RUSMESTRINGSENHETEN VED RAVNEBERGET FENGSEL

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Landskonferanse LEVE Lillehammer 28. mai 2005
Advertisements

Senter for seniorpolitikks 40-årsjubileum
7-fjellskonferansen Tverrfaglige utfordringer. Straffegjennomføring - formål  Gjennomføre straff på en for samfunnet betryggende måte og på en måte som.
Ruslidelser og personlighetsforstyrrelser
Barns fortellinger ”Mamma bruker å slå han også, og han er bare tre år.” ”De slår og så kan det hende de begynner å blø, jeg vet ikke helt.. Men jeg hører.
Sammen mot menneskehandel
Infeksjoner, rus og psykiatri
Ulike bydeler – ulike utfordringer • Utskrivinger fra TEDD (35 pas) : • Frogner (14) Vestre Aker (10) Ullern (1) Andre (8) • Økende liggetid pga.
Pårørende en ressurs Mange spor og utfordrende veivalg.
Barna er de største taperne ……
Rusavhengige en vanlig pasientgruppe?
Rusmestringsenheter: Hvorfor – For hvem – Hva – Hvordan
Vold og selvmord – når to tabuer går sammen
Treningslære fredag Jim-Cato Johnsen 11IDA 2006/2007
Utarbeidet av Synovate MMI v/ Kathrine Steen Andersen Februar 2008 Rapport for Postbanken Parforhold og økonomi 2008.
Cannabisavvenning Lena Moen, Uteseksjonen Oslo kommune
RME Nasjonal Konferanse
Energiverket 26. September 2012 Erik Torjussen A-larm.
Buskerudregionens incestsenter
Oslo kommune Vederlagsutvalget Om overgrepene –
UNGDOMSTEAMET ET TILTAK I BARNEVERNTJENESTEN ET TILTAK I BARNEVERNTJENESTEN.
Samarbeidet på sentralt nivå om rusmestringsenhetene seniorrådgiver Anne Dahl Kriminalomsorgens sentrale forvaltning Konferanse Stavanger januar 2013.
Småbarn med deprimerte mødre
Traumer og posttraumatiske reaksjoner blant nåværende og tidligere omsorgsplasserte Et samarbeid mellom Institutt for klinisk psykologi, Universitetet.
”utviklingshemmede som bryter straffeloven" FoU konferansen 3 og 4 juni 2009 Forskning i klinisk praksis Erik Søndenaa, Phd.
Barn utsatt for seksuelle overgrep
Modererende faktorer Sykepleier, familieterapeut – konsulent
Modererende faktorer Sykepleier, familieterapeut – konsulent
Den vanskelige samtalen
Divisjon psykisk helsevern
Samhandling og kommunikasjon
Rus; to helt forskjellige betydninger;
De usynlige Hva vet vi om situasjonen i Oslo i dag? Noen inntrykk fra Kirkens Bymisjons virksomheter Sturla J. Stålsett Generalsekretær.
Oppgave 48 Preposisjoner og faste uttrykk fra kapitlene 4 og 5.
ABRAHAM MASLOW (BILDE).
Timesammedag ved Risvollan legesenter(RLS) Evaluering etter 3 år. Stud.med Olav Aune Thomassen og Aage Bjertnæs Spesialist i allmennmedisin.
VELKOMMEN til DOPINGTELEFONENS 5 ÅRS JUBILEUM
En retrospektiv journalstudie
Snitt avstand mellom anlegg:
Erfaringer gjennom 10 år v/fagkonsulent Elen F. Bogstad og
Et trygt sted å bo. Og noe mer Fra evalueringen av botilbudet til unge utsatt for tvangsekteskap Anja Bredal og Julia Orupabo
Oslo Røde Kors Skal, skal ikke?.
Tidlig innsats hele livet
Forekomst, årsak og forløp - personer med ROP-lidelser
Eldre med skadelige rusmiddelvaner
Skjønnhetstyranniet og vold Elisabeth og Anne-Bente
Fritidsaktiviteter Oslo , Kjell Bjelland.
Rektorboligen på Staup/Levanger Tlf
Agenda: Kort gjennomgang av ARK, innhold og teori Gruppearbeid
Forekomst, årsak og forløp - personer med ROP-lidelser
Side 156 – 158 Hvilke pronomen mangler?
Regjeringens arbeid med krisesentrene Norsk Krisesenterforbunds landsmøte 2007 Kjell Erik Øie Statssekretær
Hva må til for å etablere seg i egen bolig?. Fanger må ha bistand for å få bolig. Fanger er de fattigste blant de fattige. For å få prøve må man ha en.
Kristiansand kommune Bosetting ved løslatelse. Status per i dag Lite fokus på bosetting ved løslatelse Mye fokus på bostedsløshet.
Verdiskaping gjennom mangfold Statssekretær Oluf Ulseth (H) Oslo, 6. november 2002.
På vei til egen bolig i Stavanger
Fakta 10-20% av alle barn i Norge har så store psykiske problemer at det går utover hvordan de fungerer til daglig. 4-7% av dem trenger behandling.
Seksuelle SMiso Rogaland.
Depresjon.
Reviktimisering Fagdag om barn og traumer SMISO Møre og Romsdal 7. Desember 2010 Knut Hermstad Dr.art, spes. i klin. Sexologi (NACS) Rådgiver RVTS Midt.
Sosial kontroll Sosial kontroll består av tre gjensidig avhengige prosesser: Sosialisering – at nye medlemmer av samfunnet lærer seg viktige verdier Normdanning.
Fjernundervisning i Alderspsykiatri 27. August 2013 Siv Grav.
Selvfølelse og selvtillit Leksjon 14. Selvfølelse ”Bevisstheten om verdien av egen person” Knyttet til selvinnsikt Vår egen opplevelse av hvem vi er og.
Krisesenteret i Telemark
Hovedmomenter i forslagene til tiltak:
Hvordan møte brukere med sammensatte behov.
iPsyk.no MoodGym-hjelp til selvhjelp
NARKOTIKAPROGRAM MED DOMSTOLSKONTROLL (ND)
Vold Hva tenker dere om dette bildet?
Selvfølelse og selvtillit
Utskrift av presentasjonen:

