Forslag til ny databaseløsning for Bispehaugens notearkiv

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Repetisjon innkapsling static tabell av primitiv datatype LC191D Videregående programmering Høgskolen i Sør-Trøndelag, Avdeling for informatikk og e-læring.
Advertisements

System i sysakene Få skoesken inn i datamaskinen.
Ebus Management Center En liten bruksanvisning for de enkleste funksjonene.
De dårige følelsene. Veiene ut..
Et hjelpemiddel for å lage litteraturlister/kildelister.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
SkrivBIB - et verktøy for forskere, studenter og bibliotekarer.
Posisjon/Produkt Liste
Fremgangsmåte for å oppdatere brikkenavn og antall i T-DOC for operasjonsavdelingene Trondheim, 8. juni 2010.
Bokanmeldelser..
(Konf+årstall)-QUIZ (dette er en mal som må tilpasses lokalt, la kreativiteten få fritt spillerom! Tilpass etter tema og opplevelser dere hadde i løpet.
Utfordringer for bibliotekene i det 21.århundre – presentasjon av BS Weblån Lillestrøm 19. november 2008.
Larvik Og Omegn MS Foreningen sin PC opplæring høsten 2005
Programmering i ActionScript - hva er det, og hvordan undervise?
LAG EN SANG! Komposisjon.
CV Curriculum Vitae.
BokSurf Admin. Åpne hyller nå!. 5. ALEPH Brukermøte Bibliotekenes hus Fredag 19. august 2005 David Massey, Bibliotekenes IT-senter AS.
Å skrive en sakpreget tekst
Navn, Tittel, LEDELSE Workshop. Hva hvis ledelse ikke fantes? Må vi ledes? Hvorfor må vi ledes? Hva er forskjellen med og uten ledelse?
Webredaksjonsmøte 15. september Velkommen. Agenda 1. Hvem oppretter og oppdaterer ansatte? 2. Søkeoptimalisering – sjekkliste og informasjon 3. Demonstrasjon.
44 Hector om skikk og bruk I Norge
1 Arbeidsgruppens forslag til klassifikasjon av læringsobjekter Berit Rolandsen, 2003.
Skriv ett eller flere søkeord:
Forstudie og Kravspesifikasjon
Hvordan skrive en god utredning?
Finn Musikken Søk i databaser Frida Røsand
Maria Montessori Maria Motessori er født i Italia. Hun var Italias første kvinnelige lege. Senere ble hun professor i antropologi og hun ledet.
SkrivBIB - et verktøy for forskere, studenter og bibliotekarer.
UML og grensesnitt UML er standard for modellering innen objekt-orientert programvare kan UML også brukes til modellering av grensesnitt? fordel: bedre.
Agenda Velkommen til nye medlemmer!
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Presentasjon av operaprosjektet
Nytt kursadministrasjonsverktøy. Internettsidene for potensiell deltager.
DATABASE: Oppgave 2 et medlemsregister for en idrettsklubb med flere idrettsgrener (fotball, håndball, osv). klubben ønsker å lagre informasjon om medlemmenes.
Kort om XML Språket om språket. XML: Eksempel Hans Tømmerholt.
Oblig 1 Empirisk studie av metadata for låter fra musikknettsteder.
Bruk av Datavarehuset i økonomirapporteringen
Piano og Klarinett Ragnar Freyr Olsen.
10 regler for å skrive for web
Kvalitative og kvantitative metoder
Om å disponere masteroppgaver i forvaltningsinformatikk
Skjemaendringer i systemer bestående av XML-data i relasjonsdatabaser Høgskolen i Gjøvik Master i Medieteknikk, Marianne Brattrud.
QUIZ- (AS) BJØRNS KIWANISQUIZ Du treffer en person som ser du bærer Kiwanisnåla, og som spør hva det er. Du svarer: ”Jeg er medlem av Kiwanis! ” 1.Hva.
Spørsmål og aktiviteter på ulike nivåer
TIPS OM SØKING PÅ INTERNETT
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Teknisk utstyr database
1 Kap. 61 – Case: An Adaptive System How Information Technology Is Conquering the World: Workplace, Private Life, and Society Professor Kai A. Olsen, Universitetet.
B&OI orientering 50 år 2014 Hvor i all verden??. B&OI orientering sitt første o-kart.
Notes ved UiO Steinar Skogheim. Steinar Skogheim, USIT Målet med dette kurset Målet er å gi en oversikt over hvordan Notes generelt fungerer og brukes.
Moscito2 Guro, Tone, Mari og Elna. Om prosjektet Tilstedeværelsesinformasjon i organisasjoner Tilstedeværelsesinformasjon i organisasjoner - systemer.
Se hvordan jeg smart bruker Outlook 2010
Bli kjent med ordboka - en oversikt over innholdet i en tospråklig ordbok.
Registrering av testresultater fra mobiltelefon
Kap. 4 – Cases of Formalization How Information Technology Is Conquering the World: Workplace, Private Life, and Society Professor Kai A.
FN- Forente nasjoner Bilder og tekst hentet fra
Hvordan skrive egne dilemma
Kap. 4 – Cases of Formalization
FN- Forente nasjoner Bilder og tekst hentet fra
Digital startpakke kurs 3
Kap. 4 – Cases of Formalization
PRESENTASJONER Minutter Foiler Font 10 –
Hjelpemidler til eksamen
Enkel brukerveiledning
SAMM Systematisk Arbeid Med Motivasjon i barneskole
Brukstips! Tekstfeltene i denne filen er tabeller. Du kan endre skrifttype og størrelse etter ønske. Jeg syns det er greit å lagre filen med et annet navn.
Dybdelæring – regneark B – Samarbeid
Utskrift av presentasjonen:

