Skolefrokost En del av helheten der hovedmålsetning er trygghet, trivsel og sosial omsorg for alle på skolen Hovedsatsingsområder: – –God fysisk og psykisk helse – –Aktiv elevmedvirkning – –Økt kompetanse
Satsingsområder Helse sunt kosthold mer/bedre fysisk aktivitet og naturopplevelser anti-rus og tobakk sosial omsorg Aktiv elevmedvirkning aktivt elevråd trivsel for alle anti-mobbing lederopplæring av ungdom Økt kompetanse skolering blant lærere annet fagpersonell inn i skolen holdningsarbeid
Helse Sunt kosthold Kantine med sunne og variert tilbud Kunnskap/etablere gode vaner om sunt kosthold Gratis skolefrokost Fruktavtale
Forberedelse før gratis skolefrokost Spiser du frokost hjemme? 72%: Ja, 32%: Av og til 7 %: nei Ønsker du gratis skolefrokost: 78%: Ja
Ansvar MIljøarbeider Elevrådet/ miljøarbeider/ assistenter/ sivilarbeidere
Hvor ? Viktig med trivelige omgivelser Kantine eller lignende Alle har ansvar for at stedet er hyggelig
Sunn og enkel frokost Brød, knekkebrød Pålegg: Ost, skinke, syltetøy, nugatti Melk / juice / o-boy
Toast og frukt er godt !
ØkonomiUtgifter: Ca. 5 kr/elev ca. 80 elever = ca kr/året Inntekter: Overskudd fra elevkantina Støtte / konkurranser Lodd- /kaffesalg Dugnad Elevkalender Salg av vedkapp
Eks. på inntekt: Pakking og salg av vedkapp Avtale med partnerskapsbedrift Året 02/03: 313 sekker á 40kr = kr Pengene går til gratis skolefrokost
Evaluering (183 svar)
Vurdering av skolefrokost Positivt: sosialt sosialt god mat god mat bedre tid bedre tid gratis gratis ingen trenger å gå sulten ingen trenger å gå sulten får energi til å arbeide får energi til å arbeide viktigste måltidet viktigste måltidet bedre konsentrasjon bedre konsentrasjon roligere i timene roligere i timene slipper å lag frokosten slipper å lag frokostenselv………. Negativt: rot i gangene rot i gangene går tomt for melk går tomt for melk for lite bord og stoler, lang kø for lite bord og stoler, lang kø vil ha mer frisk frukt vil ha mer frisk frukt
Utfordringer Økonomi Ansvar Aktiv elevmedvirkning