret, inkludert den generelle læreplanen og generelle mål. Inkluderer en detaljert, fargerik kursplan som foreldrene kan ta med hjem. Foreslå ulike måter for hvordan foreldrene kan hjelpe barna å lære, som for eksempel å lese sammen i 20 minutter hver dag. Bruk mer enn ett lysbilde til å formidle denne informasjonen.

4 Aktivitet i klasserommet
Inviter foreldrene til å delta i en aktivitet, for deretter å diskutere den. Her er noen idéer: Løse et matematikkproblem, som for eksempel å anslå antallet bønner i et glass. Skrive et oppmuntrende brev til barnet. Gå på skattejakt etter barnas skolearbeid, bøkene de liker best, og meldinger som barna har skrevet til foreldrene.

5 Klasseinformasjon Forklar hvordan elevene blir evaluert og karaktersatt. Fortell foreldrene når karakterbøkene og fremdriftsrapportene sendes med hjem. Beskriv hvilken leksemengde elevene kan forvente seg. Gi en kalender over kommende arrangementer, som for eksempel ekskursjoner og foreldremøter.

6 Klasseregler Forklar atferden du forventer i klasserommet.
Klassereglene kan være blant annet: Vise hensyn. Være ansvarlig. Følge anvisninger. Være punktlig. Være organisert. Være selvstendig. Være forberedt.

7 Skolepolicyer Forklar hvordan skolen håndterer læringsproblemer og atferdsproblemer. Legg frem skolens policyer rundt forsinkelser, fravær og disiplin. Gi policyinformasjon om: Når skolen stenges på grunn av dårlig vær eller andre årsaker. Nødprosedyrer. Transport. Aktiviteter etter skoletid. Frivillighet.

8 Engasjer deg! Vis mulighetene for hvordan foreldrene kan engasjere seg i frivillige programmer, rådgivende utvalg og foreldreråd. Gi registreringsark til foreldrene som er interessert i å bidra med planlegging av fester eller spesialprosjekter for klassen.

9 Spørsmål? Besvar spørsmål fra foreldrene.
Be foreldrene om å fylle ut et spørreskjema om barnet sitt. Be dem beskrive områdene der de ønsker at barnet skal forbedre seg. Be dem beskrive barnets personlighet, interesser og talenter.

10 Støtteark Oversett støtteark for foreldre som har norsk som andrespråk. Støtteark kan inkludere: En liste over skolens telefonnumre, e-postadresser og nettadresser. Kopier av policyene for klasserommet og skolen. En liste over materialer som barna trenger for ulike fag.


Laste ned ppt "Åpen dag på skolen Navn på skole Dato."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google