Forslag til ny databaseløsning for Bispehaugens notearkiv Notedatabase Forslag til ny databaseløsning for Bispehaugens notearkiv av Kjetil Klepper

Gammel database Basert på Excel regneark Inneholder opplysninger om: Tittel på notesett Komponist / Arrangør Forlag Kategori nummer (8-9 forskjellig kryptiske nummer som ingen lenger husker hva betyr)

Gammel database Fordeler Forholdsvis enkel å bruke Man kan ha en lokal kopi på sin egen hjemmemaskin

Gammel database Ulemper Inneholder veldig få opplysninger Vanskelig å oppdatere Må være heldig med det man søker på Eksempel: Hvis man søker på finalen fra ”nye verden” gir dette ikke treff dersom notesettet er oppført med engelsk tittel (”New world”)

Gammel database Oppsummering Det eneste man egentlig kan bruke den til er å søke opp arkivnummer hvis man vet nøyaktig tittel på notesettet

Ny database Baseres på en relasjonsdatabase som aksesseres via websider Vil inneholde mange flere opplysninger og ha flere bruksområder enn dagens løsning

Ny database Mulighet for å søke på nye og spennende attributter Man kan søke på kontekster rundt stykker Man kan også søke etter stykker som inngår i andre stykker (del av potpurrier) Enkel å oppdatere via web Kan også brukes til å holde orden på hvilke notesett som er i bruk eller er utlånt til andre Kontekster rundt stykker -> f.eks. Hvis et stykke er hentet fra en opera så kan man både lagre navnet på sangen og navnet på operaen og senere søke på begge deler. Søke på deler av potpourrier innebærer at alle stykker som inngår i potpourrier registreres spesielt – ikke bare tittelen på notesettet!

Nye attributter Alternative titler Undertitler, titler på flere språk, ”kallenavn”, nøkkelord, opus-nummer osv. vil gjøre det lettere å finne det man søker etter siden man ikke lenger trenger å gjette på riktig navn Bedre kategori-inndeling med hierarkisk struktur Fint hvis man skal arrangere tema-konserter

Nye attributter Besetning (både for original og arrangement) Varighet Ensemblenoter, noter som krever solister eller kor Varighet Noteformat (f.eks. A4 eller A5) Årstall (både for original komposisjon og arrangement) Vanskelighetsgrad Beskrivelse av stykket Lydopptak Andre attributter -> artister (hvis det er en kjent artist/gruppe som har fremført låta, men ikke nødvendigvis komponert den) Eventuelt -> linker til ”lignende stykker” + flere opplysninger om komponisten (f.eks periode og land)

Use Cases Bispehaugen har planlagt å gjennomføre en musikal-konsert og ønsker i den forbindelse å spille noe fra musikalen ”Miss Saigon”. Et søk på ”Miss Saigon” i den gamle databasen gir 0 treff. Et søk i den nye databasen gir derimot 2 treff på sangene ”Why God Why?” og ”The American Dream” som begge er hentet fra denne musikalen.

Use Cases Vi ønsker å gjenta suksessen med sangen ”Can you feel the love tonight” og søker på denne i databasen. Et søk i den gamle databasen gir 1 treff på et eget arrangement av denne sangen (notenr. 1376) Et søk i den nye gir 2 treff. I tillegg til sangen ovenfor gir den treff på notesettet ”The Lion king” (notenr. 1303) siden sangen også inngår som en del av dette potpourriet.

Use Cases Vi har nesten spikret programmet til Trøndersk mesterskap men kunne trenge et stykke til med maksimal lengde på 5 minutter. Med den gamle databasen ble vi nødt til å finne på alternativer selv. Med den nye databasen kan vi bare be om å få en oversikt over alle stykker som har en varighet på under 5 minutter

Use Cases Vi har fått en ny klarinettist i Bispehaugen som nettopp har vunnet en internasjonal solist-konkurranse for sitt virtuose spill. Vi ønsker derfor å fremheve vedkommende ved neste konsert. Med den nye databasen kan vi søke spesielt etter stykker som inneholder klarinettsoloer.