RUSMESTRINGSENHETEN VED RAVNEBERGET FENGSEL

RAVNEBERGET FENGSEL Ligger i Sarpsborg Åpnet 26 juni 2006 For kvinner Ordinær kapasitet på 40 innsatte 45 personer sysselsatt Aspirantavdeling Har i perioder vært helt oppe i 58 innsatte. Sysselasatte: 45. Betjenter, aspirant avdelingen og administrasjon: 32, helse 3, skolen 5+2, fysioterapeut, psykolog og prest.

Ravneberget fengsel

RUSMESTRINGSENHETEN - SMP utgjør en spesialhelsetjeneste innenfor tverrfaglig spesialisert behandling for rusmiddelmisbruk.

INNHOLD

Ravneberget fengsel

Ravneberget fengsel

National Acupuncture Detoxification Association Ravneberget fengsel

Hva er spesifikt for kvinner i fengsel og eller med rusavhengighet? Basert på ulike undersøkelser, forskning og erfaring. Kvinner i fengsel er enda vanskeligere stilt enn menn både sosialt, økonomisk og helsemessig. (Kriminalvårdens forskningskomite i Sverige) (Lindberg, 2005) Kvinnelige innsatte hadde 3 ganger oftere en traumatisk forhistorie kontra menn (Desrosiers og senter) Domfelte kvinner utsettes for større grad av stigmatisering ved å begå kriminalitet enn menn. (Vegheim 1997) Ravneberget fengsel

Norsk kriminalomsorgs årstatistikk 2007: 9% av alle innsettelser var kvinner (totalt1138) 280 kvinner ble VT fengslet. 1 kvinne var under 18 år. Gjennomsnittlig oppholdstid var 64 dager. Av totalt ca 3200, er i dag 6-8% (ca180) av norske fengslers fangebefolkning kvinner. Desrosiers og Senter 2007 understreker at kvinners opplevelse av seg selv er utviklet gjennom tilknytning til andre i sterkere grad enn menn. Kunnskap om relasjonsteori er viktig. Ravneberget fengsel

Kvinner opplever stor grad av skyld og skam ved at de er straffet, og at de føler seg mislykket i morsrollen. Flere har vært utsatt for overgrep som fører til traumer, skam og skyldfølelse. (Høydal og Størksen 2006, Lindberg 2005) Sammenlignet med mannlige rusavhengige har kvinner med rusproblemer høyere forekomst av: angst, depresjon, borderline, spiseforstyrrelse, suicidale tanker og –forsøk.(Marsden et al, 2000) Forskning underbygger at kvinnespesifikk behandling beskytter kvinner mot å avbryte Ravneberget fengsel

behandling i større grad enn i kjønnsblandede grupper behandling i større grad enn i kjønnsblandede grupper. (Bergensklinikkene) Kvinner med rusproblemer er de mest sårbare og de som er utsatt for mest vold. Samtidig er disse kvinnene de mest usynelige. De får sjelden hjelp for disse voldsovergrepene. De kan ikke bo på krisesentrene der rusfrihet er et krav. De er dessuten ofte så skadde at tilbudet vårt er utilstrekkelig.(Tove Smaadal, Rus og avhengighet) Ravneberget fengsel

Ravneberget fengsel

KONTAKT OSS PÅ Telefon - 69 11 58 00 Adresse - Ravneberget fengsel, pb 1093 Valaskjold, 1705 SARPSBORG ”Det viktigste i livet er ikke aldri å falle, men alltid å reise seg igjen” Nelson Mandela