Skolefrokost En del av helheten der hovedmålsetning er trygghet, trivsel og sosial omsorg for alle på skolen Hovedsatsingsområder: – –God fysisk og psykisk.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
”Fortet” på Gudeberg Et lavterskeltilbud for alle skolens elever og
Advertisements

ERNÆRING HIL FOTBALL.
Kunnskapens Borg – Trivsel og læring for samfunn og næring.
Kosthold og trening med fokus på syklister
Å opprettholde et godt immunforsvar
Råd for et sunt kosthold (1)
Utvikling av Idrettsforeningen ØTI – Meningsfull fritid for alle
Råd for et sunt kosthold (1)
Sunn Livsstil Sunne matvaner!.
Ungdata-undersøkelsen i Modum 2013 Svarfordeling (ungdomsskolen) FAKTA OM UNDERSØKELSEN: •Tidspunkt: Uke 14 – 23 •Klassetrinn: 8. – 10. klasse + VG1 –
Gutter i fokus Et Samhandlings Prosjekt Tannhelse- tjenesten
FROKOST Frokosten er dagens viktigste måltid.
Et sunt kosthold.
Barn og unges kommunestyre kårer den sprekeste skolen og de tre mest aktive klassene, høsten 2014 Bli med og vinn fine premier! Beste skolen: Innskripsjon.
MOVE IT Barn og unges kommunestyre 2013
Restitusjon og kosthold
Ungdata-undersøkelsen i Vennesla 2013 Svarfordeling (videregående skole – hele utvalget) FAKTA OM UNDERSØKELSEN: Tidspunkt: Uke 45 – 48 Klassetrinn: 8.
Oslo Kommune Karen Lassen
Oslo kommune Utdanningsetaten Hva er en god elev og en god lærer? Presentasjon av miniundersøkelsen på ungdomsskoler og videregående skoler Høsten 2009.
Helseetaten Presentasjon og diskusjon på foreldremøter m.m.
Mat i barnehagen Forskrifter og andre dokumenter
Fysisk aktivitet og sunn livsstil
Miljøverkstedet Alle tiltak på skolen der målet er: trygghet trivsel
Forventninger til oss som skole:
Måltidene (1) Frokost er et viktig måltid. En god frokost gir energi, øker konsentrasjonen og gir bedre humør. Hvis du ikke har appetitt om morgenen, ta.
Hvordan har vi arbeidet med elevundersøkelsen?
På barnehagens lunsjmeny!
Hvor mange dager i løpet av de siste 7 dager, gikk du minst 10 minutter i strekk for å komme deg fra et sted til et annet? Dette inkluderer gange på jobb.
Inger Christin Torp, leder Opplæring, kultur og helsekomiteen
Tema: Prosjekt Byggfag Navn: Kim Johnsen
Informasjon til skolens ansatte om skoleprogrammet VIP
Læring gjennom arbeid, engasjement og trivsel. Dersom skolen skal fungere godt forutsettes ikke bare at elevene kjenner hverandre, men at også foreldrene.
MAT OG MÅLTIDSFELLESSKAP
Helseetaten Forskrifter og andre dokumenter
Ungdomsundersøkelsen i Setesdal 2012 FAKTA OM UNDERSØKELSEN: Tidspunkt: Uke 41 – 42 Klassetrinn: 8. – 10. klasse + VG1 – VG3 Antall: 275 (US) / 336 (VGS)
Ungdomsundersøkelsen i Setesdal 2012 FAKTA OM UNDERSØKELSEN: Tidspunkt: Uke 41 – 42 Klassetrinn: 8. – 10. klasse + VG1 – VG3 Antall: 275 (US) / 336 (VGS)
Samtale 3.
Hva du velger å spise har betydning for humøret ditt og konsentrasjonen din på skolen Ved å spise hver 3. – 4. time så holder du jevnt blodsukker, det.
Prestasjonsmat for idrettsungdom
- Jenter i fokus Et Samhandlings Prosjekt Fysioterapeut Helsesøster
Kosthold og Livsstil v/Jorunn E. Hauso
Elevinspektør Sandsli VGS Stig Hammersland Læring og trivsel
Gustadmoen barnehage Med for ditt barn
Samtaleverktøyet «Gode vaner for god helse» er utviklet av Kreftforeningen i samarbeid med helsesøstre og fysioterapeut. Målgruppen for samtaleverktøyet.
Presentasjon Tema 2: Kosthold og helse Forholdet mellon mat og helse og hvordan komme i form Cristina Andrea Lydia.
SFO Kultur- og fritidsaktiviteter. Skal være tilpasset barna og foreldrenes behov.
Foreldremøte 2. trinn
Eldreomsorgens ABC Ernæring Marthe Sollien. Aldersforandringers betydning for kostholdet Mange faktorer påvirker de eldres kosthold. Vanlig: Endret smak,
Ungdata-undersøkelsen i Hareid 2013 Svarfordeling FAKTA OM UNDERSØKELSEN: Tidspunkt: Uke 42 – 43 Klassetrinn: 8. – 10. klasse Antall: 176 Svarprosent:
Idrettsernæring. Agenda ● Kort om karbohydrater, fett, proteiner, vitaminer og mineraler. ● Måltidsvaner ● Hva spiser vi før trening? ● Hva spiser vi.
Samfunnskunnskap Emne 4: Helse. Hva er god helse? Jeg er frisk Jer er ikke syk Fysisk eller psykisk Jeg har det bra Jeg trives Jeg sover godt Jeg spiser.
KOSTHOLD FÅ KROPPEN TIL Å YTE MAX GJENNOM HVERDAGEN, PÅ TRENING OG KAMP!
Referat fra foreldremøte SFO. Oppmøte: 24 barn representert
Hva er Ungdata Randaberg den 13. april 2016Sven Gustafsson, KoRus Ungdata er et kvalitetssikret system for gjennomføring av lokale spørreskjemaundersøkelser.
Velkommen med barn til Kleppe skole. Læring i et trygt og godt miljø Skolen skal være en trygg og god arbeidsplass, der alle får utviklet sine evner og.
MAT 3. KLASSE v/ Henriette Heesch Holmen Kan dere et annet ord for mat?
Velkommen – presentasjon av deg selv
UNG DATA – TYRIFJORD VGS
Årsplan Barnas Hus barnehage del 1
STALSBERG skole Foreldremøte 2. juni 2015.
Livsstil og god helse Tekst, figur, bilder etc..
Idrettsskolen på Kjenn skole, Lørenskog
Velkommen – presentasjon av deg selv
Matglede for barn og unge i Trøndelag
LYKKE TIL MAT I BARNEHAGEN.
GRATIS SKOLEFORKOST for elever ved fylkeskommunale skoler i Rogaland
Tannhelseundervisning for innvandrere
Utskrift av presentasjonen:

Skolefrokost En del av helheten der hovedmålsetning er trygghet, trivsel og sosial omsorg for alle på skolen Hovedsatsingsområder: – –God fysisk og psykisk helse – –Aktiv elevmedvirkning – –Økt kompetanse

Satsingsområder Helse sunt kosthold mer/bedre fysisk aktivitet og naturopplevelser anti-rus og tobakk sosial omsorg Aktiv elevmedvirkning aktivt elevråd trivsel for alle anti-mobbing lederopplæring av ungdom Økt kompetanse skolering blant lærere annet fagpersonell inn i skolen holdningsarbeid

Helse Sunt kosthold Kantine med sunne og variert tilbud Kunnskap/etablere gode vaner om sunt kosthold Gratis skolefrokost Fruktavtale

Forberedelse før gratis skolefrokost Spiser du frokost hjemme? 72%: Ja, 32%: Av og til 7 %: nei Ønsker du gratis skolefrokost: 78%: Ja

Ansvar MIljøarbeider Elevrådet/ miljøarbeider/ assistenter/ sivilarbeidere

Hvor ? Viktig med trivelige omgivelser Kantine eller lignende Alle har ansvar for at stedet er hyggelig

Sunn og enkel frokost Brød, knekkebrød Pålegg: Ost, skinke, syltetøy, nugatti Melk / juice / o-boy

Toast og frukt er godt !

ØkonomiUtgifter: Ca. 5 kr/elev ca. 80 elever = ca kr/året Inntekter:  Overskudd fra elevkantina  Støtte / konkurranser  Lodd- /kaffesalg  Dugnad  Elevkalender  Salg av vedkapp

Eks. på inntekt: Pakking og salg av vedkapp Avtale med partnerskapsbedrift Året 02/03: 313 sekker á 40kr = kr Pengene går til gratis skolefrokost

Evaluering (183 svar)

Vurdering av skolefrokost Positivt: sosialt sosialt god mat god mat bedre tid bedre tid gratis gratis ingen trenger å gå sulten ingen trenger å gå sulten får energi til å arbeide får energi til å arbeide viktigste måltidet viktigste måltidet bedre konsentrasjon bedre konsentrasjon roligere i timene roligere i timene slipper å lag frokosten slipper å lag frokostenselv………. Negativt: rot i gangene rot i gangene går tomt for melk går tomt for melk for lite bord og stoler, lang kø for lite bord og stoler, lang kø vil ha mer frisk frukt vil ha mer frisk frukt

Utfordringer Økonomi Ansvar Aktiv elevmedvirkning