Villedning eller veiledning

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Studier i Tyskland.
Advertisements

Del 2: Personlig økonomi.
Velkommen til Høgskolen i Buskerud!.  2700 studenter  220 ansatte  Over 40 godkjente studietilbud.
ANSA Association of Norwegian Students Abroad Organisasjonen for norske studenter i utlandet u Nesten 9000 medlemmer i 64 land u Informasjon om studier.
Fagforbundets barneby i Angola er åpnet
TETT PÅ DET DU TRENGER! 19 bachelorutdanninger, 15 masterstudier.
UTDANNINGSTILBUD VED IMT 2010/2011
Fra Høgskole til Universitet Innlandsuniversitetet Høgskolene i Lillehammer, Gjøvik og Hedmark • Hamar: Lærerutdanning, naturvitenskap • Elverum: Folkehelse.
Karrieresenteret i Nord-Trøndelag
NVU – aktører De som presenteres her er: •HiA •HiB •HiNT •HiST •UiS.
NRØA møte Oslo november 2008 Mona Majgaard / Theo Schewe Kandidatundersøkelser NRØA.
Høgskolen i Bergen Over 70 ulike studietilbud Yrkesrettede utdanninger til og med masternivå Utdanninger som er etterspurt i samfunnet.
Del 2: Personlig økonomi.
- EN DEL AV MATALLIANSEN • UMB - MATFORSK - AKVAFORSK Matalliansen DETTE ER TITTELEN PÅ PRESENTASJONEN 1 FEM TIPS FØR DU BRUKER MALEN!  Hovedfonten i.
UNIVERSITETET FOR MILJØ- OG BIOVITENSKAP Velokmmen til master i folkehelsevitenskap 1 Master i FOLKEHELSEVITENSKAP Natur og miljø – helse og.
Campus Kristiansand studenter Campus Grimstad studenter.
Y-vegen !.
Samfunnsøkonomi timer Modul 2 bygger på modul 1
Steinar Gjerde -lærer ved Fagskolen i Gjøvik
Studietilbudet til Høgskolen i Østfold
Presentasjon av Høgskolen i Østfold
Hvordan satse på e-læring og fleksibilisering av studier? Innledning til debatt Julie Feilberg, Styreleder, Norgesuniversitetet.
Campus Kristiansand studenter Campus Grimstad studenter.
En ny modell for regionale lisenser?
HVA BETYR STJERNØUTVALGETS FORSLAG I FORHOLD TIL FUSJONSPROSESSEN MED NVH? Terje Holsen.
Handelshøgskolen ved UMB Lars Mørk. UNIVERSITETET FOR MILJØ- OG BIOVITENSKAP Handelshøgskolen ved UMB 2 Velkommen til Universitetet for miljø.
Universitetets største utfordring: Instituttenes største utfordring: Studentrekruttering
Handelshøgskolen ved UMB Presentasjon av studietilbudet for UMB-ambassadører
Presentasjon av NVH med vekt på strategiske utfordringer Styreseminar 4. september 2008 Lars Moe.
Høgskolen i Telemark Status og videre ambisjoner lokalt og regionalt Kristian Bogen Rektor Høgskolen i Telemark.
Sunnland Einar Stølevik
Vårt behov for studiesenteraktører
Universitetsturne 2013 i Nordland
Veien videre med Ung:leder prosjektet? Hva Hva skjer i 2012 sentralt? - Søknad inne hos Gjensidigestiftelsen om 3 nye år med støtte - Vi ønsker å starte.
Tilbud til Studiespesialiserende Olsvikåsen vgs 2013/2014
Fornyelse mot høyere kvalitet vil kreve mer samarbeid Dekan Ole-Gunnar Søgnen Konferanse om norsk ingeniørutdanning.
Rådgiversamling 19. desember Rådgjevarsamling.
Digitale mapper i førstelektorkvalifisering Helge Høivik & Vibeke Bjarnø Førstelektorprogrammet, Høgskolen i Oslo Arbeidsseminar: Digitale mapper i høgre.
Høgskoler i Bergen. Høgskolen i Bergen Gir deg en utdanning som..er etterspurt i samfunnet Tilbyr utdanninger med..nærhet til arbeids- og..næringsliv.
Får jeg jobb da? Karrieresenteret. 2 MÅL: styrke deg i overgangen fra studier til jobb.
Teknologiutdanning – Høgskolen i Gjøvik Høgskolen i Gjøvik Teknologiutdanning Institutt for ingeniør og allmennfag Institutt for informatikk og.
Høgskolen i Buskerud!.  2700 studenter  248 ansatte  Over 40 godkjente studietilbud  Tre studiesteder Akkurat passe stor...
Ulike typer studier Å studere samfunnsfag  Hvorfor samfunnsfag?  De ulike samfunnsfagene prøver å finne svar på spørsmål om hvordan samfunnet henger.
1 Idéportalen – Et initiativ for å formidle studentoppgaver fra næringsliv og offentlig forvaltning Idéportalen, v/ Line Hafsahl Johansen.
Gro Maastad, studieveileder
8000 STUDENTER CAMPUS KRISTIANSAND 3000 STUDENTER CAMPUS GRIMSTAD.
VALGFORUM MEDLEMSFORUM FOR VALGADMINISTRASJONEN I KOMMUNENE OG FYLKESKOMMUNENE.
Høgskolen i Buskerud!.  2600 studenter  220 ansatte  Over 40 godkjente studietilbud  Tre studiesteder Akkurat passe stor...
Litt historie om Y-veien
Politisk påvirkning.
Hvordan gjøre BABED-studiet mer kjent for potensielle studenter?
Velkommen til Studieorienteringsdag! : Dine muligheter : Studentene forteller : Pause : Velg ett studiested.
Velkommen til Det juridiske fakultet Kriminologi Demokorati og rettigheter i informasjonssamfunnet Master i rettsvitenskap.
Foto: Helén Eliassen Arbeidsuke på 9.trinn Elevene skal ut i arbeidspraksis i uke 3, (13. til 17.januar) PRYO Sverresborg skole.
Kandidatundersøkelsen 2013 og Studiebarometeret Merethe Westberg Cummings, Karrieresenteret.
Nasjonale tjenester fra UNINETT Thorleif Hallén 5. Mai 2015.
Foto: Helén Eliassen Arbeidsuke på 9.trinn Elevene skal ut i arbeidspraksis i løpet av 9.skoleår. PRYO Sverresborg skole.
LMU ved et nyfusjonert flercampusuniversitet Foto: Stig Brøndbo, UiT Wenche Jakobsen Prorektor for utdanning LMU-forum.
50% NØKKELTALL Studenter 6 fakulteter Avdeling for lærerutdanning Naturmuseum og botanisk hage Av våre studenter blir Ingeniører Lærere Økonomer.
Ettårig grunnstudium Bachelor i miljø og naturressurser
Læringsnettverk for kommuner
Nytt fra opptakskontoret
UiT Norges arktiske universitet
Ingeniørutdanning Program Elektro Studieretning Elkraft
Orientering om søkertall
Hvem stemmer på hvilke partier?
Administrerende direktør Organisasjonsutvikling og økonomi
1. Byuniversitet På Universitetet i Bergen er det for tiden 14 500 studenter. Det er et mellomstort universitet i europeisk forstand og er inndelt i 6.
Hvordan ser arbeidsmarkedet ut for BI-studenter. Morten H
Kartlegging av mobilitet
Utskrift av presentasjonen:

