SVØMMESKOLEANSVARLIG

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
ROLLEN SOM BARNEANSVARLIG
Advertisements

Alkohol | SVØMMING.
Norges Seilforbund Fra nybegynner til OL-vinner. Norges Seilforbund Seilsporten skal engasjere mennesker i alle aldre til en livslang og sunn livsstil.
HAMAR IL svømming Versjon 1 –
Hvem styrer i kommunen?.
Ringeriksbadet - orientering og status drift
Aktivitetsdagen for ditt nærområde
Organisering av styret
Hovedtrener Utdanningsnivå: • Intern opplæring innen Readys ledelsesfilosofi, spilleforståelse, coaching, samtaleteknikk mm • NB utdannelse? Arbeidsoppgaver:
Lambertseter Svømmeklubb og Svømmehall
Velkommen DET ER MITT VALG Et utviklingsprogram for arbeid
Mål! Gi forståelse for hvordan norsk svømming er bygd opp
Klubbintern utdanning av dommere til barne- og ungdomsavdeling Hinna Fotball har i dag: Sportslig Utvalg uten interesse for dommere. Spillerutvikler og.
Nettjenesten sidetmedord.no  Oppstart 15. november 2006  Over 3000 meldinger er besvart  Ca % av innskriverne er menn, resten er kvinner.
Christer Johnsen, leder MSK
Daglig leder program Samling 2, Hensikt Program samling 2 – 2013 Onsdag 16.oktober Velkommen, intro og 5.min presentasjon av fremdriftsplan.
TALENTUTVIKLING. DAGENS INNHOLD •Intro bakgrunn svømmer/trener •Hva er viktig for meg som trener •A. Veiledningsrollen •B. Trenings og prestasjonskultur.
Stormøte 02.november Klubbesøk 26.august 2009.
ORGANISASJONSBYGGING Tiltak fra Oslo og Akershus Travforbund.
Individuelt arbeid før neste kurs. •Det er nær sammenheng mellom dette kurset og det neste – VOKS: videre opplæring i kommunikasjon og samhandling •Det.
Svømmingens Dag Lørdag 8.mai 2010 Svømmingens Dag Aktivitetsdagen for ditt nærområde.
Lederforum NSF april Frank Pedersen
Lørenskog Idrettsforening
NATUR, KOMPETANSE OG EN STADIG SØKEN. Ungdomsprosjektet.
Kristine Johansen Hamar IL - svømmegruppa
Stjerneskudd fra STK?. Presentasjon av de blå team Vi ønsker at flest mulig av våre medlemmer skal konkurrere gjennom lagtennis, ligaspill og turneringer.
Oslo kommune Utdanningsetaten Krafttak for norskopplæring Informasjon til skolene.
STRATEGIPLAN 2012– 2015 Skreia IL - aktivitet i sentrum
Hva innebærer det å være lærebedrift? Være godkjent av fylkeskommunen Kunne gi opplæring slik den er fastsatt i læreplanen for faget Ha en kvalifisert.
Operativ Leder - Hvem, hva og hvordan -.
Svømmingens Dag Lørdag 8. mai 2010 Aktivitetsdagen for ditt nærområde Svømmingens Dag lørdag 8. mai.
Endrede treningstider for Moss Svømmeklubb Oversendt Skole Oppvekst og Kultur utvalget i Moss første gang Oppdatert pr For mer informasjon,
Samarbeidsprosjekt Svømmeaksjonen..  GjensidigeStiftelsen er en uavhengig stiftelse, som har som formål å tildele midler som gagner Trygghet og Helse.
Daglig leder program Samling 1, mars.
Daglig leder nettverk Samling 1, 2014.
Hvorfor FAU? Opplæringsloven § 11-4
Samarbeid mellom skole og hjem
Info om pilotprosjekt Arbeidslivsrelevans i studiene (PILAR)
1 ORGANISERING AV SPORTSLIG UTVALG Sportlig leder 1 stemme Styrekontakt 1 stemme Hovedtrener 1 stemme.
Ungomsskoleelever som instruktører i programmering: La ungdommen undervise kidsa! Torbjørn Skauli.
En introduksjon. Et program for barn og unge for læring av sosial og emosjonell kompetanse. Forebygging av problematferd i barnehage og skole. Skaper.
SPØRREUNDERSØKELSE JENTER BAKGRUNN FOR UNDERSØKELSEN: ØNSKE Å INNVOLVERE FORELDRE MULIGHET FOR AT TRENERE KAN FÅ MER SYSTEMATISK TILBAKEMELDING.
NETTVERKSAMLING 2007 Trener I Svømmeopplæring Dommerinstruktører.
Skap et godt idrettsmiljø i klubben din - Gjennomføres av trener eller leder For utøvere.
Et samarbeidsprosjekt mellom: Norges Basketballforbund Norges Svømmeforbund Norges Rugbyforbund.
VEDLEGG 1 til Virksomhetsplan for Hobøl IL - Handlingsplan årsmøteperioden 2015 Organisasjon og ledelse. Delmål: Gjøre organisasjon og aktivitetene synlig.
Norges Svømmeskole Lederkonferansen Rica Norge Kristiansand 13. september 2008.
Styreseminar.
HK Trøgstad 97 Strategiplan.
Informasjonsmøte i HSK 9. November 2010 Vidar A.T. Thorsen Leder Haugesund Svømmeklubb Haugesund Svømmeklubb.
Gry Nørstenget Fylkesleder
Lederkurs for nye ledere/ tillitsvalgte/ansatte Norges Svømmeforbund.
VELKOMMEN TIL MADLAMARK SF
Kom i gang med brettseiling for juniorer!. Hva er viktigst for å lykkes? 1.Tilgjengelig utstyr som er godt egnet å lære å seile på når man er år.
Mål for Modul E Bli kjent oppbygningen av en klubbs aktivitetstilbud Tanker om utvikling egen klubbs aktivitetstilbud 1.
Oppbygging god barneidrett – synkron og minipolo Kompetansehelga 2015.
Startmøte Veilederutdanning Hva er et startmøte? Et møte der det gjennomføres en prosess med styret og mange ressurspersoner i klubben.
Velkommen til oppsummeringsmøte for Viking jente og gutte knotte lag, 5-10 år ( )
Oppvarmingsseminar Trener/leder konferansen 2015.
Oppstartsmøte National ballskole
GIL konferansen 2017 ‘Flest mulig – lengst mulig’ Hvordan kan GIL beholde ungdommen i idretten?
Seksjonskonferansene
Hvordan står det til med…
Kom i gang med brettseiling for juniorer!
MJØSSKI
Ski Svømmeklubb Ski Svømmeklubb – klubben for topp og bredde gjennom mestring og trivsel!
Hamar idrettslag – svømming søker hovedtrener/trenere
Overgang for elever med spesielle behov
Spørrebibliotek Hvordan står det til med…
Hovedmål ITF 5000 flere medlemmer sammenlignet med
Utskrift av presentasjonen:

