Kommunereform Laget av oss i elevrådet på Ormåsen skole.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
IDRETTSLIG AKTIVITET BLANT ELEVER I VIDEREGÅENDE SKOLE
Advertisements

Fra tegning til fortelling
Oppfølging normer og regler
Halsa Interkommunale Psykiatriske Senter
Nasjonal dugnadskampanje 2012 – En veskeholder som gleder.
Samarbeid mellom barnehage og barneverntjeneste
Grav i all hast Siri Gedde-Dahl.
Åpning av konferansen Tillit til tjenestene? kunnskap og åpenhet i barnevernet og i familievernet Kjell Erik Øie Statssekretær
Krabbe sesongen høsten 2011 Havbris jr
GÁIVUONA SUOHKAN – KÅFJORD KOMMUNE
FAMILIENS HUS Hvor: Hoff Terrasse 20 (Senter for familiebarnehager)
Kvinne Fotballen Klepp Elite Utarbeidet av: 2008 Klubblisensen: -Ett godt verktøy -Stiller krav -Setter press på klubb -Gir muligheter for utvikling -Generer.
Velkommen til hornemansgården
Rammeplan for Aktivitetsskolen (AKS)
Velkommen til Minde skole
Eksempel på å løse en rettstvist
Hvorfor øker bruken av spesialundervisning? Driverne bak økningen i bruk av spesialundervisning i grunnskolen.
Oppgave 42 Finn feilene i setningene, og gi forslag til riktige setninger. Her finnes det selvsagt mange muligheter og ikke én fasit.
Ved Ola T. Heggem Statssekretær Landbruks- og matdepartementet Jordvern og arealpolitikken.
FORTSETT SETNINGENE. 1. Hun har et hus For fire måneder siden
Partnerskapet mellom stat og kommune i NAV-kontoret. Hvordan brukerne kan stimulere til utvikling av NAV- kontorene? Honoratte Muhanzi Kashale Samarbeidsforum.
Velkommen til Aktivitetsskolen Rosenholm 2013
23. MAI GRATULERER MED DAGEN, ULF!.
PÅ SAMME LAG for å bedre læringsutbytte for alle
Kapittel 4 oppgave i Sett inn preposisjoner eller adverb som passer.
Sett inn nok på riktig plass.
Vår spennende barnehagehverdag på Rød VI OPPLEVER FIN LEK, KOSER OSS VELDIG, OG DANNER STADIG NYE VENNSKAPSBÅND PÅ RØD AVDELING. HER ER SMÅ GLIMT FRA VÅR.
Presseinformasjon fra Distriktenes energiforening1 Kontaktinformasjon: Distriktenes energiforening, defo. Postboks 1497 Vika 0116 Oslo Daglig.
Oslo barnevernsamband Barn i barneverninstitusjon og tilsyn utfordringer og anbefalinger Torill Tjelflaat Barnevernets utviklingssenter i Midt-Norge.
I anledning kommunevalgene lager vi fra sentralt hold hvert fjerde år en lokalpolitisk plattform – et inspirasjonsdokument til de lokale programprosessene.
ELEFANTKLUBBEN (De eldste barna)
Kostnadsbesparelser ved sammenslåing av kommuner Audun Langørgen, Rolf Aaberge og Remy Åserud.
Handlingsrom og samhandling Sidsel Haraldsen Rådmamma i Træn
Er uglen smart? Vi har forsket litt og her er svarene.
Lørenskog skolekorps Korpstur 2012 og 2013
Å kjøre bil og å stå i bilkø
Banken som samarbeidspartner
Aldring med funksjonshemning i lokal kontekst Hege Gjertsen, Nordlandsforskning Problemstilling: Hvordan oppleves det å aldres med en medfødt eller tidlig.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Lyshovden Oppveksttun!
BRUMUND Motto ”de tre v’er”: Vi vil Vi kan Vi får det til
Steinar Hafto Myre 23. januar 2007 VALPRAKS PRAKSISORDNINGEN I PRAKSIS En gjennomgang av –Opplegget –Frister –Informasjonskilder.
Velkommen til førskoledag
Johannes 3, påsken i Det Gamle Testamentet
DRØMMMEN GÅR MOT VIRKELIGHET! Vær med å utvikle Martin Luther College Bangladesh !
Myter – organisasjon og ledelse i barnehagen
Innrapportering via mobil enhet Hovedprosjekt 2004.
Foreløpig rapport om samfunnsmessige utfordringer i Aurskog-Høland mot 2050 Folkemøte 6. mai 2015 Rådmann Siri Hovde.
Trafikk regler og sykler
Hva viser årets barometer? Ole Petter Pedersen, 25. juni 2015.
5. juni 2015 Sælen Oppveksttun
KOMMUNEREFORMEN ELEVRÅDET VED DARBU SKOLE. HVORDAN LÆRTE VI DET BORT  Forberedte oss med å øve sammen og fordelte arbeidsoppgavene.  Samlet klasse.
KOMMUNEREFORM Større og bedre Flere muligheter. VI TENKER: Vi ønsker å slå oss sammen med Drammen, Kongsberg og Nedre Eiker.
Eikerberg kommune. Begrunnelser  God økonomi  Bruker pengene godt  Har sykehus og shoppingsenter  Allerede togforbindelse  Ligger ved siden av Øvre.
Øvre-Eiker Hvordan vi på Røren skole jobbet med kommunereformen Etter møte med ordfører, hadde vi elevrådsmøte der vi bestemte at hver klasse skulle.
Problemløsning.
Ap Arbeiderpartiet mener at vi skal fortsette oljeboringen på en konsekvent måte, de vil ta i bruk ressursene vi har. De mener oljepengene skal gå til.
Er det godt for barn å vokse opp i Sigdal? Hva kan kommunen bidra med for at det skal bli enda bedre?
Kapittel 6: Samfunnskunnskap 8-10 (s.107) Lokalsamfunnet Etter dette kapittelet skal du kunne: Hva er en kommune? Hvorfor er Norge delt inn i kommuner?
Modum mot år 2050 …hvor lander vi ?. Hvordan har samfunnet utviklet seg siden 1982 ? Det er da ikke så lenge siden.
Foreldremøte Iglemyr skole 02. Februar 2016 Christian Asserson, Leder FAU.
Oslo kommune Utdanningsetaten Brukerundersøkelse for Aktivitetsskolen 2015/ 2016 Fakta om undersøkelsen -Undersøkelsen ble holdt høsten 2015 på Bestilling.
AURSKOG-HØLAND KOMMUNE FRAMTIDAS KOMMUNE. GRÜNDERCAMP 2015 Gruppe 19, Sebba, Emilie, Silje, Kristoffer og Natalie Målgruppe-bosatte i Aurskog-Høland og.
Er det godt for barn å vokse opp i Sigdal?
Økonomikonferanse 2017 status og behov
Kapittel 6: Samfunnskunnskap 8-10 (s.107) Lokalsamfunnet
På ferja Her er vi på ferja på vei til Fevik
Roller og forventninger
Idrett i Skedsmo; Idrettens innspill til kommuneplanen
Forprosjekt: områdesatsing olsvik og Loddefjord
Utskrift av presentasjonen:

