Elektroniske tidsskrifter ved UBO Mars 2001 Eva Tesaker.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Reisefot På Gir oversikt og sikrer deres rutiner.
Advertisements

Slik bruker du vår nettbutikk!
Informasjonssøking E-tidsskrifter E-bøker
Bygg web på Opplæring Presentasjon Idium AS Bygg web på Opplæring.
SAVNER du en AVIS som når LOKALT NÆRINGSLIV DIREKTE? Hva med en egen næringslivsavis på rosa papir - med lokalt næringsliv i fokus - med lokalt næringsliv.
Antalis-HQ BRUKERVEILEDNING FOR BESTILLINGER. Antalis, Europas ledende distributør av papir, emballasjeløsninger og dekor & display produkter, presenterer.
Versjon 16 Innkjøp og Tidsskrift. Start Innkjøpsmodulen •Modullinjen er flyttet nederst til høyre.
FINNE LITTERATUREN I DET FYSISKE BIBLIOTEK
STUDIEARBEID Hva er en studieplan?
Utnytt flere muligheter på web Fokuser på det kreative
Forskning og utvikling Hva bidrar biblioteket med?
1 Tilgjengeliggjøring av elektroniske registre – idéer og problemstillinger Seminar om tilgængeliggørelse af elektroniske arkivalier, Skógar, Island,
Litteratursøking i databaser Kurs for videreutdanning AIO 1. år 3.Februar 2009.
Biblioteket som det elektroniske forlag: Digitale Utgivelser ved UiO Arne Jakobsson Universitetsbiblioteket i Oslo Bibliotek for medisin og helsefag.
Skal du ha tak i en spesiell bok, trenger du bare å skrive inn etternavnet til forfatteren og ett av ordene i tittelen. Avslutt gjerne med * etter stammen.
Tjenester ved Universitetsbiblioteket UBMBs websider: • Via Det elektroniske bibliotek har ansatte og studenter tilgang til en rekke elektroniske informasjonsressurser.
Rettskildekurs: Lovdata
Helsebiblioteket.no Nyttig på nett for hele befolkningen Det 73. norske bibliotekmøte Stavanger, mars 2012 Hege Underdal, konst. redaksjonssjef,
Strategi og politikk for utvikling av det digitale fag- og forskningsbibliotek ved egen institusjon av Lars Egeland, Høgskolen i Vestfold Innledning på.
Skriv ett eller flere søkeord:
ABM-utviklings seminar om konsortieavtaler 24. april Prismodeller Inger Wiborg, Universitetsbiblioteket i Oslo (UBO)
Kompetansekatalog – UiO. Foreslåtte grunnprinsipp: Enkel modell Koblet til andre databaser på nettet Muligheter til utvidelse og videreutvikling.
Gerica på ny plattform Oppdatert
Elektroniske tidsskrift Åse Marit Hammersbøen 14. januar 2005.
Jan Ove Rein, Katrine Aronsen NTNU Medisinsk bibliotek Juni 2013
NIF / IT-Avdelingen Gan-gruppen - Samarbeidhttp:// Samarbeidet med Gan Media MS SQL Gloria Kurs admSalgsløsningPrint-on-Demand.
WinSpirs 5.0 En presentasjon. Start av systemet Trykk på Medline Advanced i mappen for medisin og helsefag.
Viktige databaser.
Biblioteksøk – status Svein Arne Brygfjeld Nasjonalbiblioteket.
1) Publisering av masteroppgaver på UMBs/IPMs nettsider
BIBSYS emneportal Kort oversikt og utvikling fremover v/Lisbeth Eriksen, NLH.
Litteratursøk for Spesialpedagogikk Master Hilde K. Bjerkholt Fagreferent i pedagogikk, spesialpedagogikk Treffetid høst 2007 fredager kl et Tlf.
Elektroniske filformater til brukerne. Bruksområder Info-hefter Skjemaer Tabeller …
Faglig informasjonssøking for protokollstudenter (IIC/IID)
Digitale medier HiO, 11. november 2005 Åse Marit Hammersbøen.
Komme i gang med BIBSYS På bibliotekets hjemmeside bruker vi denne linken til BIBSYS.
Nyhetsliste ALEPH brukermøte 17. oktober 2003 David Massey.
Steinar Jensen, IbisIKT as
Universitetsbiblioteket i Oslo e-ressurser Studenter og ansatte med uio brukernavn og passord kan søke UBO’s e-ressurser også fra Roma Denne presentasjonen.
Uni Micro AS Uni Micro AS Etablert i 1986 Hovedkontor i Modalen kommune Avdelingskontor i Haugesund, Bergen og Oslo Over 50 ansatte.
Basware Purchase Management
ESøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av systemet beregnet på prosjektledere/forskere.
Fra papir til skjerm Erfaringer og tanker fra innføring av
10 regler for å skrive for web
RSS og Alerts JDD 21. mai Ting jeg skal si litt om RSS Alerts (TOC) Hvordan fungerer disse funksjonene? Hva kan de brukes til?
Interaksjonsskisser BI.no. SEKSJONSSIDER (inkl. Bibliotek) “widescreen”-løsning.
Det nasjonale publiseringsutvalget og arbeidet med Open Access Vidar Røeggen Seniorrådgiver Universitets- og høgskolerådet Seminar om vitenskapelig.
Elektronisk publisering ved NTNU - Institusjonelt arkiv -
Opphavsrett og pensumlitteratur Høstinspirasjonsdag Ingun Grytli og Dagmar Langeggen.
Helsebiblioteket.no – gratis kunnskapsressurser for helsepersonell
Rettighetsklarering av vitenskapelige artikler Ingrid Cutler Universitetsbiblioteket i Bergen.
En dag i mai… - basert på en sann historie Thomas skal skrive oppgave om: kriminalitet og hyperaktivitet.
Utvikling av et web-basert bestillingssystem for bøker og en tilhørende database for uthenting av statistikk. I tillegg et nytt CSS-basert design for bibliotekets.
Otra Web-Shop - Quick Guide
Blackwell Synergy Artikler i fulltekst innen fagområdene Science Technology and Medicin.
ORIA - alt i ett søk!. Hva er ORIA? Det er en søketjeneste som gjør det enklere å finne fram i alt biblioteket har tilgjengelig, både trykt og online.
Nyttig på nett for helsepersonell. Helsebiblioteket.no: Hvem, hva, hvor?  Et offentlig nettsted med informasjon beregnet på helsepersonell  Redaksjonelt.
Forprosjekt – nytt skoleadministrativt system Vedlegg 6 – Prosessbeskrivelse Aktivitetsskolen.
Rettskilder til fots – august Juridisk bibliotek Nordens største jusfaglige bibliotek Hovedbibliotek i Domus Bibliotheca (1. etasje) Læringssenter.
B IBLIOTEK - Mer enn bøker - Tore Buarøy – biblioteket - Halden
Norsk WebDewey: Sluttbrukerløsninger
ESøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av systemet beregnet på prosjektledere/forskere.
ESøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av systemet beregnet på prosjektledere/forskere.
Litteratursøk for Spesialpedagogikk Master
Workshop om lisenser: fra Edvarda til Oria
BIBSYS-konferansen mars 2019 Erling Fossan
Samlingsdatabasane Samlingsdatabasane er ei samlenemning på alle databasane som Eining for digital dokumentasjon ved Universitetet i Oslo har laga. Samlingsdatabasane.
Innføring ny kamprapportering i FIKS Breddefotball
Utskrift av presentasjonen:

Elektroniske tidsskrifter ved UBO Mars 2001 Eva Tesaker

Elektroniske tidsskrifter ved UBO Hva er et elektronisk tidsskrift? Brukerens behov Tilstand ved UBO Viktige mål Våre ønsker fra BIBSYS Nye tjenester fra BIBSYS Hvordan komme i gang Utfordringer

Hva er et elektronisk tidsskrift? Elektronisk utgave av et tidsskrift Presentert på skjerm i en av to formater HTML fil: en tekstfil med lenker PDF format: faksimile av papirutgaven Løpende produksjon: nye hefter legges ut med en gang Noen har retrospektive konvertering, slik som JSTOR.

Brukerens behov Brukere trenger en god skjerm Gode printere—noen ganger fargeprintere Ønsker å ta en rask vurdering for å se om artikkelen er aktuell-før de printer ut Brukeren ofte skeptisk—ønsker både papir og elektronisk utgave Markedsføring viktig—hva finnes og hvordan finne frem

Tilstand ved UBO 1997: 3 fulltekst-titler ved UBO 2001 ca 2200 fulltekst-titler Valgte Swets-Blackwell og Ebsco som agenter (via anbud) Bruker EbscoOnline, SwetsnetNavigator, OCLC’s ECO og ELTID mm som inngang til elektr.tidskrifter Savner en inngang til tidsskrifter

Viktige mål: En felles liste for alle titlene ved UBO Vårt informasjonssystem for elektr. tidsskr. baseres på BIBSYS Alle titler skal registreres i BIBSYS Alle lokale tittel-lister erstattes av en felles liste Aksess til fulltekstartikler direkte fra treff i en database SilverLinker Web of Science

Våre ønsker fra BIBSYS: En alfabetisk liste over samtlige tidsskrifter Begrense listen til et spesifikt fagområde Søke på ord i tittel Få informasjon om alle nye titler Få informasjon om trykt bestand

Planer fra BIBSYS Ønsker å integrere elektroniske tidsskrifter i BIBSYS systemet. Tilgjengelig via ett søkegrensesnitt Administrasjon av elektr.tidsskr.: Katalogisering/Lenker Tilgangsadministrasjon Abonnementer/Bestilling/Oppsigelse Håndtering av pakker Budsjettkontroll/Fakturering

Hvordan komme i gang Hvilke titler er gratis med papirabonnement: hjelp fra agenten Hvilke titler krever tilleggsbetaling: Lag en plan og prioriter Hva finnes på markedet? Forlagspakker, etc. Tilbud via RBT Noen kan bare bestilles direkte fra utgiver, og krever ofte abonnementsnummer— tidkrevende å få tak i

Utfordringer Er vi rede til å bli papirløse? Hva med arkivering? BIBSYS skal utarbeide konsekvensanalyse for en arkiveringstjeneste i samråd med NB Tilgang til tidsskrifter etter oppsigelse Heftekontroll—får vi det vi betaler for? Fjernlån: Opp til den enkelte utgiver hva som tillates. Lisensavtaler og forhandlinger-trenger ekspertise på dette området