Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Fagdag 2016.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Fagdag 2016."— Utskrift av presentasjonen:

1 Fagdag 2016

2 Eksamen: Del 1 tester et bredt spekter av kompetansemålene i læreplanen. Oppgavene har ulik vanskegrad Viktig element er ferdighetsregning og automatisert kunnskap. Prøver blant annet begreps- og tallforståelse, algebra og de fire regnearter i ulike sammenhenger. Flere forskjellige oppgavetyper, både flervalgsoppgaver, kortsvarsoppgaver og åpne oppgaver

3 Del 2 Inneholder oppgaver på tvers av læreplanens hovedområder.
Har ulik vanskegrad. Anvendelse av matematikken i oppgaver fra: Dagliglivet, noe elevene er kjent med. – feriereise En historisk del. Obligatorisk oppgave for regneark og bruk av graftegner. Del 2 inneholder mer tekst og illustrasjoner.

4 Oppgavene Arbeidsmengden var rimelig og vanskegraden stemmer godt med tolkning av læreplanens kompetansemål. Det er nødvendig med en del automatiserte ferdigheter for å få tilstrekkelig med tid på del 1. Mange kandidater kommuniserer dårlig hvordan oppgavene/problemene løses, trenger mer trening i dette.

5 Vurdering Del 1 Riktig svar holder på de fleste oppgavene.
Nødvendig mellomregning og forklaring er påkrevd for å vise hva man har gjort i regneruter i Del 1. De områdene elevene har dårligst uttelling på er: algebra og forholdstall( i del 1)

6 Vurdering del 2 Framgangsmåte, utregning og forklaring skal belønnes, selv om resultatet ikke er riktig. Nødvendig mellomregning og forklaring er påkrevd for å vise hva man har gjort i hele Del 2 av eksamen. Det er viktig at eleven presenterer løsningene på en ryddig, oversiktlig og tydelig måte. Samt at de evner å vurdere om svarene er rimelige.

7 Karakterfordeling i Hedmark og Oppland Eksamen 2016

8

9 Viktig at elevene er kjent med s.2

10

11 Eksamensveiledningen:
Ligger på Udir.no under fanen vurdering Alle matematikklærere må lese denne, og elevene må bli kjent med den i god tid før eksamen. Informasjon om benevninger og symboler/notasjoner. Gir en føring om eksamen.


Laste ned ppt "Fagdag 2016."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google