Kapittel 5 oppgave j Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Vi ser hverandre og erfarer at i Guds rike hører vi sammen
Advertisements

LIKEVERD Bevar ditt hjerte!.
Verveaksjon mars starter verveaksjonen i morgenrushet på Oslo S • Øke medlemstallet med 1% årlig • 8. – 24. mars ekstra innsats • Filmsnutter.
I.
”Lopper i blodet” ble profilert som barnas nye jule-CD i fjor.

Noen tema for samtaler om vennskap (Barnetrinnet)
… som skulle arrangere en løpekonkurranse.
En innføring i spillet: Lag En Setning
22 tips for den faglitterære forfatteren
Verdens 7 underverk.
Litterære virkemidler
Hvordan intervjue en forsker?
Vi hører stadig om “reglene" fra kvinnesiden. Her er endelig reglene sett fra mannens ståsted.
Kapittel 28 Norgeskartet
Sett inn riktig tid/form av verbet
Kapittel 3 oppgave j. (På bildet: Asbjørnsen og Moe)
Spøken som gir deg lykke!
Kapittel 30 Fag og rutiner på skolen.
En måte å lese Bibelen på
Grunnleggende spørsmål om naturfag
Kapittel 48 Elina møter en mann på fjellet.
Jeg er taknemmelig... - for mannen, som ligger på sofaen med avisen, fordi det betyr, at han er hjemme hos meg og ikke på vertshus.
Bind setningene riktig sammen og med logisk innhold Kapittel 8 oppgave h.
Kapittel 5 oppgave g Sett inn å sette (seg,) å sitte, å legge (seg), å
Kapittel mai hos Reza og Heidi.
Oppgave 42 Finn feilene i setningene, og gi forslag til riktige setninger. Her finnes det selvsagt mange muligheter og ikke én fasit.
VELKOMMEN TIL URO OPPLÆRING
Potpourri.
Bokpresentasjon Bergen
Bokpresentasjon Oslo.

Lederen som coach Jeg kan ikke lære noen noe,
Klart språk og brukerinvolvering Frokostseminar DIFI Oslo 11. juni 2014.
Kapittel 47 Å gjøre lekser.
Kapittel 4 oppgave j Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme.
Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme
Kapittel 4 oppgave h Bind setningene riktig sammen og med logisk innhold.
Hypotetiske setninger. Lag setninger slik eksemplene viser. 
Kapittel 5 oppgave b Sett inn riktig form av substantivene, med artikkel hvis nødvendig.
Kapittel 40 Personlig økonomi.
Kapittel 37 Hectors ønske om arbeid i Norge.
S AMARBEIDER OM PAPIRLØSES HELSE Side S VAR PÅ SPØRSMÅLENE 1. Uten behandling dør vel halvparten av pasientene.” Hva betyr ”vel” i denne setningen?
1 Å tjene skaperen eller skapelsen  Givertjeneste handler om penger ”Gi, så skal det bli gitt dere! Et godt mål, stappet, ristet og overfylt, skal bli.
Mestring og forebygging av depresjon
Muskelsykdommer = sjeldne sykdommer
Oppgave 48 Preposisjoner og faste uttrykk fra kapitlene 4 og 5.
Oppgave 44 Preposisjoner og uttrykk.
Hva er det vi har behov for å få hjelp til av spesialisthelsetjenesten? Av Per Willy Ormestad, Sosionom m/spesialkompetanse i sosialt arbeid på rusfeltet.
UNG som skyggeredaksjon. Anne Lene Blystad. Jeg er koordinator for UNG-reporter redaksjonen i Hamar Arbeiderblad. Jeg er 22 år, nyutdannet journalist.
… som skulle arrangere en løpekonkurranse.
M. kort viktig ellers minst fortsatt opp veien.
ADVERB Han går inn. hvor=sted Tor skriver pent. hvordan=måte
Litterære virkemidler
Kapittel 6 oppgave k Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme.
Å kjøre bil og å stå i bilkø
Og.
Kapittel 36 Reza forteller om sin arbeidserfaring.
KAPITTEL 5 OPPGAVE C Sett inn preposisjoner eller adverb som passer 1. Å være enig i en sak. (Man tenker likt i en sak på forhånd, uten at man diskutert.
Sosialtjenesteloven kap. 4A
Kapittel 15 På litteraturgruppe
Kapittel 2 oppgave i Kjenner disse personene ansvarsfølelse?
Livsstilsending - uke 5 -
Kapittel 13 I begravelse.
Han sier: Jeg kaller dere ikke lenger tjenere, men venner.
Ap Arbeiderpartiet mener at vi skal fortsette oljeboringen på en konsekvent måte, de vil ta i bruk ressursene vi har. De mener oljepengene skal gå til.
Kapittel 6 Kveldsmat hos familien Dalilah.
Kapittel 5 oppgave i Sett inn preposisjoner eller adverb som passer.
SKRIV OM SLIK AT SETNINGENE BETYR OMTRENT DET SAMME Kapittel 8 oppgave j.
Kapittel 5 oppgave c. Sett inn riktig form av adjektivene, med
Utskrift av presentasjonen:

