Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

BILDEANALYSE Marie Moen Liane.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "BILDEANALYSE Marie Moen Liane."— Utskrift av presentasjonen:

1 BILDEANALYSE Marie Moen Liane

2 Et bilde. Hva ser dere her?
- Hva ser dere her? - Hva tenker dere om bildet? - Hva tror dere det handler om?

3 BILDEANALYSE Trekke meningsfull informasjon fra bildet
Denotasjon og konnotasjon Hensikten med en bildeanalyse er å trekke ut meningsfull informasjon fra bilder. Det kan man gjøre ved å først beskrive bilde, deretter analysere og tolke. Og det er da vi kommer inn på dette med denotasjon og konnotasjon.

4 DENOTASJON DET DU SER Beskrivende Du kan kommentere bla.:
- Objekter - Farger - Former - Lys MEN  ikke effekten det har/tolkningen - Deles i to slags nivåer, det første er det denotative. Denotasjon er DET MAN SER. - Det betyr at i denne delen av analysen tar man for seg det man kan se helt konkret, en beskrivelse av bildet. - Her kan man kommentere for eksempel hvilke farger det er i bildet, hvordan ting ser ut i bildet og hvordan lyset er. Her er det veldig viktig å kun være beskrivende, man skal ikke tolke i denne delen av analysen. Med andre ord kan man si at det denotative er det som hvem som helst kan si om et bilde.

5 KONNOTASJON TOLKNINGEN AV DET DU SER
Meninger, betydninger, assosiasjoner Eks: reklame

6 Et bilde. Hva ser dere her?
Meninger, betydninger og assosiasjoner som bildet vekker hos hver enkelt. Hvilke meninger, følelser og inntrykk gir et bilde deg, og ikke bare hva det er du ser? Kvikk lunsj: Jeg som nordmann forbinder dette bildet med tur, påske, snø og sol i norske fjell. Mens kanskje en mann fra Kina kun ser dette og tenker sjokolade med et navn på et språk han ikke forstår.

7 OPPGAVE BILDEANALYSE Tenk på det dere har lært om denotasjon og konnotasjon, og analyser bildet ved å svare på spørsmålene. Oppgaven leveres inn på slutten av timen og blir vurdert som bestått/ikke bestått

8 Bildet de skal analysere


Laste ned ppt "BILDEANALYSE Marie Moen Liane."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google