Ingeborg Huus 15.-16. februar 2006 Villedning eller veiledning? Forventninger til høyere utdanningsinstitusjoner fra videregående skole Ingeborg Huus 15.-16. februar 2006

Høyere utdanning i Norge NTNU-Norges teknisk naturvitenskapelige universitet, Universitetet for miljø- og biovitenskap, Universitetet i Bergen, Universitetet i Oslo, Universitetet i Stavanger, Universitetet i Tromsø Høgskolen i Agder, Høgskolen i Akershus, Høgskolen i Bergen, Høgskolen i Bodø, Høgskolen i Buskerud, Høgskolen i Finnmark, Høgskolen i Gjøvik, Høgskolen i Harstad, Høgskolen i Hedmark, Høgskolen i Lillehammer, Høgskolen i Molde, Høgskolen i Narvik, Høgskolen i Nesna, Høgskolen i Nord-Trøndelag, Høgskolen i Oslo, Høgskolen i Sogn og Fjordane, Høgskolen i Stord/Haugesund, Høgskolen i Sør-Trøndelag, Høgskolen i Telemark, Høgskolen i Tromsø, Høgskolen i Vestfold, Høgskolen i Volda, Høgskolen i Østfold, Høgskolen i Ålesund, Den samiske høgskolen, Ansgard Teologiske Høgskole, Arkitekthøgskolen i Oslo, Betanien Sykepleierhøgskole, Det teologiske Menighetsfakultet, Diakonhjemmet Høgskole, Diakonissehjemmets Høgskole, Dronning Mauds Minne, Kunsthøgskolen i Oslo, Lovisenberg diakonale høgskole, Mediehøgskolen Gimlekollen, Misjonshøgskolen i Stavanger, Norges handelshøgskole, Norges idrettshøgskole, Norges Lærerakademi, Norges veterinærhøgskole, Rogaland høgskole (www.samordnaopptak.no)

Studiekatalogenes forsider 2005-2006 ”Mulighetene starter her” (UiO) ”Ta en utfordring” (NTNU) ”Et helt nytt liv…” (HBO) ”Hvilket spørsmål har du tenkt å stille?” (UiS)

Valgets kval… Presentasjon av studieprogram Har du lyst på en internasjonal karriere? Frister det å bo i London noen år, for senere å bli forflyttet til Paris hvor du kan bli flinkere i språk og oppleve andre kulturer? Drømmer du om å bo ute i distriktet, kanskje der du har vokst opp, og dyrke fritidsinteresser som jakt og fiske? Eller trives du best i byen blant gamle venner på kafé og under kjente forhold? Hvis svaret er ja på ett av disse spørsmålene, ja da er et studium i geofag og petroleumsteknologi noe for deg (NTNU)