SVØMMESKOLEANSVARLIG Kompetansehelga 2014 Line Kvan Fadum Svømmeskoleansvarlig i Sandefjord Svømmeklubb

Hvem er jeg? Line Kvan Fadum Mor til 2 jenter (14 og 11 år) eldste jobber som svømmeinstruktør, yngste er aktiv svømmer Vært i Sandefjord svømmeklubb siden 1978 Utdannet svømmeinstruktør, Trener 1 og vannaerobic Svømmeskoleveileder for Norges Svømmeforbund (NSF) Svømmeskoleansvarlig i Sandefjord Svømmeklubb (ansvar for kurs og rekruttering til klubben) Ansvar for svømmeaksjonen (Gjensidigstiftelsen) Svømmer aktivt på Masters Utdannet førskolelærer m/ledelse SFO leder ved Store Bergan skole siden 2001

Rollen som sv. skole ansvarlig Hovedansvaret for for svømmeskolen i klubben. Den skal sikre at opplæringen i klubben gjennomføres i tråd med prinsippene til NSF (Norges Svømmeskole) Ansvaret for oppfølging av instruktørene, at de får den nødvendige utdannelse og videre skolering. (internt i klubben, impulsseminar, kompetansehelga m.m) Denne personen har også ansvaret for informasjon til kursdeltakere og foresatte.

