Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Menneskerettighetene - et verdig liv for alle

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Menneskerettighetene - et verdig liv for alle"— Utskrift av presentasjonen:

1 Menneskerettighetene - et verdig liv for alle
Krle Torsdag

2 - Et verdig liv for alle Påstand:
Menneskerettighetene er grunnleggende universelle rettigheter. DISKUSJON: Hvordan kan vi begrunne en ide om universelle menneskerettigheter? Hva gjør menneskerettighetene universelle? Hva menes med grunnleggende?

3 Er menneskerettighetene universelle?
«Gyldigheten av en påstand må vurderes uavhengig av hvem som kommer med påstanden» Det betyr at… Menneskerettighetene kan ha universell gyldighet selv om de har opprinnelse i vestlig historie og tenkemåte. Fordi… For et menneske i Kina, Indonesia eller Iran, - er det like vondt å bli banket opp for sine meninger, som det er for noen i Norge, Frankrike eller Spania.

4 Er menneskerettighetene universelle?
I dag kjemper mennesker over hele verden for sine menneskerettigheter. FNs Verdenserklæring ble satt sammen av representanter fra hele verden. Et enkelt menneskes ønske om å bli behandlet med respekt, og å få et verdig liv, varierer lite fra den ene kulturen til den andre.

5 Er menneskerettighetene universelle?
Det er ikke gitt begrunnelser for rettighetene. Menneskerettighetene er basert på en filosofisk tanke om naturrett. Behov som gjelder uavhengig av tid, sted, landegrenser, og politikk. Dette gjør at uavhengig av religiøs eller etnisk bakgrunn, kan mennesker bli enige om og begrunne menneskerettighetene på sin måte.

6 Grunnleggende menneskerettigheter
Universelle rettigheter basert på en ide om naturrett. Naturrett En teori som gir mennesker grunnleggende rettigheter på grunn av mennesker sin natur og naturens orden. B C A ABC


Laste ned ppt "Menneskerettighetene - et verdig liv for alle"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google