Næringsutvikling i landbruket Samling i Etne 3. juni-15.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Jordbrukets krav til forhandlingene 2014
Advertisements

Produksjonstilskudd.
Vi får Norge til å gro! Jordbruksforhandlingene innspill fra Nordland Bondelag Fokus på inntekt.
Kommunen har avgjørelsesmyndighet
Hvordan drive landbruk?
Vi får Norge til å gro! Jordbruksavtalen Oppbygging av økonomisk ramme.
Erfaringer fra Ringsaker kommune
Vi har det mestei nærheten
Landbrukspolitikk Nils T Bjørke 11. November 2010.
Jakta i fjor og nye forskrifter
Presentasjon for kommunestyret
Eksp. sjef Frøydis Vold, Landbruks- og matdepartementet
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Kornmøte på Skjetlein VGS 2 desember
Vi får Norge til å gro! JORDBRUKSAVTALEN
JORDBRUKSAVTALEN
Jordbruksavtalen
Jordbrukets krav 2009.
Generasjonsskifte – Hva kan IN bidra med? Anders Melleby Fremmerlid
Landbruk Ei lokal, nasjonal og global næring. Landbruk i Ørland Volum og betydning lokalt Landbruket betydning nasjonalt Jordbruksforhandlinger Landbruk.
VEFSN KOMMUNE Landbruksseminar på Helgeland - Framtidsbonden i lokalmiljøet Fru Haugans Hotell, 1.-2-februar 2011.
FOS-Forum for oppvekst i Sunnhordland. Velkommen til samling Barn og unge med store psykiske problem/åtferdsvanskar- Oppfølging av konferansen i Hgsd.
Teknisk etat årsverk DU = 81 mill. kr og DI = 64 mill. kr.
STRATEGISK NÆRINGSPLAN- LANBRUKSDELEN Utviklingstrekk Rammebetingelser/Scenarier fram til Konsekvenser for jordbruket i Hamarregionen.
Utviklingsavdelinga KU i praksis - slik gjorde vi det Vurdering og sortering av innspill i arbeidet med arealdelen for Ål kommune Berit Heitmann.
FYLKESMANNEN I NORD-TRØNDELAG Innherred samkommune 30. oktober Fylkesmannens landbruksavdeling, Monika S. Luktvasslimo Innherred samkommune 30.
Landbruket i Midtre Namdal Utviklingstrekk Arealressurser og bruksstruktur Melkeproduksjon Kjøttproduksjon Eggproduksjon Planteproduksjon Bruksutbygging.
SMÅSKALAMAT Noen eksempler på hvordan Innovasjon Norge kan bidra Gunnar Kvernenes, IN Troms.
LANDBRUKET I GILDESKÅL Møte kommuneplanarbeid
Informasjonsmøte for Planteknisk utvalg
Velkomen til Ringebu og Gudbrandsdalen !. Gudbrandsdalen her er det 12 kommunar og 3 adm. regionar: nord-dalen (6 kommunar), midt-dalen (3) og sør-dalen.
Bjarne Øygard Innovasjon Norge, Møre og Romsdal
Samarbeid mellom bønder og miljøvernere? Steinkjer Jon Trøite.
Produksjonstilskudd o Ny forskrift o Endringer denne søknadsomgangen o Saksbehandling o Amnesti for driftsfellesskap Kompetansesamling 3. februar 2015.
Jordbruksoppgjøret 2014 – produksjonstilskudd og tilskudd til avløsning ferie og fritid Kommunesamlinger høsten 2014.
Fagsamling Mosjøen Bodø Sortland Produksjonstilskudd.
Aktuelle eksempler søknadsomgangen pr Produksjonstilskudd.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
1 KVA ER STUDENTPOLITIKK? Det handlar om å bry seg Å passe på at høgskulen overholder lover og regler Å sørge for at du får den utdanninga du har krav.
Marianne Hiltunen 2006 Læringsstilar Korleis lærer me? Korleis lærer me? Kven skal plukke Eplet for oss? Kven skal plukke Eplet for oss? - Gjer me som.
Økt grovforbasert kjøttproduksjon i Troms og Finnmark
1 GRUNNVILKÅR FOR PRODUKSJON- OG AVLØSERTILSKUDD.
Hva blir Trøndersk landbruk sin viktigste rolle de kommende tiårene? Hvordan videreutvikle potensialet for verdiskaping? Sør-Trøndelag Fylkesting 14. april.
Regional planstrategi
Troms Bonde og –småbrukarlag, 4. mars 2016 Norsk matproduksjon og globalt klima Av Odd Magne Harstad Norges miljø- og biovitenskapelige universitet.
Småskala landbruksproduksjon sett fra fylkesmannens ståsted Landbruksdirektør Thor Bjønnes Samling for Norsk Kommunalteknisk forening Quality Hotel, Sarpsborg.
Utvising tilleggsjord i statsalmenning. Statsalmenning. Lov om utnytting av rettar og lunnende mm i statsalmenning. – Fjellova. – 2016 oppstart gjennomgang.
Møte om gjødselplanlegging og gjødselhåndtering. Krav om gjødslingsplan Gjelder alle foretak som disponerer jordbruksareal og som har rett til produksjonstilskudd.
Vi får Eid til å gro Fellesstyret for Bondelaga i Eid.
Regionalt næringsprogram Regionale mål: o Meir mjølk i Hordaland o Auka produksjon av lammekjøt av god kvalitet o Auka produksjon av kvalitetsfrukt.
Skilnaden mellom bygdene større enn i dag Den gode ideen.
Regionalt Partnerskap hvordan gjør vi det i Østfold Torsdag 27.august 2015 Karoline Fjeldstad.
Jordbruksforhandlingene Presentasjon 9.12, 2016
Framtida for sauen og geita i norsk landbruk Merete Furuberg
Dei første bondefamiliane
Sogn og Fjordane Pensjonistforbund
Prisnedtrapping på slaktegris før jul
Næring, kultur og samfunnsutvikling Karlsøy kommune 31 januar 2018
Årsmøte i Vest-Agder Sau og Geit
Landbrukets fagdag Leiejord og driveplikt
Presentasjon… Har med noen kollegaer fra nabofylkene…
Grunnlaget for all produksjon er jorda!!
SMIL og … RMP 06. juni 2017 Foto: Iris-Adele Jess.
ved rådgivning og annen kundebehandling
Jordvern og leiejord Hvordan vi som landbrukskontor jobber med disse tema Stein-Even Fjellaksel, Plan- og landbruksrådgiver i Evenes kommune.
Utskrift av presentasjonen:

Næringsutvikling i landbruket Samling i Etne 3. juni-15

Status Etnelandbruket: - Mjølkeprod. - januar foretak ku – disp kvote * 3 samdrifter, 9 robotfjøs - 9 foretak geit – disp. kvote ( innleigd) - Ammeku/kjøttprod foretak

- Sauehald: 97 foretak vinterfora over 1 år vinterfora under 1 år lam slakta o el. betre - Gris: 16 foretak - 8 foretak med avlspurker avlspurker ungpurker slakta/livdyr over 50 kg

Produksjonstilskot 153 søknader pr. januar søknader pr. august 2014 – areal! - AK-tilskot: grovfor 161 foretak korn 2 foretak potet 1 foretak økologisk 0 foretak

Nydyrking/Planering: - ca 15 tiltak under opparbeiding - Forbetring av areal/arronderingstiltak - relativt stor aktivitet. - vegbygging løyser ut mange tiltak. - kvar entreprenør ønskjer eigen tipp.

«Landbrukskontor» Eining Utvikling - Ressurs: 2 x 100% stillingar Reidar: PT, RMP, OBB, grøfting, nydyrking, gardskart, IN-saker, m.m. Annbjørg: Jordlov, konsesjon, SMIL, Skog, Vilt, m.m.

Forventningar frå LD, FMLA, IN m.fl; - Kommunen «dreg lasset» Drive utviklingsprosjekt Veiledning og møter med foretaka Drive innovativt arbeid mot foretaka NB: Vår ressurssituasjon gjer at me «kunn» har tid til sakshandsaming!

Pågåande utbyggingssaker: - Sau: 6 tiltak - Storfe: 4 tiltak - Gris: 1 tiltak - Gjødsel- fórlager: 1 tiltak (plansilo) - Fórlinje: 1 tiltak PS: Lite anna enn Tradisjonellt landbruk!!