Status for Exchange ved UiO og veien videre v/ Bård Jakobsen (GMT/KD/IT-Drift/USIT)

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Support, nye funksjoner og tjenester fra Uni Pluss
Advertisements

FEIDE,  autorisasjon og informasjonstilgang Seniorrådgiver IKT-arkitektur Carl-Fredrik Sørensen Bruk av en tjenesteorientert arkitektur for å etablere.
Presentasjon på lynkursdagene 2012
Teknisk brukerstøtte system For Noroff Instituttet Avdeling Bergen Oppgave 49E av Gisle Johannessen, HiST V2007.
Opplæringstilbud rettet mot pasienter og pårørende Nasjonal kursdatabase.
Strategi -og system workshop HiL Tor Holmen, Gunnar Bøe HiL,
Monica Stamnes Identitetsforvaltning og brukeradministrasjon Introduksjon til identitetsforvaltning og brukeradministrasjon med Cerebrum Monica Stamnes.
Informasjonsforum CP Grete Zetterdal. TILTAK PÅ KORT SIKT Fase 1: Stabilisering av kalenderservere er gjennomført. Tiltak er iverksatt for å.
Gå til ditt dokument som ligger under arbeid (dokumentet har da status R for reservert) og klikk på fanen Rettigheter. Velg deretter Ny rettighet.
© USIT/SAPP/GT, Bård Jakobsen UNIVERSITETET I OSLO USIT :55 Side 1 FEIDE – BAS v/Bård H.M. Jakobsen GT/SAPP/USIT, UiO.
Notes for IT-ansvarlige og andre i hjelpefunksjoner Steinar Skogheim Sverre Didriksen.
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet august Verktøyene Disse verktøyene blir brukt på ditt studium Epost Studentweb Its learning.
Mobile enheter på UiO Petter Bjørbæk nett/UiO.
SO Kalenderview Bli integrert! Kalender på personer Bli integrert!
Studieportalen Mine Studier – overgang til UiOs fellesløsninger.
Nettsted for bridgetjenester Bjørnar Pettersen Veileder: Sven-Olai Høyland.
Fiks dine egne tilgangsgrupper Gyda Kjekshus Seksjon for interne støttetjenester, USIT.
CARISMA Context-Aware Reflective Middleware System for Mobile Applications.
v/Bård Henry Moum Jakobsen
Exchange. EXCHANGE-MIGRASJONEN Øyvin Wormnæs Pilot-test IT-direktøren vedtok at USIT skulle være pilot-miljø  Stort spenn i plattformer og klienter.
Eziz Annagurban Veiledere: Sven-Olai Høyland Carsten Helgesen
Notes for IT-ansvarlige og andre i hjelpefunksjoner Steinar Skogheim Sverre Didriksen.
10/18/11 Skrive for nett Skriveuka 2011 Tengel Aas Sandtrø Pedagogisk utviklingssenter.
BlindernLive Anders Evenstuen Henrik Wingerei Jon Torstein Dalen Øyvind Hoff Midtbø.
Kort brukerveiledning Arkiv plug-in Februar 2015
2003 © UNIVERSITETETS SENTER FOR INFORMASJONSTEKNOLOGI Fiberskolen – IKT i flerkulturelle skoler Infrastruktur og drift Cerebrum (en liten BAS i skogen)
Jasmina Hodzic, Gruppe for grunntjenester, USIT POLS, Cerebrum og Ephorte synkronisering Registrering av brukere i Ephorte ved hjelp av automatiske oppdateringsrutiner.
Sneak peek og svar på spørsmål Ulf Jarre Jerpseth & Gyda Kjekshus
Notes ved UiO Steinar Skogheim. Steinar Skogheim, USIT Målet med dette kurset Målet er å gi en oversikt over hvordan Notes generelt fungerer og brukes.
Notes ved UiO Steinar Skogheim
© USIT/SAPP/GT, Bård Jakobsen UNIVERSITETET I OSLO USIT :10 Side 1 Mail ved UiO v/ Bård H.M. Jakobsen (GT/SAPP/USIT)
