 Komfyr er et multi funksjons apparat.  Man bruker komfyren til å varme opp, koke, bake eller steke.  Ordet komfyr betegner kokeovn av støpejern med.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
6C Strålingsaktivitet Definisjon:
Advertisements


Enkle regler for koking av kjøtt (1)
JULEMAT.
Påfuglen og duene Historien er fortalt av Tilly, Frances og Joe i første klasse ved Yorkshire og Humberside barneskole 2012 Illustrert av Vanessa Matthews.
..samme ord, flere betydninger..
Annechen Bahr Bugge Ikke drikk vannet… Annechen Bahr Bugge
Innbydelse til grillfest I fritidshuset mitt. For enkelhetskyld ordner jeg med festen og drikke.
Unge & rus.
Kurstreff 3 Dagens tema: Del 1: ”Ikke ett fett” Del 2: Bedre forståelse for matvaremerking/ ”Lære å lese varedeklarasjonen”. Kursøktens del 1 skal gi økt.
Tone L. Bie, 2014.
Forurensning og miljø Av: Lena, Iselin og Karoline Vi trenger naturen. Uten trær,planter og dyr hadde vi ikke klart å leve på jorda. Derfor er det viktig.
Sunn Livsstil Sunne matvaner!.
Kapittel E Termokjemi.
Årets ungkar, leter etter en livsledsager !. Han søker en kvinne som kann ta hånd om både mann og hjem....
Det gode Det rette Det rettferdige
Aktivitet/Info Tema/Innhold Mål Oktober Uke 41
FISKESPRELL Gøy for barnehagen, godt for barna Del 4 Praktisk matlaging Norges sjømatråd Husk å sette inn ditt navn på denne foilen, introduser deg.
Høyfrekvente ord, 1-5 De 25 første 2 sekund 1 sekund Blink
Kjøkkenet er et koselig sted, ikke sant?
Torskens anatomi Se på bildet over og finn de ulike delene på din fisk. Studer munnåpningen. Hvor er tennene festet? Ser du andre organer i munnhulen?
Kroatia Et ferieparadis.
Vegetarmat Case for ungdomsskolen av Hanne S. Finstad i samarbeid med lærer Trude Nordli ved Jordal Ungdomsskole.
Jeg er taknemmelig... - for mannen, som ligger på sofaen med avisen, fordi det betyr, at han er hjemme hos meg og ikke på vertshus.
Atmosfæren og Stråling
Turene i November har gått til:
VEILDEDNING FOR BYTTE AV DYSE/ BRENNER TIL DOVRE 50X60 • Husk å koble fra gasstilførsel og strømmen før utbedring. • Vær oppmerksom på at kombinasjonen.
Målene våre for september og oktober er:  Komme inn i rutiner og bli kjent med gruppa.  Lære seg å se endringene i naturen når høsten kommer.  Få kjennskap.
Man kan få alle typer vond lukt under kontroll med Freshen-UP ...
Dra nytte av kunnskapen som er nedarvet gjennom generasjoner.
MÅNEDSEVALUERING FEBRUAR
Separasjon oppsummering
Hva hadde de med seg i gravene??
Kurstreff 5 Siste kurstreff med kort repetisjon og samtaler om oppnådde mål og veien videre.
Kurstreff 4 Kurstreff 4 med matlaging.
Torsdag 14. juni 2012.
Vitaminer.
KJENNER DU IGJEN NOE AV DET DU SÅ PÅ GÅRDEN HOS INGA BERIT?
Kosthold og ernæring ved revmatisme
November på Neglespretten Mob: Foreldrekontakt: mandagtirsdagonsdagtorsdagfredag 3 Primærgruppetur 4 Jens begynner Løvene på klubb.
Kosthold og Livsstil v/Jorunn E. Hauso
Besøk på Beracah barnehjem som ligger i Kerala i India
Servicehandelens informasjonskanal Catering – Gatekjøkken – Bensinstasjon Servicehandelens informasjonskanal Gratis å bruke.
Samtaleverktøyet «Gode vaner for god helse» er utviklet av Kreftforeningen i samarbeid med helsesøstre og fysioterapeut. Målgruppen for samtaleverktøyet.
Presentasjon Tema 2: Kosthold og helse Forholdet mellon mat og helse og hvordan komme i form Cristina Andrea Lydia.
MAT OG KULTUR.
Fins det noen kjekke kvins som vil værra med meg hjem i kåken min, hæ?
Felles Blåbukk Da er den første måneden i 2015 ferdig alt. Vi har opplevd mye moro med barna deres, kong vinter kom på besøk, hvilket gjorde at vi fikk.
Han sier: Jeg kaller dere ikke lenger tjenere, men venner.
”Amerikabrev” Sett inn et pronomen som passer. Kjære venner! Jeg vil ganske kort sende dere noen ord fordi jeg vet at flere landsmenn kunne tenke seg.
På de høyeste bredde-gadene
FAST STOFF VÆSKE og GASS
Teori mat&helse 1 Emne: Mat og livsstil Måltider HVORDAN: 4-6 måltider pr dag. 3-4 timer mellom hvert måltid. Variert kosthold Minst mulig sukker og.
Grunnleggende mathygiene Ågot Li, seniorrådgiver Mattilsynets distriktskontor i Drammen.
Røyking og speking til hjemmebruk Kaldrøyking (15-30 grader) Speking av kjøtt Spekepølser.
Food Processor og Blender Food Processor FPM810 Nøkkelegenskaper: liter bolle og mini bolle Tøff, holdbar, BPA fri, tåler oppvaskemaskin. 2. Glass.
PLAST. Viktige ord du må forstå, lære og bruke når vi skal snakke om plast: En egenskapMyk - en mykner Å formeStatisk anti-statisk formbar, plastiskÅ.
MAT 3. KLASSE v/ Henriette Heesch Holmen Kan dere et annet ord for mat?
FEVIK MaretimeLeirskole. FISK FISK Du skulle sett sondre da han fikk den fisken Du skulle sett sondre da han fikk den fisken FORRESTEN DET VIL DU IKKE.
Røyking og speking til hjemmebruk
Norsk jul.
Husk sunn matpakke Hva putter du i matboksen? Har du noen gang tenkt:
En innføring i varmepumpas virkemåte og prinsipp
Boligmarkedet i Danmark
Fredag 22. Desember: I GÅR, I DAG OG I MORGEN….
Karbohydrater Karbohydrater er den viktigste energikilden for størstedelen av jordens befolkning. I fattige befolkningsgrupper i utviklingsland kan.
Karbohydrater Karbohydrater er den viktigste energikilden for størstedelen av jordens befolkning. I fattige befolkningsgrupper i utviklingsland kan.
Vitaminer og mineraler
PERIODEPLAN FOR FEBRUAR 2019
Utskrift av presentasjonen:

 Komfyr er et multi funksjons apparat.  Man bruker komfyren til å varme opp, koke, bake eller steke.  Ordet komfyr betegner kokeovn av støpejern med ved eller koks.

OPPTURERNEDTURER  Mikroen ble oppfunnet under et tilfelle av Percy Spencer i Amerika i  Mikroen bruker ca. 25% mindre energi enn stekeovnen til å varme opp samme mengde mat.  Mikroen er blitt kritisert for å ødelegge nærings innholdet i maten og gir maten farlige stoffer.  Noen har til og med prøvd å tørke kjærle dyrene sine etter vask.

 Dempovnen er et kokeredskap som brukes til å varme opp maten ved hjelp av vanndamp.  Mange pleier også å bruke dampovn til å koke grønnsaker og fisk.

 Steinovn er laget av stein og for å få den varm må man tenne bål under ovnen.  Den er fin å bake pizza, og brød i.  Steinovner er ikke populært i dag men finner så enkelte gårder, hjem og resturanger.