Valgets kval… Presentasjon av studieprogram Er økonomi, regnskap, budsjett, administrasjon og finansiering fremmedord for deg? (Bachelor i økonomi og administrasjon, UiS) Hvorfor natur- og miljøfag? - Naturfag er spennende, utfordrende og ikke minst viktig i vårt moderne samfunn (Årsstudium i natur- og miljøfag, HiNe)

Valgets kval… Presentasjon av studieprogram Hvorfor studere Utviklings- og ressursøkonomi? - Få innsikt i årsaker til fattigdoms- og utviklingsproblemer. - Få innsikt i årsaker til miljø- og ressursproblemer under ulike økonomiske og naturgitte betingelser. - Få kunnskap om ulike politiske virkemidler for å løse disse problemene. - Opparbeide et solid grunnlag i økonomisk teori og ferdigheter i anvendelse av økonomiske metoder, som et grunnlag for utforming av prosjekter, programmer, og politikk (UMB)

Valgets kval… Presentasjon av studieprogram Studiet gir deg reflekterte og kritiske holdninger gjennom selvstendig fordypning, metodisk skolering og resonnement […] du utvikler din evne til å diskutere, analysere og reflektere (Bachelor i kulturarbeid, HiT). Datautdanning gir et godt grunnlag for en datafaglig yrkeskarriere der samspillet mellom menneske og maskin står i sentrum (Bachelor i ingeniørfag - data, UiS).

Valgets kval… Presentasjon av studieprogram Dette er et studium som gir deg mange valgmuligheter. Du kan studere kultur og kommunikasjon med vekt på kulturstudier, for eksempel i kombinasjon med humanistiske emner. Du kan bruke kultur og kommunikasjon som basis for spesialisering i kommunikasjon og ledelse, studier av bedriftskulturer og organisasjoner, sosiale relasjoner og kommunikasjon i grupper, medieutvikling og samfunnsutvikling, eller du kan sikte på markedsanalyser og trendanalyse, og velge spesialiseringsemner som peker i disse retningene (Bachelor i kultur og kommunikasjon, UiO).

Nye ord – nytt innhold? Ingeniørutdanning: Bachelor i urban design (UiS) Master i industriell design (NTNU) Bachelor i energidesign (HiA) Bachelor i kraftdesign (HiN) Bachelor i industriell design og teknologiledelse (HiG) Andre: Bachelor i teknologidesign og ledelse (HiG) Årsstudium i design og kommunikasjon i digitale medier (HiO)

Kos på campus Jeg ble veldig overrasket da jeg oppdaget at studentene var folk fra hele Norge og utlandet (HiT) Vi gjør alt for at du skal trives og lykkes (HiNT) har man det bra i miljøet, går det bra faglig (UiO) Vi digger Blindern (UiO) studenter og lærere er ofte på fornavn med hverandre (UMB) Det beste med å være student i Tromsø er godt samhold og det å være i en kjempeartig liten klasse (UiTø) rektors dør står på gløtt, om du vil ta opp noe med henne. Vi legger vekt på å ha en åpen og trivelig tone (HiH)

Kos på campus

Villedning eller veiledning?

Villedning eller veiledning?

Villedning eller veiledning?

Vær tydelige på det dere er gode i! NTNU står for Norges teknisk- naturvitenskapelige universitet. Når det står ”Norges” i navnet vårt, er det fordi det er her den teknologiske kunnskapen i landet vårt er samlet (NTNU). Som student ved UMB møter du et miljø med lange tradisjoner tilbake til 1859. […] Fagene biologi, mat, miljø, areal- og naturressursforvaltning, landbruk, akvakultur, landskapsarkitektur, matematikk og teknikk er sentrale for universitetet (UMB). Noen fag finner du bare eller nesten bare hos oss. Blant spesialitetene er arktisk naturbruk og landbruk, fiskerifag, samisk språk, visuelle kulturstudier, fredsstudier, russlandsstudier, urfolksstudier, samfunnsplanlegging og kulturforståelse, bibliotekarutdanning og dokumentasjonsvitenskap (UiTø).

Still krav! Gode norskkunnskapar er ein fordel (Profesjonsstudium i rettsvitskap, UiB). Studiet er utfordrende intellektuelt og faglig, og krever at du tilegner deg gode studievaner (Master i rettsvitenskap, UiTø) . Studiet egner seg for personer som […] er samfunnsengasjerte og som ikke misliker matematikk (Master i samfunnsøkonomi, NTNU).

Fokus i framtida: Vær tydelig på hva som kreves av studentene på de ulike studiene Vær tydelig og grundig i presentasjonen av innholdet i studiene Skap en (faglig!) profil La forskerne og de fagansatte slippe til Reduser/juster antallet programmer Fokuser på det dere er gode i: Kunnskapsformidling!