Slik går vi fram når vi skal smake Putt maten i munnen samtidig som du puster inn luft. Luften hjelper oss til å kjenne detaljene i smaken. Sørg.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
i:SEE Conceptual Learning DA
Advertisements

Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene 4 verdier å bygge livet og menigheten på.
Eller hvor gode er de til å beskrive smaken
Vinbedømmelse Vinsmaking er en vitenskap, og dette er ingen grundig innføring i den edle kunst, men jeg kommer inn på emner som: Bedømmelse av farge og.
Vask, stell og bevaring av tekstiler
Livsfilosofi for moden alder
Team Jæren Treningssamling
Jorden sluttet å rotere
Fjerning av livmoren med åpen operasjon / laparotomi
Venner som hjelper andre
MERKELIG ! Her er en liten matematisk øvelse som helt sikkert
Hvordan lage spill i power point?
Lage e-post med bilde som vedlegg
Forurensing Forurensning er utslipp av skadestoffer i naturen.
Altevatn rundt - nesten
fra helsemyndighetene
Evaluering av september på blå
En innføring i spillet: Dobbeltkrig – Grønn
Det gode Det rette Det rettferdige
Forurensing Forurensning er utslipp av skadestoffer i naturen.
Opprettholde akseptabel munnhelse og tannsett
Fotosyntesen Her er et forsøk på å vise på en veldig enkel måte hvordan vi kan tenke oss fotosyntesen foregår Vi kan tenke oss at det er en liten fabrikk.
Bilder fra besøk i Russland
Globale sirkulasjoner og forskjellige klimatyper
Bønn Uke 42.
HISTORIEN OM DE 4 LYSENE.
Smak av kje Smaksopplevelse knyttet til kjøtt fra kje med ulik slaktealder v/Jørgen Todnem, Bioforsk Øst (Gol 1. februar 2013)
VOKSNE INGEN ADGANG Serien AV barn FOR barn. Format •30 min, 1 gang pr uke •NRK SUPER.
Munnen Magesekken Karbohydrater Proteiner Enzymet Amylase
Oppdatering for Windows Update Windows Update er viktige oppdateringer for din PC. Disse skal i utgangspunktet komme første tirsdag i hver måned, men de.
Geitekillingen som kunne telle til ti av Alf Prøysen.
Skattejakt-samling på torsdag
HLR Voksne 8 år >.
PUSTE OG AVTREKKSTEKNIKK
TENNER FOR LIVET! ELDRE OG TANNHELSE
Vi heller vannet oppi ballongene.. Det har vært kaldt på natten og vannet har frosset til is. - Vav, is, sier Adrian og peker på ballongen.
GRASROTANDELEN KRÅKERØY IL. 5 % AV DET DU SPILLER FOR (IKKE TATT NOE FRA PREMIEN DIN!) GÅR TIL KIL.
Selvhjelp Selvhjelpsgrupper –”Verksted for endring” –Fellesskap – basert på gjensidighet, tillit og respekt –Har som målsetting å fremme: Innsikt Mestringsevne.
Fordøyelsessystemet Næringsstoffene i maten er store molekyler.
Naturfag i sommerferien?
GOD DAG!.
Forandring fryder.
Hvis du dør i natt, tror du at du kommer til Himmelen?
Fellesskap med Gud.
Sykdommer og tilstander hos barn
”Nettvett - digital mobbing”
”NORSK RETTSKRIVING 1” Stemt og ustemt konsonant
Jesu bergpreken Mateus 5,1-16.
Timesammedag ved RLS Hvordan fungerer det hos oss? Anneli Vorvik legesekretær Risvollan legesenter Trondheim.
Trekanter med vinkler på 30, 60 og 90 grader
Medisinsk fysiker RUNE HAFSLUND
100 lure ord å lære.
Hvilken del av “vær stille” forstod du ikke??
Smak og behag – det handler om å innfri forventningen
1 Kap. 61 – Case: An Adaptive System How Information Technology Is Conquering the World: Workplace, Private Life, and Society Professor Kai A. Olsen, Universitetet.
Kjærlighet – mellom søsken
“Disippel-høring”.
Kapittel 6 Kveldsmat hos familien Dalilah.
Den store forsoningsdagen, 3.Mos.16
Mat og helse Marthe B Fevang Høgskolen i Vestfold
Mat og helse Daniel Bødtker-Lund Høgskolen i Vestfold
Kapittel 6 Kveldsmat hos familien Dalilah.
Du har to øyne.
Håndhygiene. Hvorfor håndhygiene? Hindrer spredning av sykdomsframkallende mikroorganismer og reduserer risikoen for at pasienten får en infeksjon.
Håndhygiene. Hvorfor håndhygiene? Hindrer spredning av sykdomsframkallende mikroorganismer og reduserer risikoen for at pasienten får en infeksjon.
Fordøyelseskanalen.
Smakesamling Vanlige Usmaker i øl Versjon:
Utskrift av presentasjonen:

Slik går vi fram når vi skal smake Putt maten i munnen samtidig som du puster inn luft. Luften hjelper oss til å kjenne detaljene i smaken. Sørg for at hele tunga kommer i berøring med maten. Etter noen sekunder kjenner du smaken. Hvis det er noe tørt du smaker på, må du la spyttet gjøre matbiten fuktig før du kan kjenne smaken. Smak krever fuktighet. Smaken er sterkest etter 20-30 sekunder. Etter det er tunga blitt vant til smaken. Etter at maten er svelget (eller du har spyttet den ut) skal du åpne munnen og puste inn. Da vil du kjenne ettersmaken. Den kan gi en ny og annerledes smaksopplevelse i forhold til den første smaken.    Også viktig: Skyll munnen mellom hver smak. Spytt ut i isboksen.

Hvordan smaker sjokolade? Hvilke av de fem grunnsmakene kjenner du? Produkt salt søtt surt bittert umami godt? Freia melkesjokolade Extra bittere chocolade, AH Freia Dronningsjokolade Kakaopulver utrørt i vann Hagelslag, puur, AH