Minimal Shared Workspaces for mobile devices SIF 8094P2, gruppe p12 Magnus Solbjørg Bård Skogsholm.
NIKE Oppdatering. Hovedspørsmålet: Når? Beklager! Vi gjennomgår løpet frem til ferdig migrering i disse dager. Det kommer informasjon om ca en uke.
Et BAS: Cerebrum.
Administrasjon og integrasjon i Exchange og Cerebrum Av: Bård Jakobsen.
Innrapportering via mobil enhet Hovedprosjekt 2004.
NIKE. NYTT OM EXCHANGE Øyvin Wormnæs Arbeidsløp Vi har vedtatt ikke å ha koeksistens av Notes og Exchange  Vi må migrere Notesbrukere i en samlet omgang.
© USIT/SAPP/GT, Bård Jakobsen UNIVERSITETET I OSLO USIT :34 Side 1 FEIDE – BAS – Cerebrum v/Bård H.M. Jakobsen GT/SAPP/USIT, UiO.
Notes ved UiO Sverre Didriksen Steinar Skogheim. Steinar Skogheim og Sverre Didriksen, USIT Målet med dette kurset Målet er å gi en oversikt over hvordan.
Se hvordan jeg smart bruker Outlook 2010
NIKE Oppdatering. Hovedspørsmålet: Når? Vi migrerer fra februar USIT spiser egen medisin først, og er pilotmiljø Rekkefølge av enheter vil avgjøres sammen.
IHR - Studentmobilitet Godkjenning, innpassing og internasjonalisering.
IT-tjenester for studenter ved UiO Gruppe for IT-support og driftssenter 16. juli 2015.
Lisa Utnem, Lektorprogrammets administrasjon Praktisk informasjon om uken.
© GT/SAPP/USIT UNIVERSITETET I OSLO :44 Litt status og orienteringer rundt rare ting ved høsten 2004 v/Bård H.M. Jakobsen.
PRO ISP PRO ISP PRODUKTER Produktveileder Bruker veilederen under for å finne frem til de produktene du behøver. Ta kontakt med.
Outlook ved UiO Steinar Skogheim Gruppe for meldingstjenester, USIT 14.juni 2016.
E-post ved UiO for Systemgruppeforum Bård H.M. Jakobsen Gruppe for drift av meldingstjenester (GMT)
© SYSTEM- OG DRIFTSSEKSJONEN, USIT UNIVERSITETET I OSLO En oppsummering av brukerbygging Student-IT for høsten 2002 Universitetet i Oslo.
IT-tjenester for studenter ved UiO Gruppe for IT-support og driftssenter 16. juli 2015.
Student-IT høsten 2011 Av: Monica Stamnes (mpp av Bård Jakobsen ) Gruppe for drift av grunntjenester Seksjon for system- og applikasjonsdrift USIT.
Exchange ved UiO, Quo Vadis v/ Bård Jakobsen (GMT/KD/IT-Drift/USIT)
Kalendertips for UiO-bruk Steinar Skogheim Gruppe for meldingstjenester, USIT 8.desember 2015.
Exchange Web Services Bård H.M. Jakobsen Gruppe for drift av meldingstjenester (GMT)
Velkommen til seminar og førjulsfrokost!
UiO sitt e-postsystem v/Bård Jakobsen mfl..
Reservere kollokvierom ved IFI
Prioriteringer 2016 – Webseksjonen Even Halvorsen
E-post ved UiO for Systemgruppeforum
v/Bård H.M. Jakobsen GT/SAPP/USIT, UiO
Cerebrum – en liten BAS i skogen
Nytt postsystem ved UiO …nok en gang
Bård H.M. Jakobsen USIT/SAPP/GT
Seksjon for integrasjon og elektroniske identiteter (INT)
Gå til – Klikk på «lag konto».
EValg Totalløsning for gjennomføring av valg. Spesialutviklet for valgreglementene ved norske universiteter og høgskoler. Sikker valggjennomføring med.
Ашық сабақ Тақырыбы: Отан туралы М.Мақатаев
Infor EAM Mobile for Transit
Utskrift av presentasjonen:

Status for Exchange ved UiO og veien videre v/ Bård Jakobsen (GMT/KD/IT-Drift/USIT)

Exchange som mål Nike-prosjektene Mål: Integrert e-post og kalender Løsning: Exchange 2013 For: Ansatte, Studenter, andre Ikke systembrukere, applikasjonsbrukere og andre upersonlige brukere

Løsningen

Migrasjonen Alle ansatte, studenter og andre er over Hvem er igjen? System, applikasjon, upersonlige Brukere under avvikling SystemBrukere Exchange Cyrus9 063

Opplæring Lynkursdager Høsten 2014, 8 sesjoner over 2 dager Kalenderdager Våren 2014, 9 sesjoner Outlook-kurs 36 lokale kurs med over 350 deltakere

Utfordringene med klienter For brukere av Outlook, få problemer, hverdagen har blitt bedre. OWA (webmail-klienten til Exchange) er et godt alternativ.

Klienter (ii) De fleste mobile enheter fungerer godt, men vi har registrert noen utfordringer knyttet til: nye devicer, versjoner av OS Rettes ved nye oppgraderinger av enhet eller Exchange

Klienter (iii) Vi har fått en del rapporteringer fra Mac-brukere om feil. Efter nærmere undersøkelse klarer vi å rette/bedre for de fleste, men vi har noen uavklarte problemstillinger som er eskalert videre til Apple.

Exchange og IMAP Exchange er ikke den beste IMAP- tjeneren som finnes Det har blitt bedre, men i forhold til dem gamle løsningen så representerer ikke Exchange noen forbedring. Merk at det er forskjeller i mellom IMAP-klientene om hvor godt de takler Exchange sin IMAP-tjener.

Grupper (lett repetisjon) Automagi er fint!!! Bruk det. For tilsatte: ansatt- meta-ansatt- For tilknyttede (assosierte): tilknyttet- meta-tilknyttet-

Grupper (ii) Tilsvarende struktur er ønsket for studenter, men krever noe Cerebrum- utvikling før det kan tilbydes. Grupper brukes for tilgangskontroll til bla møterom og kalendre, og som adresselister.

Kalendersynkronisering En tjeneste på linje med “Mine studier”, men som også vil dekke ansatte. Kalenderdata i FS og TP, synkroniseres over slik at disse også fremkommer i den enkelte ansatt/student sin kalender (i Exchange).

Kalendersynkronisering (ii) Endelig spesifikasjon er ikke ferdig, og implementasjon avhenger av SKAIT sin støtte.

Felleskalender Exchange har et konsept om delt-kalender. Vi ønsker å åpne for å tilby dette. Ønskes implementert som en variant av en gruppe i Cerebrum (i form av en egen spread el). Grupper som er merket slik vil oppstå som kalender i Exchange, og gruppens medlemmer vil ha lese og skriverettigheter til kalenderen.

Ny Cyrus-tjeneste Tiltenkt for de som er avhengig av Sieve og IMAP, og der Exchange ikke oppfyller deres behov IMAP for tilgang til e-post, Sieve for filtrering på tjeneren Roundcube som webmailklient Roundcube har grensesnitt for administrering av sieve-filtre.

Ny Cyrus-tjeneste (ii) Tjenesten kjører med 'delayed expunge' som resulterer i at man i realiteten har backup i 90 dager.

Ny Cyrus-tjeneste (iii) Må søke for å få. Bruk nettskjema: Opprettes ved at vi setter opp en videresending fra Exchange inn til den nye tjenesten. Kalender beholdes i Exchange.

Det var alt for nå Husk evaluering: