Norges Diabetesforbund

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Hvordan få Diabetesforbundet frem i nye og gamle medier?
Advertisements

Fra Arbeidsprogram til Årsmelding
Velkommen til Grunnkurs for tillitsvalgte
Grunnkurs B, EU-kurs 2 Ilsetra Kari Sollien.
Samhandlingsreformen Rett behandling på rett sted til rett tid
Fylkesårsmøter 2013 Mental Helse. Vår visjon ”Alle mennesker skal ha en mulighet til å leve et liv basert på uavhengighet, selvstendighet og mestring”
HLF Hørselshemmedes Landsforbund
N orges mest framtidsrettede fagskole, der fagmiljøene møtes og kompetanse utvikles SAMHANDLIGSREFORMEN Pål Storå avd.leder helsefag fagskolen.gjovik.no.
Psykisk helsevern i ny helsereform Dagsenterkonferansen 5
Nasjonal strategi for diabetesområdet
VELKOMMEN TIL VEKSTSAMLING 2009 Rica Park Hotel Drammen mai 2009.
Bakgrunn for stillingen
Starten på en suksesshistorie om tilrettelegging for innvandrerbefolkningen Nina Skille, forbundsleder Bjørnar Allgot, generalsekretær.
Hva kan KS bidra med for at kommunene skal sikre bruker- representantene relevant opplæring? Spesialrådgiver Liv Kaatorp, KS Hedmark og Oppland.
Presentasjon av Studieforbundet Funkis. Studieforbund Studieforbundene i Norge bygger på en 150 år gammel tradisjon for opplysningsarbeid gjennom frivillige.
1. 2 Målsetting •Nasjonalforeningen for folkehelsens målsetting er å forebygge sykdom og fremme folkehelsen •Arbeidet skjer ved frivillig arbeid, forskning,
FS 4 Styremedlemmer - Diabeteskonferansen 2010
Opplæring – i et helsepolitisk perspektiv
Skole helsetjeneste Helsestasjon og skolehelse tjenesten har som mål å nå alle foreldre, barn og unge fra 0 –20 år individuelle og grupperettede tiltak,
Lov om spesialisthelsetjenesten m.m.
LEGEFORENINGENS TILLITSVALGTAPPARAT
Et utfordrende - men spennende samarbeid mellom pårørende og helsepersonell Offentlige dokumenter om samarbeidet ml helsepersonell og pårørende v/Hanne.
ANSA Association of Norwegian Students Abroad Make Norway a better place – study abroad!
Diabeteskonferansen 2010 Vekst og verving. Vekst i alt vi gjør Det er ikke målet som er veien, men veien som går til målet. 2 Vi ønsker en medlemsmasse.
Samarbeid med kommersielle aktører. Retningslinjer Formål: –Å sikre at Diabetesforbundets og industriens roller er klart definerte og atskilte –Gjensidig.
Diabetesforbundet – en organisasjon som teller
Hvordan kan samhandlingsreformen gi bedre diabetesomsorg?
Vekst og Verving.
VEKST- OG VERVESAMLING lørdag 29.mai 2010
Diabeteskonferansen 2013 Medlemsvekst og verving, hva må til? 1.
Vekststrategi for Norges Diabetesforbund
Markedsføring av diabeteslinjen på urdu /punjabi Shaista Ayub
VELKOMMEN til Vekst – og vervesamling på Gardermoen mai 2010.
Humanetisk forbund Av Karina Schjølberg.
Nasjonalforeningen for folkehelsens demensforeninger
Overvektsbehandling i kommunene
prof. dr. med., leder av HUNT
FRA IDE TIL VIRKELIGHET.
<Sted>, <Anledning>
,. Om meg selv Stilling/verv: Arbeidsoppgaver: Utdanning/bakgrunn:
SMIL – styrket mestring i livet Oslo,
Norsk Epilepsiforbund
Samhandlingsreformen Blå byer blir røde Helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen 31. mars 2009.
Bjørnar Allgot generalsekretær
Hvor går barnevernet? Landsmøte norsk barnevernlederorganisasjon (NOBO) Gardermoen, april 2012 Anne Jensen, KS Anne Jensen, KS KS Omstilling og.
Minoritetsbakgrunn og pasientopplæring- tilpassede læringstilbud for minoritetsspråklige Shaista Ayub, spesialrådgiver Nasjonalt Kompetansesenter for læring.
En mini-presentasjon for å vise Diabetesforbundets syn på at kommunen bør ha et Lærings- og mestringssenter og en Frisklivssentral, og at de bør samarbeide.
Hvor kan vi søke midler? Hvordan sette opp en søknad?
JAKT- OG FISKEGLEDE TIL ALLE - FOR ALLTID. Barn og unge Vi har tredoblet antallet barne- og ungdomsmedlemmer på 10 år! –1999 – b/u-medlemmer –2008.
1 Organisasjonsstruktur Hvordan er NJFF bygget opp? Hvordan får foreningen innflytelse? Hvor kan du og foreningen få hjelp?
Lovforslag Lovkomiteen Kjell Nesbø, Stord/Fitjar demensforening, leder Hordaland fylkeslag Målfrid Kvarteig, Røros demens- forening, styret.
Den norske jordmorforening
Interesseorganisasjoner som inkluderer hele befolkningen Avdeling minoritetshelse og rehabilitering Rådgiver Gro S. Lopez.
Norges Jeger- og Fiskerforbund Innføring i organisasjonen Norges Jeger- og Fiskerforbund Innføring i organisasjonen.
Markedsføring, motivasjon og samarbeid
Fremme helse og forebygge sykdom
Konferanse Tromsø mai 2010 Kai Brynjar Hagen 1 Kompetanseutvikling som samarbeidstiltak mellom Nordlandssykehuset og kommunene Kai Brynjar Hagen.
Samhandlingsreformen Hva kan dette ha å bety for kommuner og helseforetak? Daniel Haga 1.
Arbeids- og strategiprogrammet
Mandat Anbefalinger. Samhandlingsarenaer Nettverksbygging Forskning Fagutvikling Formidling.
Forsknings- og kreftsykepleier Turid Almvik Kreftsykepleier Janne Sundfær 5.oktober 2015 St. Olavs Hospital Avdeling for blodsykdommer
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!. Hovedpunkter Hva er et Studieforbund? Hva er Funkis? Betydningen av samarbeid Felles kurs og kompetanse.
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!. Hva er et studieforbund? Nesten alle organisasjoner og lag driver kurs og opplæring for sine medlemmer.
Forberedende samtaler
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Astma - kurs Kursinformasjon
HLF - Skolens Grunnkurs
KVALITETSPOLITIKK for Rehabiliteringsklinikken
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Utskrift av presentasjonen:

Norges Diabetesforbund Interesseorganisasjon for personer med diabetes, pårørende, helsepersonell og andre Stiftet 1948 41 000 medlemmer – har en vekst i medlemsmassen ca 10 % av våre medlemmer er helsepersonell Landsmøte hvert 3. år 19 fylkeslag og om lag 140 lokalforeninger Rådgivere innen medisin, pedagogikk og ernæring Medisinsk fagråd Over 1 500 tillitsvalgte/frivillige Sekretariat med 20 ansatte

At personer med diabetes ikke skal få sitt liv forkortet eller sin livskvalitet redusert på grunn av sin sykdom Å stimulere til forskning slik at vi i framtiden kan helbrede og forebygge diabetes og dens komplikasjoner Innledning Fra vi tok over i 2003 – fram til nå Vi skal nå se på hva som har skjedd i den forrige landsmøteperioden, og se på dette opp mot det vi bestemte at NDG skulle jobbe med på forrige landsmøte

Brosjyrer og foldere tilpasset ulike målgrupper Viktig å skille mellom type 1 og 2.