Kapittel 5 oppgave j Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme

1. Først la hun seg ned på sofaen. Så kjente hun at hun hadde blitt verre. Etter at hun hadde lagt seg ned verre. 2. Trollmor sier: ”Jeg har nok pådradd meg en halsbetennelse.” Trollmor sier at hun nok har pådradd seg en halsbetennelse.

3. Trollmor tenker: ”Det vil nok gå raskt over.” Trollmor tenker at det nok raskt vil gå over. 4. Trollmor er upålitelig når det gjelder å stille diagnoser. Du kan ikke stole på Trollmor når det gjelder å stille diagnoser.

5. Legekontoret har ikke åpent på denne tiden av døgnet. Legekontoret er stengt på denne tiden av døgnet. 6. Legekontoret åpner ikke før mandag morgen. Legekontoret er ikke åpent før mandag morgen.

7. Fastlegen har ingen ledige timer. Fastlegen sier at han ikke har noen ledige timer. 8. Trollmor var fortsatt litt håpefull. Trollmor hadde fortsatt litt håp. 9. Medisiner er påkrevd for å bli frisk. Det er nødvendig med medisiner for å bli frisk.

10. Damen sier: ”Du må nok henvende deg på legevakten.” Damen sier at jeg nok må henvende meg på legevakten. 11. Det løper mennesker inn gjennom døren. Mennesker kommer løpende inn gjennom døren. 12. Det er uaktuelt å sitte i flere timer på legevakten. Det er uaktuelt å bli sittende i flere timer på legevakten.

13. Hun måtte betale det hvite ut av øyet til en lege. Hun måtte betale veldig mye / svært mange penger til en lege. 14. Helsetilbudet er tilgjengelig for alle i Norge. Alle har tilgang til helsetilbudet i Norge. 15. Man kan lese historier om mennesker som har blitt behandlet dårlig. Man kan lese historier om mennesker som har fått dårlig behandling.

16. Det finnes mange som får hjelp og støtte av det norske helsevesenet. Det finnes mange som blir støttet og hjulpet av det norske helsevesenet. 17. Man hører ofte at folk sier: ”Ja, nå for tiden er alt mulig.” Man hører ofte at folk sier: ”Ja, nå for tiden er ingenting / er det ingenting som er umulig.”

18. Moderne genteknologi gir grobunn for hoderisting og undring. Moderne genteknologi gir grobunn for at man rister på hodet og undres / undrer seg. 19. Mange er svært skeptiske til den nyeste forskningen. Mange uttrykker skepsis til den nyeste forskningen.

20. Genene i et DNA- molekyl bestemmer hvilke egenskaper et individ har. Genene i et DNA-molekyl er bestemt av hvilke egenskaper et individ har. 21. Vil legalisering av aktiv dødshjelp bidra til et kaldere samfunn? Vil det å legalisere aktiv dødshjelp bidra til et kaldere samfunn?

22. Mange opplever temaet som svært komplisert. Temaet oppleves av mange som svært komplisert. 23. Andre innvender at man må tenke på konsekvensene. Andre kommer med innvendinger om at man må tenke på konsekvensene. Den nye loven fra 2004 gir folk større rett til å bestemme selv. Folks selvbestemmelsesrett blir større gjennom den nye loven fra 2004.

24. Mye tyder på at folk blir stadig mer åpne for alternativ medisin. Mye tyder på at folk viser større / mer åpenhet for alternativ medisin. 25. Tar den yngre generasjonen vare på den tradisjonelle kunnskapen? Ivaretar den yngre generasjonen den tradisjonelle kunnskapen?