Svømmeopplæring omfatter barn, ungdom, voksne, funksjonshemmede, personer med flerkulturell bakgrunn og andre grupper som har behov for tilrettelagt opplegg i vann. Noen klubber har ansatt en person i denne rollen, men for andre er den basert på frivillighet. Denne personen er avgjørende for hvor bra svømmeskolen blir i klubben.

Ssa må sikre kvalitet i kursene: Alle klubber som er medlemmer av Norges Svømmeskole (NS) er pliktig til å ha en svømmeskole-ansvarlig (ssa) for svømmeskolen (ss) som sikrer at ss gjennomføres i tråd med nationalplan for svømmeopplæring Ssa må følge med på at klubben følger opp forpliktelsen i Norges svømmeskoleavtale. Ssa må sikre kvalitet i kursene: instruktørutdanning Instruktørsamlinger info til medlemmer og til styret riktig antall kurs svømmefagligkvalitet på kursene innhold på kursene generelt

Ansvarsoppgaver Sette opp kurs Kvalitetssikre klubbens kurstilbud Oppfølging av www.tryggivann.no Sørge for at instruktører har eller får utdanning Alle har arbeidskontrakt Kompetansesamlinger for instruktørene Legge til rette for impulsuka og andre lokale, regionale og national kurs –og kompetansehevings arenaer Sørge for at klubbens websider om svømmeskoleopplæring/svømme-skole er oppdatert Markedsføre nye kurs Gjennomføre ”kvalitessjekken” Vurdere nye aktiviteter/kurs Rappotere til styret og hovedtrener

Skolering og utdanning av svømmeskoleansvarlig Svømmeskoleansvarlig bør: Ha godkjent instruktørutdanning Delta på forum for svømmeskoleansvarlig Ha god dialog med andre svømmeskoleansvarlig (gjerne besøke andre klubber)

Egne erfaringer som svømmeskoleansvarlig God støtte på det jeg gjør fra styret Tett samarbeid med hovedtrener Tett samarbeid også med trenerene når barn skal videre fra kurs. All rekruttering går gjennom meg; testsvømming tirsdagene kl 17.30 i svømmehallen. Mange foreldre er usikre på hvilket kurs barna skal gå på. Har ansvaret for ”svømmeaksjonen” God dialog hele tiden med instruktørene. Jeg er selv hovedinstruktør 2 dager i uka. Da får jeg den nærhet med barna og hva som skjer på kursene. Det er lettere å komme med tilbakemeldinger til instruktørerne. Bruker www.tryggivann.no Et veldig godt hjelpemiddel. Har laget en lukket Facebook siden for instruktørene som vi bruke når vi trenger vikar eller annen info.

Holder instruktør møte i hverfall 2 ganger i året. Jeg har ukentlig kontakt med dem. Videre mål/ønsker: Sommer og juleavslutning Samarbeid om instruktørseminar med andre klubber i Vestfold

Hvilke forventninger har styret i Sandefjord til meg? Hjelpe klubben med rektuttering Kunne planlegge og gjennomføre kurs Føre lister og oversikt på hvilke barn som er på kurs Veilede instruktører og barn Ha en god dialog med alle foreldrene og veilede dem i valg av riktig kurs. Sjekker at timelistene til instruktørene stemmer Være med på trener/instruktører møter som er i regi av styre/hovedtrener Få flest mulige søkere til svømmeaksjonen

At jeg kommer med forslag på utvikling av tilbudet eks nye kurs steder (Stokke) Kurs/parti for funksjonshemmede/psykiskutv. Hemmede Hjelpe til med å ”dele” opp basseng i svømmehallen for å kunne ta i mot flere barn fra kurs til parti

Hvilke forventninger har jeg til styret? At jeg kan dra på div kurs (kompetanseheving) for å møte andre i samme rolle. Ideutveksling At jeg får lønn for det jeg gjør. At de tar meg med på avgjørelser som berører min rolle som svømmeskoleansvarlig.