Kommunereform Laget av oss i elevrådet på Ormåsen skole

Hvordan vi har jobbet: Alle elevrådene var hos ordføreren Vi tok det opp i 5.-7.trinn på skolen vår. Forslagene tatt med til elevrådet. Vi utarbeidet vårt forslag Mandag 1.juni var alle elevrådene i Øvre Eiker i Oslo

Hvem skal vi slå oss sammen med De fleste på Ormåsen vil ha en sammenslåing av kommuner For å få større kommune og mere ressurser der det trengs.

Ny kommune Vi, Kongsberg, Modum og Nedre-Eiker.

Fordeler: Slår sammen administrasjonen til en større enhet Skaper ikke arbeidsledighet, men de ansatte i kommunen kan brukes på andre ting som styrker tilbudet i barnevern, barnehage, skoler, eldreomsorg Særlig i barnevernet taper på små kommuner og få ansatte

Fordeler med å slå sammen flere kommuner: Bedre økonomi Dekker egne behov i en storkommune Slipper samarbeid med mange forskjellige kommuner som ofte blir mer rotete

Kommunen i 2030? Vi på Ormåsen ønsker oss en matbutikk . Vi på Ormåsen vil også verne skogen og få mindre utbygging av hus her oppe, fordi det blir for mange og hvis de fortsetter sånn som de gjør nå så blir det veldig trangt. Flere El-biler med ladestasjoner.

En god kommune å vokse opp i: Barnehageplass til alle. Skiskytterbane på Bermingrud. Trygge veier med fortau og sykkel vei. Aktivitetstilbud Godt barnevern

God oppvekst forts, Kulturskoletilbud: Store nok skoler Utvidelse, slik at flere kan få plass Større tilbud Store nok skoler Gratis leirskole; Veldig viktig for det sosiale og faglige

Parkanlegg: Park med turmulighet og leikeplass Skatepark

En god kommune å bli gammel i: Eldrehjemsplasser til alle som trenger det med mange som jobber der. Sykehjem til de som trenger det Aktivitetstilbud til de eldre.

Hva som er viktig for skolen: Gratis leirskole (For det sosiale og faglig planer) Aktivitet i skoletiden Mer uteskole. Mer aldersblanding. Mobbefrie skoler Lengre skoledager og uten lekser God økonomi: skolebøker, ekskursjoner og materiell

Forslag Busser i helgene Fotballbane/idrettsanlegg på myra på Ormåsen Stort idrettsanlegg i kommunen som trekker folk fra andre kommuner Bygge ut skolen på Ormåsen. Større gymsal/flerbrukshall på Ormåsen.

Bygge ut løypenettet og Ormåsen som utfartssted: Mest snøsikre stedet i distriktet Til bruk for mange idrettslag: Bygge ut et skianlegg på myra Forlenge lysløypa

TAKK FOR OSS!!

Her er vår skole